●Mαrια...«3*
♥ 3 ♥
- Член од
- 3 април 2009
- Мислења
- 692
- Поени од реакции
- 68
Јас користам на Ревлон.. со SPF6 и многу ми одговара на лицето. :smir:
И јас се мислам да почнам да користам од Estee Lauder, само не оваа, туку Double Wear, досега за овие пудри сум слушнала само најдобри коментари, дури и од лица со многу проблематична кожа (како мојата). Сеуште немам побарано, но најверојатно може да се најде во значително подобро снабдените парфимерии, бидејќи онаму каде што јас најчесто купувам (дури и солидно снабдени) не сум сретнала. Во некои поасолни парфимерии во СК ваљда.Знае ли некоја каде може да најдам пудрава од Estee Lauder, дали ја има воопшто кај нас и по која цена?
фала многу, однапред! =)))
зависи која камена пудра на пример онаа на макс фактор не е толку тешка а пак тоа зависи и до типот на кожата тие што имаат комбинирана и мрсна кожа не би требало да ја чувствуваат како тешка еве на пример јас имам комбинирана кожа и ја ставам на деловите кои ми се сјаат дури лицто го чувствувам како полесно и почисто.sto mislite za mineralnite pudri gi ima li nekoja koristeno inace jas mnogu,mnogu retko stavam pudra zasto nemam potreba imam cisto lice a kako vtoro mi izgleda gnasno nekoja devojka koga ja vidam so 2 tona pudra tecna,kamena se prasuvam kako ne oseka tezina na liceto inace imam sega maxfactor lasting performanse pudrata e super iako ne ja korista cesto za da mozam da kazam podetalno kakva e no sega navaliv na mineralnite ama cekam odgovor od nekoj koj e koristel da kaze iskustvo i preporaka
И јас се мислам да почнам да користам од Estee Lauder, само не оваа, туку Double Wear, досега за овие пудри сум слушнала само најдобри коментари, дури и од лица со многу проблематична кожа (како мојата). Сеуште немам побарано, но најверојатно може да се најде во значително подобро снабдените парфимерии, бидејќи онаму каде што јас најчесто купувам (дури и солидно снабдени) не сум сретнала. Во некои поасолни парфимерии во СК ваљда.
А за цената, не се баш евтинки. Околу 1200-1500 ден., а и повеќе можи.
Инаку засега ја користам long lasting пудрата од maxFactor и не можам да се пожалам многу, а дефинитивно најдобрата што сум ја користела (совршено ми одговараше во секоја смисла) беше течната пудра со мат ефект од Manhattan линијата за проблематична кожа, но пред една година ги променија некако, па сега ете повторно барам нешто посоодветно. Се надевам наскоро ќе се дограбам до Estee Lauder :icon_mrgr
Речиси еден месец користам Revlon Colorstay за мојот тип кожа и презадоволна сум =) Ама сум ги имала и Vichy на ум, веројатно ќе пробам во иднина, tnxа да пробаш од Vichy медицински се и наводно биле многу добри.
И повторно те цитирам xD Јас ја забележав во Unique beauty center, карши ГТЦ се наоѓа, цената не памтам баш, 1500-2500...Знае ли некоја каде може да најдам пудрава од Estee Lauder, дали ја има воопшто кај нас и по која цена?
фала многу, однапред! =)))