Музика во кола

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ja da si go obnovam postot. Imam CD/SONY 4x45. Napred imam pioneer 2x100 a nazat imam staveno elipsi isto pioneer 2x380. Epten sum zadovolen. I + sega od koga poloziv si staviv pojacalo pioneer 760w(max) i 10` bass isto Pioneer 1000w so moja izrabotka na kutija! E sega sum epten zadovolen. Samo me nervira nemozam do kraj da go pustam mi ripa laserot na CD playerot od sto trese wofeorrot, a ne e ni do pola. Ke mora da go menjam

Od kaj da si kupam radio za u kola??? od Sk sum i sakam da ima i mp3.
i zvucki ako moze info :)

Vo kola imam JVC KDG202, ne e nesto posebno ali ne ni sakam nesto epten jako, 4x50w e imam 4 zvucnika od 50w na vratite fabricki 2 visokotonci i pozadi tuba ali retko ja uklucuvam zosto nemam mesto za tovaranje na roba koga ke ja stavam :)Inaku toj sto go gledate so mercedesot C klasa crven porano rabotese so Clarion, imam kombe mercedes vito i vo nego mi instalirase CD pleer i zvucnici, vo mercedesot ima extra ozvucuvanje, ali so toa raboti tipot, barem porano rabotese so toa, sega neznam.

Ja da si go obnovam postot. Imam CD/SONY 4x45. Napred imam pioneer 2x100 a nazat imam staveno elipsi isto pioneer 2x380. Epten sum zadovolen. I + sega od koga poloziv si staviv pojacalo pioneer 760w(max) i 10` bass isto Pioneer 1000w so moja izrabotka na kutija! E sega sum epten zadovolen. Samo me nervira nemozam do kraj da go pustam mi ripa laserot na CD playerot od sto trese wofeorrot, a ne e ni do pola. Ke mora da go menjam

Da ne imas lada 110? :pos2: Gledam niz ulicive eden so 110ka mu se izmestuva cela kola koga ke pusti muzika, kolata ne mu vredi tolku pari kolku sto mu vredi ozvucenjeto.:pos:

Епа вака, 4*45 Блаупукт радивце, со Цдјки, малце по старо, коа го зедов голфчето си беше во него како фабричко нешо така, + му стаив 2 звучки назад додатно, мене ми е доволно, само треба мењање, почна да зеза со цд, старите и гребани ги чита а тазе режано го врака!! ФРИК!

У матизот имам сони радио цеде со мп3, новите генерации со usb со блаупукт звучници, татко ми нејќеше да се сече даската и даде 4000 за звучници што не ги бива за к. Многу слабо се слуша у матизот. У гетзот имав еден пионир 4х40 и 4 jbl звучника во вратите, ко што и си беше и звучеше перфектно. Само немам гетз више.

Иначе и тоа колку можам без музика, во матизов немам на сонито даљинско на волан ко што имав во гетзот и ме мрзи неможам да си ја контролирам музиката без да гледам во радиото, а увек сакам да мењам станици и музика така да го избегавам.

Ja koga vozam slusam muzika ama vo nekoi momenti i mi smeta taka da i ponekogas ne zabelezuvam deka sviri.

Колку да пишам и да се пофалам, турив во Ескордот Панасоник радио со мп3. Го зедов 2.000 денари + радио со ленти од другар, не многу работено. Ме бендисува, брка работа и има плочка + со него оди и кутија за чување на плочката.

Речиси секогаш слушам музика во кола, било радио (антена5) било некое цд, никогаш народно или некое шабанско радио!
И не преферирам гласна музика, сакам да ја слушам колата.

Ми недостига озвучувањето (беше фабричко) на Астрата :) Го заменив фабричкото Blaupunkt SC 202 со поново од Вектра и беше извонредно, 6 фабрички звучници

Кога го земав Партнерот ми вградија Kenwood KDC - W241, имам само 2 звучници и ич не ме бендисува, имам комшија шо е стварно добар, ги праве сите коли во Кавадарци, ама едноставно не сакам да мењам ништо...

Кој ти е комшија бе ја сакам нешто да мењам

Каква кола и какво радио ? за да ти дадам препорака
Знаеш што како треба да се наместе според колата?

Ајде тогаш :)

Форд Ескорд караван, има 2 звучници напред во вратите, и два назад во багажникот. Тие во вратите појма неам што звучки се, а тие назад се пионир, ама некако многу слабо се слушаат. Ако ги заменам што да ставам напред, а што назад?

Во фиестата моментално имам LG - LAC-M5600
LAC-M5600_l.jpg

Има USB поддршка, солиден звук вади 4x50w ама не ми чинат звучниците (ее да доплатев 40 евра ке имав !JBL ама не мислев тогаш:tapp:)

Ксара 2, а радиото е Панасоник...е модел...заборавив...

Ксара мммммм љубовта моја :))) земи си сет 17цм бас(немој 2 системски !) со одвоени твитери,од се што ке ти понудат нормално асален бренд гледај да има најмал твитер.Лево кај шалт таблата истото и за десно кај другиот крај имаш мин. процеп доволно да бутнеш 2х0.3 кабелче.Ке го изнесеш одма до фабричките твитери(а декларирани како звучки) :) Добиваш друг звук многу поразличен и подобар.Немој случајно ако не се разбираш во коли да демонтираш врата,јас кај мене на ц4 си отворив работа до бескрај за бајпас на кабел ОТРОВ,2 дена неможев да ја склопам

A за караван,без разлика што е ..
Купи 4х50 појачалце и позади стави го ова JBL GT5-652
Напред ако се фабричките прва прилика вади и мењај ама препорака стави ги истите ако имаш 17цм дијаметар

Hihihihih,u citroenceto4 iam pionirce i m'ska goa vakvoa inace sakam pojako taka ama kaa odam na strana nekade ili navecer kaa nema nikoj po ulici nekako ne mi e prijatno ke recat so se zanesue via mislam znajte kavdarcani kakvi se :vozbud: ama kaa mi e ceif odlepuam ne se zamaram ic so rekle so ne rekle poveke ziveam za mene od kolku za drugi :baeh:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom