Фан клуб: Работнички

M

marko 1996

Гостин
Ајде бе заебете ја темава веќе...
Им го напнавте курот на ЦПБ веќе...
Влегле, влегле, вакви акции во Македонија и онака се реткост, па ова дефинитивно е мало освежување за тифо сцената. Колку беше успешна нивната акција видовме, но сепак им давам едно браво за акцијата. Да им се пуштиш на противниците сред нивни терен не е мала работа. И немојте жити се да тврдите дека нема двоен аршин за групите ОД Скопе и ВОН Скопје. Што сакате кога во нивните градчиња секој со секого е роднина, секој на секого му ја поминал сестрата, па нормално дека нема да маваат по своите. Нормално е што џандарите маваа по ЦПБ, али они не се таму за да ги заштитат Мајмуни, туку да спроведат ред. Неможе по едни да маваш, а другите да ги тиманиш иако корнат столици и маваат со нив. Едноставно полицијата им го одбрани знамето на Мајмуни, и практично му дозволи на ИКС персона која дојде од некаде да украде знаме кое противничката група Е СПРЕЧЕНА ОД ПОЛИЦИЈАТА да си го одбрани.
Вистина е дека и ЦПБ малце се преценија и вината за тоа што не се вратија со знаме од Мајмуни донекаде треба да си ја бараат кај себе.
Сепак имаат 5-ка од мене за акцијава, а да сум член на Мајмуни не би се појавил веќе на трибина, кога гледам дека не сум способен да си го одбранам знамето, па тоа место мене го прави полицијата :kesa:
Имаат ЦПБ еден куп минуси, али неможам да коментирам за тоа пошто не е фер да јадам гомна за едни, кога и во мојата група работите не се најсјајни :)
Сепак сезонава ЦПБ изненадуваат позитивно, и во второто дерби очекувам да бидат уште подобри од првиот пат и да успеат колку толку да се држат на навивачки план со ФА која во моментов во тој аспект е одлична!!!

П.С. и доста трубите кај биле во Бутел, кај биле на други гостувања. Не се правете будали, сите знаете дека не е мала работа да одиш да гостуваш во населба каде што нема закон и може да ти жбрцаат нож без размислување. Божем секоја недела некој гостува во Бутел, и божем во Чаир сите одиме кога се игра против Слога. Сите знаеме какви се аршините за нас и за Албанските навивачки групи. Бар вие сте навивачи, немора да ви се обаснува како стојат работите...
И секоја чест на ФА што отидоа во Струмица и Свети Николе, такно и успешно, ама не е исто да отидеш на гостување во градови кај што и онака нема навивачки групи, и да тидеш на еден таков начин и да навиваш на гостување во сала каде што има 4 000 народ и 500 души противнички ултраси:wink:
Не ги величам Кумани, пошто од тоа што го видов во Куманово знам дека било која Скопска група би ги смачкала во фајт, али да отидат било кои 20-тина противнички ултраси во сала која е полна со противнички навивачи и да почнат да навиваат, нормално е дека ќе јадат ќоттек како магариња.
Бтв со ова не ги омаловажувам навивањата на ФА во време на бојкот :wink:
Еве еден пост што вреди нешто на темава , значи го отекувате цпб ова цпб тоа , до пред година дена : ''Кај ви се навивачите 10 на трибина бла бла бла '' Оваа година ''Ви плаќаат што одите по толку на утакмици , вака на нас да ни плаќаа , на нас ова на нас тоа '' Ако ФА се најдобри во македонија и ако мислат дека им нема навивачка група што е блиску до нив , што толку сте се уплашиле од конкуренција? Сакате да навивате сами у сала , тоа е ви е некое достигнување ако сте сами у сала ? Што е подобро 4000 у сала од двете групи по 2000 навивање , или сам ко мрднат да пееш безвезе? Дај не претерувајте , навивајте не се замарајте кој се подобри ке се покажете на трибина не ''леле најјаки сме на фб собравме 100 000 што ке дојдат на трибина" , фб не е мерило за ништо. Така да навивајте и покажете на трибина а не на фб , кајгана, и ред други интернет страни.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
nikoj ne e anti-shkupi toa sea samo nekoi vasi filmovi koj si gi pravite vo mozokot a toa deka 4e go pusime mozis na majka ti ili na sestra ti doma da i go kazes da ti go ispusat ok?
Аман бе дечко не ми го тапацирај, и сам знаеш дека сум во право и не ми реплицирај веќе не си ми дораснат а и познат Ск-омплексаш си оди издркај си го еднаш зошто твоите соселанки се веќе во Скопје

Член од
26 октомври 2010
Мислења
78
Поени од реакции
4
:)

Ok neno glupo prasanje postaiv nema da debatiram na taa tema iako ipak znam so zboram i kako mi e kazano. Nema vrska. NIkoj ne se plasi od konkurencija pogotovo nie!!! Decata gi pravat gomnariite preku netov pa vas vi izglea deka na nas ni smeta taa konkurencija. Dvata vrva na dvete grupi znaat kako stojat rabotite koj e podobar i koj do kade e. Konkurencijata te pravi uste podobar a NASETO DOPRVA SLEDUVA !!! Pamtete gi moite zborovi na kraj na godinata ke praime muabet :))) I dajte forumov da zalici na neso mame mu ebavme. Ps. sekoj neka ne diskutira na bez vrska komentari

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Конечно глеам дека и на некој друг му пречи постојаното тупење на дотичните на темава, не сум единствен :)

А за Гоцевски незнам шо да кажам, шо кур сака нека си праи, само едвај чекам да се запее онаа: Златко предерче, те е... тебе јас .......
:)

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
Iskomplexiran narod toa e , tuku se zima zname koa vrz gostinskite navivaci se praj napad na dzandari a ovi seljacinjiva ripaat po znameto da go zemat odma. Kade se kodexite??!!! ili ostanaa samo komplexite mozebi a ? mesto protiv acab oni protiv cpb pa uste nzmae ke zimat i ke mi se kurcat na forumov i na fb tamu. Znamevo i da bese zemeno ne e zemeno spored KODEKS najtragicno sto e acab umesan tuka NAJOMRAZENIOT PROTIVNIK NA NAVIVACITE!!!
Дочекавме и вие да ни пишувате за кодексите!!!
момче,крадете по празни сали во 4 наутро...тоа е во согласност со кодексите???

Член од
19 декември 2010
Мислења
246
Поени од реакции
296
Ајде бе заебете ја темава веќе...

Не ги величам Кумани, пошто од тоа што го видов во Куманово знам дека било која Скопска група би ги смачкала во фајт, али да отидат било кои 20-тина противнички ултраси во сала која е полна со противнички навивачи и да почнат да навиваат, нормално е дека ќе јадат ќоттек како магариња.
Бтв со ова не ги омаловажувам навивањата на ФА во време на бојкот :wink:
Од кај заклучи дека секоја скопска група би не смачкала во фајт?:pos2::pos2:.Да не ти дојави Баба Ванѓа?Еве вие што не не смачкавте во фајт кога гостувавме сезонава во Скопје во салата Кале?Немаше ни трага и глас од ниедна навивчка група од Скопје:pos2:!

Член од
6 мај 2010
Мислења
189
Поени од реакции
15
кој би станал за вас во 12 сабајле Ч))))

Од кај заклучи дека секоја скопска група би не смачкала во фајт?:pos2::pos2:.Да не ти дојави Баба Ванѓа?Еве вие што не не смачкавте во фајт кога гостувавме сезонава во Скопје во салата Кале?Немаше ни трага и глас од ниедна навивчка група од Скопје:pos2:!
сите се уплашија дознаа дека идете и опасно по живот да се шеташ во скопје.
за вас само генерација 2000 годиниа јанг хулиганс ви ги пусштаме Ч)))
не ви беше доста пред 11 години

Член од
25 септември 2008
Мислења
342
Поени од реакции
63
значи со фан клуб мзт не сте уопште интересни.сакам понекогаш да флезам да видам што има ново за клубот они само дебата коа навивачка група била појака кој повеќе се степал направил некоја глупост!!! зошто не одете има посебна тепа навивачки групи во македонија и таму да се расправете!!!

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
WIN на темава е шо ФА фаци плачат као ЦПБ фаци кењаат за маци итн итн а и они истото го праат/правеле за командантот :}

Као и да е , не се мешам \m/

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Дочекавме и вие да ни пишувате за кодексите!!!
момче,крадете по празни сали во 4 наутро...тоа е во согласност со кодексите???
Добро тоа не е според кодексите, а дали вадење на нож и брцање член на противничката група е според кодексите!? Чисто да знам мислам, ко шо викате не сум јас стручен за оваа тема па дај некој нека ми објаси! хахх

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Добро тоа не е според кодексите, а дали вадење на нож и брцање член на противничката група е според кодексите!? Чисто да знам мислам, ко шо викате не сум јас стручен за оваа тема па дај некој нека ми објаси! хахх
Епа ај вака, пошто на некој треба да му се нацрта за да разбере.

Прво иде господинот со ножот ...

А после иде ... издржи Нено...

Епа сеа одлучете се кодексаши!

C-13

Лудо маало
Член од
7 декември 2010
Мислења
260
Поени од реакции
60
ок очигледно се правиш паметен.....
тоа што 5 педери нападнале едно наше дете и што нашево во самоодбрана го извадил ножот и се распафтал не значи дека ние сме ги прекршиле кодексите....ако воопшто знаеш(не се напаѓа 5 на 1)
башка вие кај нас во празна сала сигурно не дошле 15 год деца туку пулови на командантот кои имаат по 21-22 год...и да не заборавам да напоменам,истите тие зборат за кодекси:kesa::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom