Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
znam deka mozam,ama neznam kako.
Nisto ne e nevozmozno vo svetot na kompjuterskata tehnologija
Добро де, мислам; не можеш да влезеш на легален начин. Ако сакаш да влезеш со сила, тогаш барај некој друг што може и сака да ти помогне. Темава не е за wannabe hacker-и.

camo ke ti potkazam za pocetok citkaj za BAT file scripting, and NET commands ... i za fajlova strukturana Win ....

Незнам ова колку ќе е ефикасно, но пробај :wink:
Еве едно програмче кое произведува некој ултра звук кој ние не можеме да го регистрираме, но мравките можда ќе можат и можеби ќе изумрат. За комарци работи сигурно, сега за мравки незнам.

Клик тука.
Лаптоп нема теоретски шанси да "отсвири" ултра звук. Треба барем нешто подобри звучки.
Подобро: земај шрафцигер и ремонт па убиј ги една по една ако сакаш.

Како можам да го сменам белото под иконата?
uuubi8.jpg

Помош...

Како можам да го сменам белото под иконата?

Помош...
Најлесен начин:
Отвори Tune Up -> Customize & Analyze -> TuneUp SystemControl -> И во Effects табот, најдоле, кликни на Best Appearance. Или, во листата таму дадена штиклирај ја соодветната опција.
Поздрав.

TonInter пак нејќе, еве слики од менијата па ако не тие тешко кажи шо да праам!
1212oa9.jpg

1313ga7.jpg

Пздрав

сакам да го направам фолдерот private,ама смрзнат е box-от кој треба да го штиклирам.Помош!

TonInter пак нејќе, еве слики од менијата па ако не тие тешко кажи шо да праам!

Пздрав
Десен клик на My Computer -> Properties -> Advanced -> кликни на Settings во Performance -> ќе ти се отвори едно прозорче. Провери дали е селектиран табот Visual Effects. Скролај најдоле во листата, и најди ја опцијата Use drop shadows for icon labels on the desktop. Штиклирај ја истата, apply. Problem solved.

сакам да го направам фолдерот private,ама смрзнат е box-от кој треба да го штиклирам.Помош!
Дали си логиран како Admin, или како обичен user?

сакам да отцечам дел од еден концерт со Soud Forge 9.0.. кога го отсечувам делот што не ми треба.. се брише и делот што ми треба :toe:

Инсталирав NOD32 антивирус и одма по инсталирањето го апдејтирав антивирусот,ама на Windows Security Alerts ми кажува:Eset Nod32 antivirus system 2.51 might be out of date.
чаре!?

Чаре, одиш во Start -> Run, пишиш msconfig , одиш во табот Services, и го отштиклираш Security Center... Со то го оневозможуваш СеКуРити центерот да те гњави со глупи пораки...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom