Трпе ги носи на ветеринар двете свињи што ги чувал дома. По проверката ветеринаров констатира:
В: -Трпе, свињиве добри ти се, здрави се ок, само што на едната и се потечени и зацрвенети очите...
Т: -Па како не ќе и се бе докторе, па вчера цел ден а и вечерта ме гледаше како швајцувам.
Во ординација чекаат многу луѓе меѓу кои и Трпе. Излегол докторот и им рекол дека за денес е доста и да дојдат утре. А Трпе: -Докторе а јас што ќе правам со печењето!
-Добро ај ти што си со печењето влези, другите одете си.
Внатре во ординацијата:
Т: -А бе докторе што да ти кажам, многу ме пече кога уринирам!
Трпе фатил такси, ама имал само 30 денари и го молел таксистот за тие пари до дома да го однесе.
Таксистот на тоа возбудено:
-Јас треба на децата леб да им купам...
-Е добро де, ќе почекам, не се брзам толку!
Разговараат две кокошки:
-Сигурно имам температура.
-Од каде знаеш?
-Па, снесувам само варени јајца.
Фатил Мујо златна рипка и таа му рекла дека ќе му исполни три желби ако ја пушти. Мујо прашал:
-А кои три?
Отишол Мујо на театар, па кога се вратил Фата го прашува како поминал:
-Море остај жено, досадно беше што да ти кажувам. Само на крајот беше интересно, кога делеа капути. Јас три си земав.
Отишол Мујо кај Хасо на гости и го гледа Хасо како го става пенисот на печка и го прашал што е работата, а тој му вели: -Па нели Мујо телата на топлина се шират а на ладно се теснат!
-Добро а кај е жена ти?
-Па во фрижидерот.
Биле Мујо и Хасо во некој хотел и преку ноќ комарците ги направиле лом. Се пожалиле тие на рецепција, а овие ги прашале дали ги оставиле светлата запалени.
-Да, рекол Мујо
-Епа требаше да ги изгаснете!
Следната вечер легнале Мујо и Хасо и ете ти неколку светулки во собата. Мујо свикал:
-Да бегаме Хасо, еве ги идат со батерии!!!
Неискусна девојка го прашува момчето:
-Мили, какво ти е тоа испакнување на панталоните?
-Тоа е бубрег мила.
-Ох, толку сум загрижена за тебе. Да не имаш камен во бубрегот?