Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Necrophilia.Што да праам ако зеам краден телефон.Дали треба да се декодира или нешто друго да се напраи за да не ме фатат.Дали се исплати да зимам:)

кхм... мислам дека не сте сфатиле колку е сериозно да поседувате најден или краден телефон...

еве ви споредба, имам крадена Опел Тигра за 200 евра, ќе ја земеш?

кхм... мислам дека не сте сфатиле колку е сериозно да поседувате најден или краден телефон...

еве ви споредба, имам крадена Опел Тигра за 200 евра, ќе ја земеш?

За 200 евра да.:)

Шала на страна незнаев што како и затоа и прашав.
Ако не ти е тешко пиши зошто е толку сериозно затоа што ја мислев дека со декодирање (или нешто слично) се решава цела работа...

па кај некои модели многу лесно се решава, пр самсунзите со свифт и сисол чип само буташ на кабел, менуваш епром и си впишуваш кој имеј сакаш ти...

значи се менува ИМЕИ интернационален бла..бла... телефон имаш тема отворена посебно за имеи-јот што и каква улога игра, тоа е нешто како матичен број и ако се смени една бројка неможе да се најде телефонот исто како и кај луѓето или колите пр.

а сега во врска со крадени телефони/или пак најдени телефони отприлика исто е од етичка или морална гледна точка можеби не вреди колку украдена кола телефонот но сепак се лежи затвор од 6 месеци до 2 години сега за сега е најголемата казна за крадење на мобилни телефони и поседување на украдени мобилни телефони.

бај д веј што модел е?

па кај некои модели многу лесно се решава, пр самсунзите со свифт и сисол чип само буташ на кабел, менуваш епром и си впишуваш кој имеј сакаш ти...

значи се менува ИМЕИ интернационален бла..бла... телефон имаш тема отворена посебно за имеи-јот што и каква улога игра, тоа е нешто како матичен број и ако се смени една бројка неможе да се најде телефонот исто како и кај луѓето или колите пр.

а сега во врска со крадени телефони/или пак најдени телефони отприлика исто е од етичка или морална гледна точка можеби не вреди колку украдена кола телефонот но сепак се лежи затвор од 6 месеци до 2 години сега за сега е најголемата казна за крадење на мобилни телефони и поседување на украдени мобилни телефони.

бај д веј што модел е?

Фала на објаснувањето.Иначе не сум се решил да зимам на тој начин тел сеуште и тешко и дека ќе земам.Сакав само да прашам и да ми стане малце појасно и да знам дали уопште вреди да се зима.

но сепак се лежи затвор од 6 месеци до 2 години

Не мислев ја да го крадам него да си го купам од луѓе што ги знам (не лично).А за кој модел незнам.

значи во секој случај ако трагата завршува кај тебе - ти си крадецот.

пластично кажано, торте краде мобилен, јас го купувам од него како од пријател, го продавам на трета личност која не ме знае а таа трета личност ти го продава на тебе, ти стигнува писмо на врата да се појавиш во суд и треба да покажеш педигре на телефонот, доколку го немаш од кого ти е купен, ако го кажеш човекот и него ке го прашаат од кого е купен - се додека не се најде или крадецот или човекот кој неможе понатака да докаже од кого е купен телефонот - автоматски ке се третира како он да го украл телефонот.

Абе добро ќе може некој да пише Secret Codes за НОКИА ај плс
*3370# This Nokia code activates Enhanced Full Rate Codec (EFR) - Your Nokia cell phone uses the best sound quality but talk time is reduced my approx. 5%

#3370# Deactivate Enhanced Full Rate Codec (EFR)

*#4720# Activate Half Rate Codec - Your phone uses a lower quality sound but you should gain approx 30% more Talk Time

*#4720# With this Nokia code you can deactivate the Half Rate Codec

*#0000# Displays your phones software version, 1st Line : Software Version, 2nd Line : Software Release Date, 3rd Line : Compression Type

*#9999# Phones software version if *#0000# does not work

*#06# For checking the International Mobile Equipment Identity (IMEI Number)

#pw+1234567890+1# Provider Lock Status. (use the "*" button to obtain the "p,w" and "+" symbols)

#pw+1234567890+2# Network Lock Status. (use the "*" button to obtain the "p,w" and "+" symbols)

#pw+1234567890+3# Country Lock Status. (use the "*" button to obtain the "p,w" and "+" symbols)

#pw+1234567890+4# SIM Card Lock Status. (use the "*" button to obtain the "p,w" and "+" symbols)

*#147# This lets you know who called you last (Only vodofone)

*#1471# Last call (Only vodofone)

*#21# This phone code allows you to check the number that "All Calls" are diverted to

*#2640# Displays phone security code in use

*#30# Lets you see the private number

*#43# Allows you to check the "Call Waiting" status of your cell phone.

*#61# Allows you to check the number that "On No Reply" calls are diverted to

*#62# Allows you to check the number that "Divert If Unreachable (no service)" calls are diverted to

*#67# Allows you to check the number that "On Busy Calls" are diverted to

*#67705646# Phone code that removes operator logo on 3310 & 3330

*#73# Reset phone timers and game scores

*#746025625# Displays the SIM Clock status, if your phone supports this power saving feature
"SIM Clock Stop Allowed", it means you will get the best standby time possible

*#7760# Manufactures code

*#7780# Restore factory settings

*#8110# Software version for the nokia 8110

*#92702689# Displays - 1.Serial Number, 2.Date Made, 3.Purchase Date, 4.Date of last repair (0000 for no repairs), 5.Transfer User Data. To exit this mode you need to switch your phone off then on again

*#94870345123456789# Deactivate the PWM-Mem

**21*number# Turn on "All Calls" diverting to the phone number entered

**61*number# Turn on "No Reply" diverting to the phone number entered

**67*number# Turn on "On Busy" diverting to the phone number entered
12345 This is the default security code
poveli

Bosko kolku ti e baterija za Samsung D900?

imash od 250 i od 600

некро , колку чини замена на екран за сони ериксон W200i ?
значи работна рака плус екранот?
кажи каде може да го обавам тоа.

Ми треба Security Code за Моторола Л6, сакам Master Reset или Master Clear да правам сеедно ми е само кодот не можам да го најдам, во упатството пишува дека е 000000 ама не сака со тој, помош.

па најверојатно ти е сменет кодот ако не е 0000 или нули до крај, или евентуално имаш опција сам да го учиташ кодот благодарение на програмов:
http://forum.gsmmkd.com/showthread.php?t=197

некро , колку чини замена на екран за сони ериксон W200i ?
значи работна рака плус екранот?
кажи каде може да го обавам тоа.
офф леле, да не беше ти денеска сабајлево кај мене :pos: 1400 што му реков? да кажевте дека сте од кајгана - 1200 денари е, со монтажа...

Имам нов телефон(2 месеци "стар") и едно копце му се скрши на пола. Ако го однесам да ми го поправат нема да ми мрцат муда дека јас сум го скршил????

Декодирање на HP iPAQ колку пари е и каде може да се направи......демек поразлично било од другите телефони

кој хапе ај пак?

не само што е поразлично од другите телефони, туку е и поразлично за секоја серија и веризија и пред се поразлично е од кој оператор е заклучен, зависи и цената...

Имам нов телефон(2 месеци "стар") и едно копце му се скрши на пола. Ако го однесам да ми го поправат нема да ми мрцат муда дека јас сум го скршил????
ќе ти мрчат, нема логика само од себе да се скрши, нели?

кој хапе ај пак?

не само што е поразлично од другите телефони, туку е и поразлично за секоја серија и веризија и пред се поразлично е од кој оператор е заклучен, зависи и цената...

HP iPAQ 610c

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom