Дали лезбејскиот секс е секс...

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Силно светна сонцето,Љупчо не просветли,луѓе јас повторно гледам:nesvest:
А сега иди провери кога се издадени книгите и какви модификации претрпе дефиницајата за секс.
Девијација во сексот е оралниот и аналниот така?
drago, mi e sho svakash nekoi raboti

dobijash nagrada

sok od prostata, 100% all natural... za osvezuenje:smir:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Ti bre Leandro stvarno si neprosvetena :

znaes li ti na primer isto deka ako sea da receme mi go ispusis na sila toa ne e sex niti siluvanje ... znaes sto e ?

Ako se navredi da brisam primerot ...ke stavam osoba x i y ...pruza oralen sex

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шведо немој да лаеш веднаш ако немаш контра аргументи,уствари во позиција на немоќ што друго би направил:)
За првата варијанта незнаев дека си бил на неколку дена женски пол за да тврдиш неможост како факт.Еве јас ќе го тврдам спротивното,на кого повеќе би му верувале?
За втората варијанта прочитај се самиот погоре што кажа:има само клиторичен нема вагинален,не е целосен,значи не е секс.Јас само спротивната комбинација ти ја кажав.
За третата варијанта иди на гугл.

За меѓу редови ќе јадеш бан за навреда,ако неможеш да си ја контролираш нервозата,не биди член на форуми,оди во шума.
едит.Љупчо истото важи и за тебе.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Pa ti stvarno ne znaes da diskutiras . KOj je nervozniot i koj primenue sila ja ili ti ?

I ti rekov ako te vredja primerot ke smenam

Ne e sex !

Spored KZ na RM samo vovlekuvanje na polov organ vo bilo koja shuplina od teloto e sex , a ustata ne se smeta za polov organ ...sto da ti pravam koa ne razbiras pravna materija pa se vredjas bezpotreba. Ke dojde strumix pa ke ti pojasni sto sum sakal da kazam

За првата варијанта незнаев дека си бил на неколку дена женски пол за да тврдиш неможост како факт.Еве јас ќе го тврдам спротивното,на кого повеќе би му верувале?
За втората варијанта прочитај се самиот погоре што кажа:има само клиторичен нема вагинален,не е целосен,значи не е секс.Јас само спротивната комбинација ти ја кажав.
За третата варијанта иди на гугл.
Za prva varijanta ti ( taa nekoja si ) ja lizes nekoja si i ti ke mi tvrdis deka ako ne se cepkas i ti lizackata mozes da svrshish ????
Toa isto ko da kazes lizes sladoled i mozes da svrsis, ili pusish na nekoj i mozes da svrshish ... ebem li ga ako mozes ili znaes nekoja sto moze onda ja gresam

Vtora varijanta mislev ne e celosen ...u smisla muska smisla ( zatoa ne kapiras ) znaci nema penetracija zatoa ne e celosen ...nie muskite mislime deka ako nema vlez izlez ne e sex i tacka !

za tretata varijanta ne te kapiram so sakas da kazes :kesa:

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
vaka sea, posho si plachka golema ja ke ti kazam sea, pa posle ako sakash baniraj...

za mene lichno lezbejskiot, seks ne e sex-devijacija e vo seksot

bashka, zabega ti od temata i namerno ne vlechesh nakaj toa, so tvote stavoi,

pokori se na faktite, imash i pravnik sho go znae zakonot,

za drugoto, moze da se otvori tema

"dilemite za i okolu seksot"

pa ke si prichame tamu

i ne sum vregal, i wish you all well

ako prirodnata zelba za seks e za tebe vreganje, ondak neznam...

da ideme site u puritanci, najbolje ili koa vie e interesno chitajte i vregajte chlenoi, koa ke pochnete da gubite i da vi stanue dosadno, ajt baniraj gi...mislam razmilsi okolu ova, pa posle zakanuj se:smir:

ne si u pravo Leandra

by the way

it's really good to hear your voice, saying my name, it sounds so sweet...

...za toa svaka chast, malce ima curi na forumov sho koa se obrakaat ti se obrakaat po ime:smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Кога некоја ќе ви го испуши, дали тоа го сметате за секс или за...што знам, фиолозофски муабет?:nesum:

Одговорете си го ова прашање, па ќе го имате и одговорот на темава.

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Abe more leandro sea vidov , ti pa se navredi radi ona ne se praj retardirana ...toa mislev da kazam ne se praj budala so sila ...znaes deka te simpatishem ...ne sum sakal da te vredjam ... koj ti kurac sea ...cim vaka ti se obracam znaci te sakam budalce ajd daj si ruka :smir:

Кога некоја ќе ви го испуши, дали тоа го сметате за секс или за...што знам, фиолозофски муабет?:nesum:

Одговорете си го ова прашање, па ќе го имате и одговорот на темава.

Od pravna gledna tocka toa e sex posto ima vleguvanje na organot vo nekoja shuplina , ne sum go ja pisuval zakonot taka stoi ... a obratno ako ima lizenje toas ne e sex oti nema penetracija ... i taka stoi u zakonot .

E sea ako nekoj ima dolg jazik e toas e veke diskutabilno i filozofsko prasanje za koe sudskata praksa ne dala soodvetno reshenie...no po mene ni toa ne e sex .

Sea koa zavrsiv so pravnoto izlaganje na problemot ... da se osvrneme na tehnickiot aspekt ...

ja trgam od mislenje deka za da ima sex asalen da e mozno FIZICKI dvajcata da mozat da svrshat u isto vreme drugo ne e za mene bas sex nego e ili predigra ili zavrsuvanje na igra ili meguigra , taka da ako trgnam od ovoj postulat iamme nekolku slucai na lezbo sex

1. Lizenje dve curi ( tvrdam deka tuka nema svrshuvanje od dvete FIZICKI E NEMOZNO ako drugata ne se cepka ili ne skoka na dildo nekoj ili koristi japanski kuglici ) PS ova ne e 69 ka znaci ednostrani liz takozvani snezec u avgust

b. podvarijanta 69 ok ova moze da svrshat dvete al togas imam samo dilema zasto lezbejkite ne go prakticiraat 69 so maski ???? sto e bitno koj lize ??? Oduvek ova mi ostanalo onaka cudno prasanje misterija - mada i ova ne e za mene sex ne e ni kinky nego e samo nekoja si supstitucija , da sakala prirodata taka deca ke se pravele i so 69 ka i so lizenje zatoa...suma sumarum ova e nekoja zesca predigra kaj poradi nedostatok na mrsen nekoj penis akterkite se zaboravaat i se dovrshuvaat do kraj ! Site srekni

2. Koristenje vibrator ili krastavica ... ednonasocen zanci otpaga i ova

3. koristenej na dvostran dildo ...tehnicki mozno svrshuvanje na dvete curi so isti pokreti kao pri vodenje ljubav sto e ... zanci mozno e no sepak ova spaga malce CUDNO NEPRIRODNO pa zatoa e za mene kinky sex ova. Ne osuduvam bas me briga samo konstatiram

4. akrobatski trijacki sex ...koga dvete curi si gi trijat vaginite ...mada ja toa mislam deka e nemozno da se abs pogodat i ako ne si pomognat so prsti plus tesko deka ke svrshat i mislam tie glumicite ni praat filmovi samo deka demek svrshile...samo triejki si gi megusebno

Mada ova se samo teorii dur ne dojde nekoja gay riba da kaze kako e ne znam

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Шведо од вртење веќе незнаеш ни што кажа,за првата е јасно,неможеш да тврдиш за жени,побогу колку што знам маж си.
Втора варијанта неможе да дефинираш само од машка гледна точка,нели те научија во училиште.
И трето,треба капацитет за да ме сватиш.

Љупче со твојот начин на изразување јас би те почестила еден пресно цеден сок(пмс асоцијација)за да можеш да се освежиш.Прво навредуваш,а после плачиш.Затоа сум јас тука да те исплескам по газето,оти немаш поим од нормална дискусија на нормално ниво.
И како што кажа и самиот,лезбејскиот секс според тебе е девијација во сексот.Шведо читај го другар ти,и патем речено го најде тоа во кривичниот законик?

Ganimed

La Petite Seduction
Член од
18 јули 2008
Мислења
303
Поени од реакции
18
Шведо од вртење веќе незнаеш ни што кажа,за првата е јасно,неможеш да тврдиш за жеени,побогу колку што знам маж си.
Втора варијанта неможе да дефинираш само од машка гледна точка,нели те научија во училиште.
И трето,треба капацитет за д аме сватиш.

Љупче со твојот начин на изразување јас би те почестила еден пресно цеден сок(пмс асоцијација)за да можеш да се освежиш.Прво навредуваш,а после плачиш.Затоа сум јас тука да те исплескам по газето,оти немаш поим од нормална дискусија на нормално ниво.
И како што кажа и самиот,лезбејскиот секс според тебе е девијација во сексот.Шведо читај го другар ти,и патем речено го најде тоа во кривичниот законик?
ako ova sea ne e vreganje, neznam sho e

by the way temata e

Дали лезбејскиот секс е секс...

pa sea nek vidat drugite, zasho i kako...

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Pa devijacija e posto nema penetracija saka da kaze covekot deka e neprirodno !

Devijacija ide od glagolot latinski devijorum ...sto znaci iskrivuvanje na prirodnoto ...pa se menja glagol u ja se devijaciram, ti se devijaciras, oni se devijaciraju :)

Muabetot e deka saka kaze e neprirodno posto da priroda sakala da se pravat deca so lezbejski sex ke se pravele i so lizenje ete zatoa misli drugar mi deka e toa devijantno ... mada ja znam deka ti imas kapacitet da go skapiras ova samo sakas da me macis da pisuvam na dugacko ...priznaj

Siguren sum deka on nema nisto protiv toa ...no tehnicki smeta deka e neprirodno so sto se i ja naravno slagam posto nie ne mora da zborime se razbirame i na 5000 km daljina telepatski :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ako ova sea ne e vreganje, neznam sho e

http://forum.kajgana.com/showthread.php?p=1573423#post1573423

pa sea nek vidat drugite, zasho i kako...
Шта си тражио то си добио.Или на твој јазик преведено научи да се изразуваш на нормално ниво,за да можеш да дискутираш како човек.

Шведо што е девијација?А гугл?
Ајде да ти преведам што напиша сега и да прекинам да ве провоцирам кој знае како уште ќе се истакнете:)
Лезбејскиот секс е секс,но сеуште во некоја литература се смета како девијација во сексот,односно во онаа литература каде ја сметаат хомосексуалноста како болест.
Значи сепак две женски особи имаат секс и во тоа уживаат.
Благодарам за учеството во дискусијата:smir:

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
News flash:
Човекот доживува оргазам, за разлика од другите животни.
Thus, сексот не e секогаш само за репродукција.
Природата го дала и како задоволство, ослободување на вишок енергија и тако даље.

Па, е ирелевантно дали лезбејките можат да остават потомство.
Имаат физички контакт.
Доживуваат оргазам.
Задоволуваат инстинкт.

Наравоучение децо...И лезбејскиот секс е секс.
Coming soon in your neighborhood. Might come in your very own bedroom, as well.:pipi:

Член од
30 јуни 2008
Мислења
2.802
Поени од реакции
99
Abe google go pisuvaat pederi i lezbejki ne si znaela :baeh: naravno osven ona kaj sto ima zakoni propisi toa sto nejkes da go vidis .

Kako ne kapiras , nie nemame nisto protiiv gay ljubovta , ja bar nemam . Al ja smetam deka ne e sex i ne mi treba mene google da mi kaze sto e zdrava logika .

Cim ne moze da se napravat deca od taa ljubov toa e neprirodno za mene , ne vikam deka treba se zabrani , deka mi smeta , ni mi vlegue ni mi izlegue ... samo moj stav e deka ne e sex !

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Неприродно и не е секс се два различни поими.Ти се испоти од контрадикторност,остани си со твојата здрава логика,немам намера да ти се мешам:)

едит
Ќе заборавев,ништо не видовме од кривичниот законик,можеби и не постои таква точка која вика дека лезбејскиот секс не е секс.

Kajgana Shop

На врв Bottom