Брат/Сестра

Very Nice Girl

Нојс
Член од
25 август 2009
Мислења
1.231
Поени од реакции
160
Иам брат помал е 5ипол години и секојдневно се караме за свашта се тепаме 2-3пати во неделата страшно ме иритира и стварно е кретенченце али стварно ми фали ако го нема дома поише од 4-5 дена.:pipi:

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Јас, имам брат постар е 4 години од мене, никогаш се немаме скарано нити па затепано. и тие мали, ситни караници што биле, биле неважни, за некој си спортски натпревар меѓу двете наши омилени екипи и слично. Секогаш кога ми бил потребен некој совет, сум го добивал од него како постар и поискусен, и ми е водич на некој начин, од него научив за многу работи дали се добри или не и слично.
Сега, го немам видено скоро 4 години, и на моменти навистина ми фали, затоа што знам дека во тие моменти ми треба баш неговиот совет, ама онака вистински, не преку меил, тоа не е исто :) али, после ќе ми текне дека на него му е убаво и си терам понатака, не го замарам да си дојде или слично :)
Како и да е, не дај Боже да треба, за него би дал и живот и се!:smir:

Член од
6 јануари 2009
Мислења
509
Поени од реакции
72
помал брат една година скоро секој ден се тепаме,али на крај се помируваме :D

Mali )

Колку е саат?
Член од
26 ноември 2009
Мислења
75
Поени од реакции
3
Имам сестра помала,и ме нервира кога писка по дома али тоа е тоа.

Член од
15 декември 2007
Мислења
865
Поени од реакции
28
Сестра,помала 11 месеци.Мала разлика во возраст,а огромна во се` друго.Јас си сестра ми сме чист контраст на се` што може да има контраст.Како таа да живее во друг свет,јас во сосема друг,а допирни точки ни се неколку парчиња облека или козметика,ништо повеќе.Дури не се ни караме:toe:,треба да се има нешто заедничко и за кавга.

И покрај тоа што немаме некоја блискост,ја сакам премногу и мислам дека можеби е подобро вака што сме тотална спротивност една на друга.Не знам колку има логика ова,ама најверојатно навикната сум вака и убаво ми е.:)

Член од
9 декември 2009
Мислења
57
Поени од реакции
1
ama vi zaviduvam na tia so nemate brat i sestra ja imam 3 sestri pomali od mene so ednata mn se karame ic nemozam da a trpam a mrazam mnogu a pomalite sekako mn si gi sakam

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
ama vi zaviduvam na tia so nemate brat i sestra ja imam 3 sestri pomali od mene so ednata mn se karame ic nemozam da a trpam a mrazam mnogu a pomalite sekako mn si gi sakam
Не треба така да викаш, колку и да се караш сепак крај краева твоја крв се, и се сакате... Подобро е да имаш отколку да си сам/а

Инаку имам сестра постара од мене 3 години

Sassy

sultan instead of the sultan
Член од
5 ноември 2008
Мислења
329
Поени од реакции
72
кога ви ги читам коментриве и мене ми иде да си посвојам едно сестриче или братче:wink:дефинитивно е убаво да имаш некој кој ке ти прави друштво секако каокв и да е си го сакаш во добро и во зло:)

Dead Wrong

Love United Hate Glazer
Член од
8 септември 2007
Мислења
220
Поени од реакции
1
Имам брат близнак, само 4 минути сум постар од него :pos: али знам дека во секој момент има некој што ми чува грб.... и обратно :wink:

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
имам братче помало е разлика сме година месец и ден :smir:
Ама исто ко да сме близнаци .. исто друштво исти работи сакаме =) заедно излегуваме .. Супер е !!!
Порано многу се каравме ...сега не толку ама бива по некоја модрина да си остајме :vozbud:

Член од
10 октомври 2009
Мислења
502
Поени од реакции
113
..Иам сестра помала 6 години од мене!...Онака на моменти многуу многу ме нервира претерано. Незнам понекаТ ств. не ја трпам и многу често ми се дешава да и шлапнам по некоја ‘‘воспитна‘‘, сЕПАК уште е мала има 9 години! Коа ќе потпорасне ќе се сложуваме поише:))

C

Celsius

Гостин
имам сестра и можам да речам дека сум благословен што ја имам. едноставно супер е коа имаш со некој да споделиш се што ти лежи на душа а да знаеш дека ќе добиеш искрен совет без задни намери и без лицемерие

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Имам сестра 2 години постара од мене и супер ми е со неа за разлика од порано коа знаевме да се закараме за никаква причина или у најлош случак и да се затепаме... можам да и се доверам за многу работи да барам совети и ред други работи.. срцка е:back:

Smile=)

културно-вулгарна
Член од
13 октомври 2008
Мислења
510
Поени од реакции
27
Имам брат.. 8,5 години е помал од мене.. Што значи има 9,5..
Знае да замара. Ама знае и да биде добар.. Ама пак си го сакам..:back:

Kajgana Shop

На врв Bottom