Дали има вечна љубов?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
нема вечна љубов - се некогаш треба да се умре, ама јас уште ја сакам бившата. Aко таа љубов е вечна тешко мене :-(

Член од
8 јануари 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
nesto sto ne postoi kako moze da bide vecno.... ljubovta e samo navika... se naviknuvas na edna licnost.. a da ti zgresi neso odma pocnuvas da mrazis.. ako postoi ljubov kako sto vikaat nemase da ima propadnati brakovi i rastureni vrski

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Да има вечна љубов ако имаш unlimited credit card...

R

Reve0ke

Гостин
Има вечна љубов тоа може да го осетиш кога со тој што решил да го поминеш животот ќе го нема.

H

^HITMAN^

Гостин
Најточен одговор на прашањево веројатно би ни дал постар човек во години, но релативно е и значењето на самиот збор љубов, според мене.

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Нема, зашто љубовта постои само ако се искаже, т.е. материјализира (дури и зборувањето за љубов е материјализирање на љубовта). А бидејќи материјалот кој ја реализира љубовта (т.е. живите суштества) не се вечни, ни љубовта не може да е вечна.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Има. Ако се задоволиш со тоа што го имаш, да уживаш во тоа што си го добил и одбрал.

Член од
8 јануари 2010
Мислења
16
Поени од реакции
0
нема вечна љубов - се некогаш треба да се умре, ама јас уште ја сакам бившата. Aко таа љубов е вечна тешко мене :-(

nema da bide vecno od iskustvo ti kazuvam... vistina posle raskinuvanjeto bolna bev edna god ama se zaborava:vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom