Штип

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
Jaс во San Remo немам јадено.Во Roma ми се најубави од она што го имам јадено од пастрамајлии во Штип.А се наоѓа во една уличка меѓу едносмерната(кај намата улицата) и излага кај промајата.Ако јас не сум грешка:bilokojzbor:.

не си грешка,точно е тоа...а уличката се вика "штипски сокак", ама па ќе кажам,последните 2-3 години Сан Ремо е убедливо нај јак со пици и пастрамајлии.

I'm proud to be ШТИПЈАНКА!:pipi:
COOL град, а и ако сега во овој момент се жалиме на ноќниот живот, тогаш бараме нешто што е невозможно, токму поради тоа што некој не може да се најде во Штип животот му нуди АЛТЕРНАТИВА. И една забелешка темата е ШТИП, а не разлика помеѓу Штип и некој дотичен град....ве молам не правете меѓународни инциденти:baeh:

naredna sabota odam za stip i ke sedam cela nedela :vozbud:,edvaj cekam.imam mn ubavi spomeni od tamu.odamna nemam odeno i gi nemam poseteno novite kafici ali kao pomala odev mn cesto vo doris dej,sekogas bese full-guzva,igranje...neznam na koja data bese ama znam se odese na ISAROT,pa trebase da baknes 40 dusi i da frlas kamcinja,pa imase tezgi eden kup,mn interesna tradicija.isto taka sekogas tau naogjam ubavi rab za mala cena,mislam ne se epten naduvani cenite,mi se dopagaat lugjeto,nacinot na koj se zabavuvaat.a sto se odnesuva do pastramaliite -im nema ramen(neka ne se lutat drugite).I gledam deka kako grad mn naprednuva,ima golem br na fakulteti,sredni ucilista,sega gradat nesto kao RAMSTORE.ke pisuvam vo druga prilika poveke :pipi:

пиши тука или на пвт кога ќе идеш ќе ти организираме свечен дочек хехехе. од кај си ти?

пс.словенски ТУШ граде тука трговски центар..ама имаш право нешто како рамстор е :)

во домот на културата е.ќе прашаш некој каде е сан ремо или поубаво прашај каде е Ректоратот на Универзитетот и сигурно ќе се снајдеш. поздрав и пиши ги тука впечатоците после хаха :)
Fala na pomosta mislam deka znam kade da baram toa e izgleda domot na ARM kolku sto te svativ, a za vpecatocite ke pisam skoro.

Од Струмица во кола у Штип на пастрмајлии и пак дома...ех времиња:nesum:

Инаку пастрмајлиите закон се,немам пробано поубави!

струмица пате од комплекс на нижа вредност,така е било и секогаш ќе биде така,според тоа они ни се љубоморни ептен та крај нема...затоа не слушај они шо ќе кажат хехе ајде штипјани...кај сте

Aaa хахаах поглупо нешто од тоа немам прочитано на форумот (без навреди и реакции). Па Струмица го надмина Штип уште од пред 6-7 години. реално имам разговарано еден повозрасен човек од штип на возраст од 50-60 години и ми расправа, дека Штип на времето бил меѓу најјаките градови во Македонија, но Струмица за тоа време имала невиден прогрес и дека успеала да го надмине Штип за многу работи. И ми рече дека Штип има многу добра положба (центар на источна Македонија) и тоа го вадело цело време, бидејќи околу Штип има многу помали градови (Кочани, Виница, Пробиштип, Св. Николе).

хехе па ти ако ме разбра шо сакам да кажам немаше да го напишеш тоа...ти можеш да имаш се...ама комплексите нема да ги снема...разбираш ли ме шо сакам да ти кажам? нема врска тоа шо они можда се понапред! комплексите секогаш остануват!

Sega samo sto se vrativ od Stip bev specijalno za pastrmajlija mnogu lesno go pronajdov San Remo se razbira so vasa pomos a za vpecatocite sto da ti raspravam nemoze da se opise ha ha ha.

Aaa хахаах поглупо нешто од тоа немам прочитано на форумот (без навреди и реакции). Па Струмица го надмина Штип уште од пред 6-7 години. реално имам разговарано еден повозрасен човек од штип на возраст од 50-60 години и ми расправа, дека Штип на времето бил меѓу најјаките градови во Македонија, но Струмица за тоа време имала невиден прогрес и дека успеала да го надмине Штип за многу работи. И ми рече дека Штип има многу добра положба (центар на источна Македонија) и тоа го вадело цело време, бидејќи околу Штип има многу помали градови (Кочани, Виница, Пробиштип, Св. Николе).

Ајде ќе направам една листа што има Штип,а што Струмица,и ќе видеме кој во што надминал.

Штип-има касарна,Струмица нема.
Штип-има болница главна во Источна Македонија,со целосна јапонска опрема,Струмица нема.
Штип-има универзитет,Струмица нема.
Штип има апелационен суд,Струмица нема.
Штип има индустриска зона,Струмица нема.
Штип има преубави паркови,Струмица ги нема.
Штип има два трговски центри(едниот е во тек на изградба)
Втор главен затвор во државата,за тешки криминали.

Наскоро што ќе има Штип е:
Амбасада на Република Летонија
Карго аеродром
Трговски центар(словенечки на фирмата Туш)
Камери на главните раскрсници
Нови автобуси.
Нови 5 конфекции
Ветерници,кои интерес покажаа 5 странски фирми.
Е вака сега,кое е тоа надминување на градот?
Ако е затоа Штип порано беше ништо.Сега во последните 30 години стана втор центар во државата.
Не ги вреѓам другите градови во државата,само си кажувам што има Штип,и каков град е.Никој да не го смета овој пост навредливо.

Одмана не сум бил, ама сакав да прашам:
'ДАЛИ УШТЕ САМО ЕДНИ СЕМАФОРИ РАБОТАТ ТАМУ' (кај Макпетрол бензинската) :majmun: ! хехехе
Добар е Штип си го сакам бе најмногу!

Ајде ќе направам една листа што има Штип,а што Струмица,и ќе видеме кој во што надминал.

Штип-има болница главна во Источна Македонија,со целосна јапонска опрема,Струмица нема.

Карго аеродром
Нови автобуси.
Нови 5 конфекции
Ако е затоа Штип порано беше ништо.Сега во последните 30 години стана втор центар во државата.
Не ги вреѓам другите градови во државата,само си кажувам што има Штип,и каков град е.Никој да не го смета овој пост навредливо.

Бре бре машко, си га изработил домашната лекција, шо толко се замараш, кој шо имал?! ... ццц, детска радост ... се испофали, си мислеш твој е Штип, планина до планина, и на нив живеалишта :) Ајде реплицирај ... само не ми вики да набројам шо има Струмица, оти не вреде да се фале, дојди и види, а Џингс пита убаво, уште ли работат само ЕДНИ семафоре у Штип? :pos2:

Хммм ако веќе вака фатиме да играме...

Сигурно?

Болницата во Струмица барем во последниве години е на многу повисоко ниво од порано.

Не е потребен, заради тоа што кај вас има па зошто би имало и овде? Има земјоделски факултет и тоа е доволно.

За ова не можам баш да дадам соодветен коментар, ама Струмица има суд е сосема доволен за да си ја врши задачата.

Сигурно? Живеам во делот на индустриската зона. Струмица има индустриска зона на крајот на градот.

Хахахах е тука најмногу ме насмеа искрено, колку време не си доаѓал овде... Или воопшто не си доаѓал? Струмица го има најубавиот парк во Републикава моментално.

Имаме одличен, нов трговски центар Глобал и опфатено е ама баш се` што е потребно.

Епа веројатно има и тешки криминалци? (шала) Овде има затвор којшто е доволен за да се справи со криминалците.

Тоа што наскоро би требало да го има Штип нема да го коментирам, би ми било драго доколку ги имате овие работи.
И да прашам зошто тогаш Штипјани доаѓаат на шопинг и на излегување во Струмица?
Понекогаш се претерува со локал патриотизмот, а не сте доволно информирани. Мала ни е Македонија, не треба да има вакви расправии меѓу нас. Само ти одговорив како што сметам дека е реалната ситуација.

И за крај да ги прашам Штипјани... Вистина ли е дека наскоро ќе се отвара Филолошки факултет во градот?

Останете поздравени, Струмица и Штип отсекогаш биле пријателски градови. Има ли потреба да го менуваме таквиот однос? :smir:

Карго аеродром
Нови автобуси.
Нови 5 конфекции

Aj така саа:
1. Струмица нема касарна заради НАТО стандарде и близина со граница...а колко беше поголема од вашта...ама ај, тава не е битно...гулем кур, касарна...
2. Опрема има у болницата, германска и јапонска, а ќе се пуште и новата зграда на болницата, па ти па курчи се.
3. Нема универзитет, точно...има земјоделски факултет, дел од вашио универзитет.
4. Да, така е за судовето...Останало Штип административен центар за југоистоко...
5. Струмица нема индустриска зона...има индустриски ЗОНИ! Штип има пропаднана текстилна индустрија. Астибо, Македонка, Макпромет...
6. Дек тава преубави паркове у Штип?! Да не си грешка нешто?
7. Струмица оддамна има 2 трговски центри, слични на тава шо го викате трговски + Глобал сосе катна гаража.
Штип порано беше нешто. Сега е ништо.

Даље:
Штип амбасада нема да има, туку конзулат.
радувајте се на камери, кај нас дек и даа ќе ги пуштат, а богами и пајако ќе шете. А и аеродромо шо благодарение на Премиеро мош ќе го добиите, не вее баш сигурен...
5 конфекции?!! И?
Е саа, чети и плачи.

Даље:
Штип амбасада нема да има, туку конзулат.
радувајте се на камери, кај нас дек и даа ќе ги пуштат, а богами и пајако ќе шете. А и аеродромо шо благодарение на Премиеро мош ќе го добиите, не вее баш сигурен...
5 конфекции?!! И?
Е саа, чети и плачи.

за конзулат си у право! слагам се...овоа прерасна у општа туча бе,не требаше така! аеродром ќе се граде 99% сигурно! а за конфекции да не збореме, има ги 1 миљарда...е сеа од нив само 10 се ногу јаки и дават работа на помалите! гледам спомнал си го Макпромет?!!??!? МАКПРОМЕТ е многу успешна фирма од кога е под капата на господинот Ваков Онаков(од еднооки). па негов рода ја воде компанијата моментално. Астибо работе под пуна пареа (читај конзорциум),само шо сега целото тоа се вика Астибо Фешн...а за Македонка нема да коментирам,татко ми беше директор таму и знам како пропадна таа фабрика. тоа е кривица само на државата,на тогашнио политички врв, борба за пари и криминал... а дека струмица е можда појака,слагам се...ама МОЖДА...а комплексите секогаш ќе стојат хаха :) поздрав штипјани и струмичани...и немојте тука да се карате за глупости бе кој шо имал и како имал...уживајте спортски малку,има ли смисла овака да се плукаме?

ПС. Ќе има Филолошки факултет од следната учебна година (октомври 2008)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom