Помош, софтверски проблеми и совети - II дел

• Креатор на темата Princ
  • Време на започнување
Член од
13 јули 2007
Мислења
35
Поени од реакции
0
brat mi go izbrisa driverot za muzika potocno sound device toa i sea ne mozam negde da sluham muzika te molam pomogni mi ........itno mi e crknaf bez muzikaaaaaaaaa....TOA NE E ZIVOT BEZ MUZIKA ....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
50.000
brat mi go izbrisa driverot za muzika potocno sound device toa i sea ne mozam negde da sluham muzika te molam pomogni mi ........itno mi e crknaf bez muzikaaaaaaaaa....TOA NE E ZIVOT BEZ MUZIKA ....
Па брат ти имаш проблем сличен на мојот и мене не мачеше истото пред некое време.Најди си ги тие цедињата со драјвери што идат со компјутерот ти треба realtek AC 97(највероватно) инсталирај ги одпочеток со надеж дека ке станеш ко мене т.е ке слушаш Винамп ама нема да имаш интернет звуциsd

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
zasto koga go convertiram filmot prevodot ne mi go prifaka??? go koristam convertxtodvd

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
csrrs.exe ovaa programa mi e uklucena da raboti vo pozadina. me interesira dali e virus ili???

P

Princ

Гостин
csrrs.exe is a process which is registered as W32.Gaobot.AO Worm. This Trojan allows attackers to access your computer, stealing passwords and personal data, and spreads via network shares with weak passwords as well the Windows Dcom-RPC Vulnerability.

Да, вирус е.

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
Koристев NOD32 и сменав Аваст. Знаете после првото ресетирање после инсталацијата треба да го провери хардот од вируси и грешки...се беше ок. Се наполнаа 100% се стартова Windows-от. Од тогаш па досега неможи да ми се крени Windows-от ако го остам да си чекира грешките. Мора на секое да мавам ресет и да прескокнувам проверката на дискот. Помислив дека е од регистрите, но не е. Пробарвсо 10тина најразлични регистри фиксери и оптимајзери пак ништо. Прв пат проблем проблем со еб3ниов Windows шо неможам да го решам. Hint?

Да се цитирам. Anyone?
Пошто веќе почна да не ми се отвараат некои фајлови(тие кој треба да се чекираат на startup)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Иам еден многу голем проблем .. Си го заборавив пассвордот ( т.е. братми го заборавил ) и тоа на главниот јусернејм така да иам само еден јусернејм и неможам да влезам во истиот , ги знам оние работи преку команд промпт за да си го сменам пассот , финтата е во тоа што неможам да влезам во јузерот т.е. ни администратор јузерот не ми работи и не се влегува ниту преку сејф мод , пробав да му ги сменам регистрите со инсталационо виндовс, али сфе у курац не ми регистрира дека иам инсталирано виндовс воопшто ми вика демек не ми е убаво убацен хардот , али не е тоа .. ми се пушта скринот за логирање и се е во ред , но ми регистрира дека немам ништо на хардот воопшто ... ако некој знае ве молам да ми помогне .. поздраф ..

однапред благодарам

АнГеЛ

I will change the world
Член од
2 август 2006
Мислења
381
Поени од реакции
2
Иам еден многу голем проблем .. Си го заборавив пассвордот ( т.е. братми го заборавил ) и тоа на главниот јусернејм така да иам само еден јусернејм и неможам да влезам во истиот , ги знам оние работи преку команд промпт за да си го сменам пассот , финтата е во тоа што неможам да влезам во јузерот т.е. ни администратор јузерот не ми работи и не се влегува ниту преку сејф мод , пробав да му ги сменам регистрите со инсталационо виндовс, али сфе у курац не ми регистрира дека иам инсталирано виндовс воопшто ми вика демек не ми е убаво убацен хардот , али не е тоа .. ми се пушта скринот за логирање и се е во ред , но ми регистрира дека немам ништо на хардот воопшто ... ако некој знае ве молам да ми помогне .. поздраф ..

однапред благодарам
Баце имам ја една програма, со бутабилно CD оди, ти го брише кој сакаш пасворд на компјутерот, ни со јузери се замараш, ни со администратори... Ваљда ќе ти го реши проблемот

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812

однапред благодарам
Tebe ocigledno ne ti e do pasot nemoze a da ne vleva vo safe mod ili admin acountot ako ti e do pass lesna rabota ama jas bi ti preporacal Knopix boot cd ce si krenis ce si gi prefrlish negde na cd dvd vo drugata particija i Format posto ne mislam deka ti e do passot ali vo sekoj slucaj eve ti eden softver za pass win rescue cd

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
хммм знам со бутабилно цд имаше нешто .. хммм .. тоа е она истото цд што се прави преку нерото или грешка сум .. !?

Член од
10 мај 2006
Мислења
2
Поени од реакции
0
imam eden problem ako moze da mi kazete sto da pravam. Pred nekolku dena instalirav Windows XP i nemam makedonska podrska ako moze da mi kazete sto da pravam dali treba da instaliram XP so mak podrska ili moze da se instalira taka. Fala odnapred

P

Princ

Гостин
Додавање на кирилична поддршка:
1. Оди во Control Panel
2. Кликни двапати на Regional and Language Options
3. Во новиот прозорец кликни на Languages табот па на Details.
4. Во новиот прозорец кликни на Add, кај Input Language пронајди го FYRO Macedonian во листата и кликни ОК.
5. Пак ОК.
6. И уште еднаш ОК.

Тоа е се. После знаеш дека се менуваат со англискиот со лев Alt+Shift.

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Незнам дали е ок, немам тестирано да изрежам на ДВД, но кога од камера префрлам преку firewire (DV video) во компјутер на avi фајлот се појавуваат некој хоризонтални линии при движење на сликата

Дали е нормално, и ако не е :) помош!

gramat

click here to continue
Член од
23 јуни 2007
Мислења
340
Поени од реакции
8
Незнам дали е ок, немам тестирано да изрежам на ДВД, но кога од камера префрлам преку firewire (DV video) во компјутер на avi фајлот се појавуваат некој хоризонтални линии при движење на сликата

Дали е нормално, и ако не е :) помош!
Не е нормално ! :)
Кој програм користиш за capture ?

Ако си преку премиер провери:

Attachments

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Не е нормално ! :)
Кој програм користиш за capture ?

Ако си преку премиер провери:

Прво, со Windows Movie Maker, па со Nero Vision.... во двата случаи - исти... т.е. не ни има таква опција Flicker Removal... значи да барам програма со таа опција? Имам уште Ulead Video studio, само не ми е инсталирано...

Читав многу за овие линиите, и само се избунив, interlaced, deinterlaced... ништо не сфаќам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom