Фан клуб: Работнички

• Креатор на темата Креатор на темата Buci
  • Време на започнување Време на започнување
дај да се собереме и да покажеме одма како се пронаоѓа излез од овие срања . . . “мажиштава“ со оклопи каде беа кога се симињаа знамиња каде беа кога се палеа знамиња да реагираат нели и тие се навивачи па законот за сите е ист ако е ист покажете малце реалност пички џандарски цело време ќе имам тежина на срцето се додека не се случи и кај нас нешто како што беше во Срб за геј парадата па да летате како ќофтиња
http://www.traforo.ru/images/konkurs4/dan9-01.jpg

Пак ќе ти кажам, грешка си, од запад сигурен сум дека се пееше "е што мразам многу џандари...", од јужна незнам што се пеело зошто не ни можев да слушнам, а тој клипот што го збориш, како што се сеќавам беше одговор на оној на чкембари, истата година, кога ние гостувавме кај нив и на крај, 15 минути пред крај сакаа да не избркаат од стадион на што ние се спротиставивме и имаше инцидент со полицијата и они, чкембари, не обична публика, поставија клип на кој се гледа како не тепаат и у позадина се слушаше како викаат "мавај ги бе мавај ги племето да им го ебам", а исто се сеќавам на утакмицата во Скопје ние не паднавме на нивно ниво па скандиравме против полиција исто и имаше и кај нас на трибина инцидент со полиција, двете утакмици беа 2007 или 2008 година

--- надополнето ---

Па матер да му ебам, како можат да викаат умри пичко за некој навивач кој е повреден од џандари, стварно да се немало никаква култура, а под култура не мислам само на ултрас, туку и на општа култура да ти ебам тоа опинците

Тој клип шо го спомнуваш,кога Битолската полиција се нафрли врз Комити...не го поставија членови на Чкембари,значи од сигурни извори ти кажувам,го знам лично човекот шо го постави на you tube клипот,тој не е Чкембар....и клипот е сниман од средината на трибината на стадионот,не од трибината кај Чкембари...
Е сега стално ќе се најди некој да се сити кога тепаат навивачи,дали тие биле на Јужна,дали биле во Битола,дали биле меѓу Чкембари,Комити итн....не е важно..
Индијанци имало,има и ќе има..барем во Македонија ги има...
Таква ни е културата за жал....можеби грото од групите на врвот с едобро едуцирани...ама секогаш во групите ќе се најдат Индијанци кои ќе го расипат впечатокот...за жал...

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=1122101020261&id=12&prilog=0&setIzdanie=22139
Убаво напишано...
Сум присуствувал во вакви ситуации и знам како е да се најдеш во ваква грда ситуација. Нема полошо од тоа кога си во мал простор а копилињава почнуваат да маваат и те буткаат. Уште имам лузна на ногата од пред 3 години, се да им ебам...
Но затоа изјавата на бркоњата од МВР е дека специјалците само го спречиле обидот на ЦПБ да дојдат до домашната публика ЛОЛ
И капак на се, забрана за гостувања. Неспособна полиција, да им ебам се живо и диво во фамилија!

--- надополнето ---

Две различни сезони беа тоа. Кога не зачукаа во Битола, беше првото гостување после неколку години откако Пелистер се врати во прва лига (ако не се лажам 2006 беше). Голема улога тогаш во тепањето имаше Битолската обична полиција, и воглавна причина беше тоа што губеа 0-2 па гневот беше истурен над нас. И како причина после рекоа дека било тоа што не сме прифатиле да си одиме порано...
Они беа тепани од полицијата во 2008 кога ги победивме со 3-0. За разлика од нивното пеење, ние на ќотекот возративме со Ех што мрзам многу џандари...

За инцидентот во 2008,Чкембари не беа тепани од полиција,имаше мал инцидент со желките кога желките скокнаа да ги заштитат редарите кои сакаат да украдат трансови на Чкембари....
И единствено реагираа кога им беше нападнат и удрен нивниот командан тод страна на неколку Чкембари..тогаш само на неколку секунди се размаваа желките,колку да ја растераат масата која се нафрли врз нивниот претпроставен... и .беше смирена за брзо ситуацијата.....
Тогаш го напуштивме стадионот во знак на револт,за приведениот член(мора да се признае за неговото недолично однесување)...+ не ни беше дозволено да навиваме нормално,не му беше дозволено на воџата да се качи на шипка и да води нормално навивање,+некоректен однос на редарите..кои ја претераа работата,и ги пречекорија своите овластувања...и на крај си го добија тоа шо го бараа.....
Значи да појаснам..немаше некое класично тепање на полицијата тогаш,освен еден повреден член,кој се судри со желките...тоа не беше ни налик на тепањето на Комити во Битола....
Повеќе беше тргачање низ трибина...и заминување на брзина од стадион,по само 15 минути...
Тоа е тоа...

А за класичен судир со џандари/желки ќе ги спомнам Кавдарци 2001 на ракомет со Вардар...и посебно хоророт со Желките во Прилеп во 2009...е тоа беше хорор филм...такво крвничко тепање немам видено...морам да кажам дека речиси цела единица тогаш беа Албанци и одвај чекаа да не размаваат...
Нема оправдување за реакцијата на желките,не само за Кавадарци....туки и секаде...такви животни не смеат да се пуштаат меѓу навивачи...
Во Тетово Балистите им фрлаа со камења,овие како мисири седат...ќе седат кога пола од таа единици ЕБР,се Албанци....
Да ти се плукнам во државата и во полицијата..кога само селективно се одбираат метите,и се тепаат за било шо Македонските групи...и ај шо не тепаат и на крај не забрануваат...
Мизерија невидена...
А Грујо се резили на ТВ и кажува дека сака спорт во Македонија...кој спорт бре златен...?
Со неспособна полција,со корумпирани сојузи...со мафијаши газди на клубови...ај шо ги растераа обичните гледачи,сега ги до-уништуваат и тие малку групи шо останаа...

Две различни сезони беа тоа. Кога не зачукаа во Битола, беше првото гостување после неколку години откако Пелистер се врати во прва лига (ако не се лажам 2006 беше). Голема улога тогаш во тепањето имаше Битолската обична полиција, и воглавна причина беше тоа што губеа 0-2 па гневот беше истурен над нас. И како причина после рекоа дека било тоа што не сме прифатиле да си одиме порано...
Они беа тепани од полицијата во 2008 кога ги победивме со 3-0. За разлика од нивното пеење, ние на ќотекот возративме со Ех што мрзам многу џандари...

Да, 2006 година беше тоа, тогаш Пелистер влезе во прва лига после неколку годишната пауза претходно.

450 +

http://i55.tinypic.com/jh4gg0.jpg

П.С. Не се фатени баш сите луѓе на сликава :wink:.

Тоа беше одлично одработено гостување на Комити.

ajde sega skopjani i posebno zote da mi kazete sto vikate tuka za bate vane? moze neli?

kazete mi sto se slusa za bate vane! oooo vie dobrodusni skopjani metropoldzii

--- надополнето ---

--- надополнето ---

kade bevte vie predobri skopjani koga na dvajca na poslednoto gostuvanje na lozari vo skopje mu gi skrsivte glavite so kamenja recisi karpi?

ve nemase togas da odete po televizii kako alfa i da se zalite

pa i nas ne pretepaa u ohrid sepak imase vina i od nasa strana iako preteraa dzandarite

ne go opravduvam brutalizmot od dzandarite zelkite ali trebase da dobiete nekoj pender!

celo vreme mavavte na teren vo publika i sve ostalo

ajde sega skopjani i posebno zote da mi kazete sto vikate tuka za bate vane? moze neli?

kazete mi sto se slusa za bate vane! oooo vie dobrodusni skopjani metropoldzii

--- надополнето ---

--- надополнето ---

kade bevte vie predobri skopjani koga na dvajca na poslednoto gostuvanje na lozari vo skopje mu gi skrsivte glavite so kamenja recisi karpi?

ve nemase togas da odete po televizii kako alfa i da se zalite

pa i nas ne pretepaa u ohrid sepak imase vina i od nasa strana iako preteraa dzandarite

ne go opravduvam brutalizmot od dzandarite zelkite ali trebase da dobiete nekoj pender!

celo vreme mavavte na teren vo publika i sve ostalo

Ало мајмун, не јади гомна многу кога не знаеш како се работите, тогаш си имал 10 години очигледно, прво распрашај се што и како било тогаш па после збори, не се срами вака, а за клипот објаснив у некој предходен пост и немам сеа да се повторувам

Ало мајмун, не јади гомна многу кога не знаеш како се работите, тогаш си имал 10 години очигледно, прво распрашај се што и како било тогаш па после збори, не се срами вака, а за клипот објаснив у некој предходен пост и немам сеа да се повторувам

abe momce momce ne e bitno so bila rabotata
od kaj znaes pa taa devojka so vikale umri picko moze go aknala nekoj so upaljac?
abe ajde vie sekogas ste vo pravo a vaseto hooligansko odnesuvanje ne e nisto
i sega koj ke ja plati stetata?
od jasmin?
od boris trajkovski?

Нова Македонија напиша:
Од двете страни полетаа неколку запалки и парички што беше доволна причина за полицајците да интервенираат.

Значи, не е дека Сити Парк Бојс од чиста мира проблем напраиле...

Не бе, тие се цвеќе за мирисање. Како што влегоа во салата веднаш на паркет фрлија петарди, а нормално како секоја домашна публика на доаѓање на гостински навивачи сигурно нема да му ракоплеска, со сигурност ќе ги исвиркува.
Можеш да забележеш на ова видео на 2:25 како летнува нешто, петарда, а тие сеуште влегуваат
Значи тие сеуште не влезени сите почнаа да прават проблеми.

abe momce momce ne e bitno so bila rabotata
od kaj znaes pa taa devojka so vikale umri picko moze go aknala nekoj so upaljac?
abe ajde vie sekogas ste vo pravo a vaseto hooligansko odnesuvanje ne e nisto
i sega koj ke ja plati stetata?
od jasmin?
od boris trajkovski?

Да, а може и на тој што му викаа "умри пичко" му ја ебел сестрата на некој од на трибина, или можеби на цела, ова ми е по веројатнмо да ми го кажеше

Значи, не е дека Сити Парк Бојс од чиста мира проблем напраиле...
pa imase provokacii od dvete strani
ali cpb vlegoa i pravea problemi mavaa petardi na teren i gi predupredija deka ke gi otstranat od sala i posle prodolzija vo publika da mavat

--- надополнето ---

Да, а може и на тој што му викаа "умри пичко" му ја ебел сестрата на некој од на трибина, или можеби на цела, ова ми е по веројатнмо да ми го кажеше

ili pa mozebi na toj tip sto mu vikaa umri picku sestrata mu ja ebele decki od grdata strana na vardar ti teknuva onie so kecinja ubavcite i so porcelanski zabi :nesvest:

^Гледаш ли каков дебил си, немаш ни 2 чисти у главата, поентата ми беше да не вадиш теории што и како било и зашто му викале умри пичко, испаднавте дебили со таквите скандирања и немој да пробуваш да се извадиш сеа и незнам како можеш да се ситиш на Албанците, изгледа дека сум бил у право за се што напишав за вас, и олади сеа не ме замарај зошто само подлабоко вледуваш од глупост и глупост

^Гледаш ли каков дебил си, немаш ни 2 чисти у главата, поентата ми беше да не вадиш теории што и како било и зашто му викале умри пичко, испаднавте дебили со таквите скандирања и немој да пробуваш да се извадиш сеа и незнам како можеш да се ситиш на Албанците, изгледа дека сум бил у право за се што напишав за вас, и олади сеа не ме замарај зошто само подлабоко вледуваш од глупост и глупост

dobro ajde taka neka bide

ali ja ne vidov ubbavo na utakmicata. dali vistina nekoj momak mu udril boks na nekoj zelka i od togas nastana sve?

Се надевам сите што јадат боранија како така требало CPB да јадат пендраци , џандарите малце мавале , браво џандари и такви типови на коменатри ке осетат на своја кожа сршена глаа со пендрак , нога и слично и после ке се сватат што збореле!

Се надевам сите што јадат боранија како така требало CPB да јадат пендраци , џандарите малце мавале , браво џандари и такви типови на коменатри ке осетат на своја кожа сршена глаа со пендрак , нога и слично и после ке се сватат што збореле!

a ti so 14 godini bese vo kavadarci i jadese pendreci i ti skrsija glava i noga?

abe druze i ja sum jadel pendreci i ne se raduvam

ali vistina li e deka nekoj tip od cpb mavnal boks na zelka bas togas i nastana sve?
pravevte problemi i toa mnogu trease tie najbesnite da gi izvadat nadvor od sala da gi smirat i na nekoi da mu udrat nekoj pendrek ali ne stamedo od koe mozese da umre nekoj

a ti so 14 godini bese vo kavadarci i jadese pendreci i ti skrsija glava i noga?

abe druze i ja sum jadel pendreci i ne se raduvam

ali vistina li e deka nekoj tip od cpb mavnal boks na zelka bas togas i nastana sve?
pravevte problemi i toa mnogu trease tie najbesnite da gi izvadat nadvor od sala da gi smirat i na nekoi da mu udrat nekoj pendrek ali ne stamedo od koe mozese da umre nekoj
Не бев , ама глеам тука на форумов има многу што немаат 2 грама мозок , се ситат на тоа што џандарите им направија на ЦПБ , за проблеми ок секоја група прави проблеми некој повеќе некој помалце , ама сигурно може џандарите и на друг начин да го решат ке земат ги вадат од сала и назад у Скопје . И тоа што викаш некој пендрак да мавнат ама тоа што го направија беше ван граници. Имам другари од ЦПБ што беа у Кавадарци и ми кажуваа тоа што го правеле џандарите било нечовечки ти некој да маваш дур не му сршиш коска ? А сељаци да се ситат на тоа ? Мислам дека не иде . Можеш да видиш на тоа на Алфа има еден од Карпош со сршена глава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom