- Член од
- 30 јануари 2014
- Мислења
- 1.432
- Поени од реакции
- 1.087
- Локација
- скопје, белград, сараево, цирих
Jasno mi e, brat, i premnogu jasno....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, имаше и такво време само што е минато, а ти изгледа си останал заглавен во тоа време.Реално нема бољи коли од германските, ете и сам знаеш. Сеа тераш инает само.
Да, имаше и такво време само што е минато, а ти изгледа си останал заглавен во тоа време.
еве во греманска фабрика каде праат бмв и се е супер само не знам зошто носеле Китајци дури во Германистан да праат бмв![]()
и уште малку,
Реално нема бољи коли од германските, ете и сам знаеш. Сеа тераш инает само.
Здравеј б'лгарчене знам зошто носеле Китајци дури во
dobro aj video klipot od nekakov scott kurry me ubedi, zaebi sto vika oficijalna statistika

Абе ако ви се допагаат кинеските производи и задоволни сте , слободно купувајте автомобили BYD, телевизори TCL и фрижидери Haier. Како што вели поговорката – за секој воз си има патник.
Лично, не им верувам на кинеските брендови и не ми се допаѓа нивниот квалитет, па затоа никогаш нема да ги купам.Не ме интересира нивната ниска цена, а во повеќето случаи, не ми се допаѓа нивниот дизајн.
Не познавам ниту еден нормален човек меѓу моите пријатели и познаници што купил кинески бренд.
Имав еден глупав српски колега кој купи фрижидер „Haier“ и почна гласно да се жали уште на вториот ден. Направен е од некаква пластика што ужасно смрди на хемикалии.
Жена му со месеци го миеше со оцет, сок од лимон, секакви средства за чистење, освежувачи за фрижидери и којзнае со што уште без резултат – смрди та смрди.
На крајот, го фрли, го однесе во Србија и купи нов од друг бренд.![]()
Тоа цела Австралија смрди на кинески зејтин, тој на Германија и го бере гајлетоne se brukaj... eve ti procitaj si.
• China's Deficit: China runs a multi-billion-dollar goods deficit with Australia, averaging tens of billions annually (e.g., holding roughly a $51.7B deficit overall in recent yearly metrics, though fluctuating monthly around $7B to $9B in China's negative balance).
• Australian Exports to China: Totaled over $120B+ annually, heavily anchored by iron ore, petroleum gas, coal, and agricultural products.
• Chinese Exports to Australia: Totaled roughly $74B to $83B annually, led by high-value manufactured goods, electronics, computers, and electric vehicles.
i eve kako izgleda toa so germanija...
• Total Volume: Reached roughly €251.8 billion ($297B) in recent annual figures.
• Widening Deficit: Germany's trade deficit with China surpassed €61 billion ($61B) in the first half of 2026 alone.
• Declining Exports: German exports to China fell over 12% year-on-year in early 2026, dropping China to Germany's 9th-biggest export market.
aus sekogas ke bide vo suficit posto ima toa sto i treba na kina. germanija sekogas ke bide musterija na kina, posto veke nisto ne proizveduva. eu poleka stanuva banana republika, nisto ne funkcionira kako treba, so miljoni izbeglici.

Се разбира,јадам бугарски ќебапчиња кои се далеку подобри од вашите и од српските – кои не содржат ништо друго освен сол, суви се и имаат вкус на пилевина.druze vie jadete bugarski kebapi... batali vkusovi, ne ve biva. i namali so toa prikaznite prvo za byd pa sega za friziderite lol
ti kupi si germanski made im china i preplati go ako sakas. sekako u kina ke e napraven, kinez go transportiral, kinez go uvezol, toa sto hans ti go prodal ako te pravi posreken ok... tvoja rabota.

Другар, се е кинеско дури и брендовите ги користат сите исти делови за фрижидери направени во истата комунистичка фабрика. Не е тоа муабетот, како и да е.Абе ако ви се допагаат кинеските производи и задоволни сте , слободно купувајте автомобили BYD, телевизори TCL и фрижидери Haier. Како што вели поговорката – за секој воз си има патник.
Лично, не им верувам на кинеските брендови и не ми се допаѓа нивниот квалитет, па затоа никогаш нема да ги купам.Не ме интересира нивната ниска цена, а во повеќето случаи, не ми се допаѓа нивниот дизајн.
Не познавам ниту еден нормален човек меѓу моите пријатели и познаници што купил кинески бренд.
Имав еден глупав српски колега кој купи фрижидер „Haier“ и почна гласно да се жали уште на вториот ден. Направен е од некаква пластика што ужасно смрди на хемикалии.
Жена му со месеци го миеше со оцет, сок од лимон, секакви средства за чистење, освежувачи за фрижидери и којзнае со што уште без резултат – смрди та смрди.
На крајот, го фрли, го однесе во Србија и купи нов од друг бренд.![]()
Се разбира,јадам бугарски ќебапчиња кои се далеку подобри од вашите и од српските – кои не содржат ништо друго освен сол, суви се и имаат вкус на пилевина.
Не можеш да негираш дека знам по нешто за готвење и дека можам да проценам кога нешто е вкусно, а кога не е.
Купив LG side-by-side фрижидер made in Poland , транспортираха ми го араби(повеќето од обичните работници во MediaMarkt сега се такви)а веројатно ми го продаде AI, бидејќи го купив онлајн.
![]()

chariot-electricbus.com