Фан клуб: Работнички

Член од
2 март 2008
Мислења
3.803
Поени од реакции
66
Ja vaka gledam na situacijata.Site bevme mozebi i seuste sme skeptici deka nasata liga e ubedlivo najlitata vo regionot i evropa.I zatoa i se prijavivme na vakvo natprevaruvanje demek tuka nema da go jadime po nogu.no eve vece prvoto kolo pokaza deka Makedonija i ne e taka na dnoto.Ako Feni go pobedi Svislion takovo tim sto gubi po 10 - 15 poeni od Partizan znaci deka mozeme da bideme konkurentni vo taa liga.Spored moe mislenje najvazno od se vo ova natprevaruvanje e da makedonskite ekipi dokazat deka Makedonija ima kosarka i deka najjakite makedonski klubovi ne se na ramniste na 10 od Srbija ili pa vtoriot od Bugarija.Da dokazeme deka so uste malku pogolemi finansii i zalaganje nasata kosarka moze da bide vo zlatnata sredina i na kosarkarski plan.Merilo na sili.Ako ostane Feni Industri kako sponzor a se nadevam ke ostane odgodina Feni ke ima uste po strasen tim so milionski budzed ali zdravje za nataki...Zatoa ne e se taka gabe
 
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
6 победи... Соколи, Вардар, Пелистер и против Амак и Струмица...а победата во Парк пред истите тие навивачи, победата против Струмица пред истите тие навиваче, Амак, да не се навраќам наназад години кога тие навивачи го држеле мзт таму каде што е, да не кажувам дека истите тие навиваче се причината зашто мзт не згаснал како Жито Вардар, Куманово, Николферт, Струмица.... А зашто изгуби 50 разлика од Струмица???? Знаеш ти си имаш теории на заговор во тоа главата, да не ти кршам филмови сега, а до душа и нема што да ти обајснувам тебе за внатрешните проблеми и се останато на мзт.

Обајсни ми, како НЛБ ке види каков е квалитетот на нашите екипи, кога Цибона, Партизан, Задар, Ѕвезда, Хемофарм, ФМП, Унион Олимпиа, не ни се среќаваат со овие нискоразредни тимови кои играат во оваа лига. Овие тимови не ни успеваат да влезат во суперлигата во своите национални првенства, кој е критериумот за квалитет, кога Работнички со онаква игра, да не речам слаба игра, победува еден тим со 20 разлика, или Фени кој изгуби од Мзт, победува во гости, или Рилски спортист, со екипа на ниво на Пелистер учествува таму. Кое е мерилото за квалитет. Оној Фиба куп лани што го играше Струмица и сега АМАК е 3 пати поквалитетет, а тој не е ни на рангот на Интеротото куп кога би дале споредба во фудбал.

За Гудман91...Мзт не игра во БИБЛ лига, поради одлуката дека поарно парите да се потрошат на составување на конкурентен тим, од колку да се фрлат во лига со сомнителен квалитет. Мзт ќе играше во БИБЛ, доколку се пријавеше, пошто само Мзт и Работнички ги исполнуваа условите за играње во таа лига, а ФЕНИ влезе поради еврејската врска и големите финансии.

Што е позитивното во БИБЛ, што играчите ке добијат меѓународно искуство, што може да влијае на нивниот квалитет во целина.

Океј товј став не можам да ти го сменам мислењето, едноставно ако се покаже дека динамо и крагуевац имале лоши денови па на следнит енатпревари ги победат работнички и фени па тогаш можеби и ќе го смениш мислењето зашто пак ке кажам после едно коло не с егледа ништо. чекајте нека одиграат секо јсо секого дома и гости и тогаш ќе правием муабет каква е ова лига.
 

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Зоте дај не заебави бе човек? ти гледаш кошарка или така тропаш? крагуевац ке изгуби од соколи што се вика немаат рамноправна екипа.Лигава е крш.. едноставно тимовите се 6-7 во нивните лиги и не влегуваат ни во плејофф.
 
Член од
16 јули 2007
Мислења
12.497
Поени од реакции
4.070
Зоте дај не заебави бе човек? ти гледаш кошарка или така тропаш? крагуевац ке изгуби од соколи што се вика немаат рамноправна екипа.Лигава е крш.. едноставно тимовите се 6-7 во нивните лиги и не влегуваат ни во плејофф.
Па многу нормално,сите трошоци се покриени...И кој дојдеше тој се пријави....Сичко е покриено,а ти каква екипа имаш,таква.:toe::kesa:
 
Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
MZT ne igrat u Bibl oti ke bile dzabe frleni pari,podobro da investirale vo igraci??(taka gi razbrah MZT-ovci).Ako Bibl e bez troskovi ne gledam koj pari se frleni,a ako se seriozni sponzorite za idninata na MZT sigurno najmalce uste 10 utakmici plus za sezona dobro se dojdeni na sekoj klub.A za investiranjeto u igraci so napravija alal da im e.go pustia malio Kiril centarot a go zemaa Stankovic,go zemaa Angel ,zadrzaa go Despotovic,se talenti u picku mater,svetla idnina na klubo.ako se uigrat za dogodina strav i trepet ke se...Bez navreda ama klub bez koncepcija,daj sta das,od denes za utre...vo vrska so Grne,mislam deka tipceto e bez sovest i nema mnogu da go nasekirate so pcovki i slicno,gnasa e
 

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
На 18ти идната сабота се игра дербито,инаку утре ке има пренос на мтв од средбата Работнички -Фени
 

Џенаро Гатузо

Pippo per Sempre
Член од
3 јануари 2008
Мислења
2.797
Поени од реакции
38
Мора да не пуштат А ако не не собере може тоа и да се искрши:wink:Чиста работа
 

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Ja kako sto znam derbito namesto u sabota kje se igra u nedela....

A na toa stakloto ili pleksiglas , sto i da e, osekjam deka gadno kje se lupa i moze pak da trgne da se raspagja ko lani koga edna od tie klupite sugavi se iskorna od temelot ...:vozbud::vozbud::vozbud:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom