МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе праат поткаст најверојатно во нивното Green Screen студио. Ми се повраќа кога ќе го видам колку е непрофесионално.
Автоматски споено мислење:

А архивата недигитализирана собира прашина....
Тие што им работеа Green Screen фирмата Vertigo веќе не им работи. Со доаѓањето на новиот директор им раскинале договор.

Таму тоа студио сигурно ќе внесат или веќе го уредиле со мебел и лед екран.

Имаше емисија порано на МТВ „Без наслов но со повод“ мислам дека водител беше Величковски од Зевзекманија. Имаше некој скандал со него онака како во сон се сеќавам.
Тоа беше емисија од повеќе тогашни новинари од МТВ секој ден имаше друг водител и беше доста добра политичка емисија доаени на добри новинари ја водеа емисијата

Тоа беше емисија од повеќе тогашни новинари од МТВ секој ден имаше друг водител и беше доста добра политичка емисија доаени на добри новинари ја водеа емисијата
Веројатно претпоставувам таква ќе биде и оваа. МРТ ја враќаат и Биљана Трендафилова Василева.

1790146555302.png

Имаше емисија порано на МТВ „Без наслов но со повод“ мислам дека водител беше Величковски од Зевзекманија. Имаше некој скандал со него онака како во сон се сеќавам.

„Без наслов, но со повод“ ја водеа Горан Величковски, Јадранка Костова и Оливера Трајковска.

Јас пак мислам дека скандал имало меѓу Чомовски и Љупчо (или Бранко) ама не сум сигурен. Незнам која била емисијата веројатно некоја предизборна, но била на МТВ секако. Наводно бокс или шамар било во игра за време на рекламите, но не се сеќавам. Ако некој се сеќава нека каже јас незнам ништо.
Штета што речиси ништо нема на интернет од тие емисии.

Со Оливера Трајковска

Со Горан Величковски

Со Јадранка Костова
Јадранка костова.jpg

Јадранка2.jpg

Последно уредено:
Ако имаат канал забавно музички со поп, рок и такви стилови македонска музика зошто не направат и еден канал за фолк народна музика?

Знам дека е расфрлање пари треба да се одбере уредник кој ќе зема веројатно поголема плата и така натаму но е фер да дадат исто толку внимание и на тој стил македонска музика, сепак МРТ е препознатлива и по народната фолк македонска музика.

МРТ 3 гледам деновиве мило ми е што конечно имаме целосно македонски забавен канал и деновиве се вртат едни исти музички спотови со плус по нешто ете не емитувано неделата но горе доле се вртат едни исти.

Спотот на Дуер оној Може Може не знам колку пати во текот на еден ден е пуштан. Ајде ок тоа, видов на сториња на Инстаграм снимале некој емисии ама графички се како да се вратиле неколку години наназад. Позадина на екранот една како од Screensaver Windows 98.
14108.jpg
И нека се одлучат или е МРТ или МТВ скратеницата на логото.

Последно уредено:
„Без наслов, но со повод“ ја водеа Горан Величковски, Јадранка Костова и Оливера Трајковска.

Јас пак мислам дека скандал имало меѓу Чомовски и Љупчо (или Бранко) ама не сум сигурен. Незнам која била емисијата веројатно некоја предизборна, но била на МТВ секако. Наводно бокс или шамар било во игра за време на рекламите, но не се сеќавам. Ако некој се сеќава нека каже јас незнам ништо.
Штета што речиси ништо нема на интернет од тие емисии.

Со Оливера Трајковска

Еве го Оливерчето ко беше младо , потентно и еблесто. Сега е само еблесто . Како и да е многу добро се сеќавам на емисијава , а освен Оливера и Горан од младите тогашни новинари дел од екипата беше и Роберт Попоски . Се сеќавам на една емисија кај шо гостин им беше Кили ( мислам Роберт го правеше интервјуто со него ) , и кај шо Кили ко шо си беше таков , отворено зборуваше за неговите искуства со дрогата , како почнал , од каде набавил најквалитетен хероин итн. И ова одеше на МТВ во ударен термин пред повеќе од 30 години .

МРТ 3 гледам деновиве мило ми е што конечно имаме целосно македонски забавен канал и деновиве се вртат едни исти музички спотови со плус по нешто ете не емитувано неделата но горе доле се вртат едни исти.

Спотот на Дуер оној Може Може не знам колку пати во текот на еден ден е пуштан. Ајде ок тоа, видов на сториња на Инстаграм снимале некој емисии ама графички се како да се вратиле неколку години наназад. Позадина на екранот една како од Screensaver Windows 98.
Прегледај го приврзокот 487866
И нека се одлучат или е МРТ или МТВ скратеницата на логото.
Полното лого гласи: МРТВ, односно македонска радио-телевизија.
На времето имаше мајтап од домашните хумористи, дека МРТВ е „мртв-а„.

Еве го Оливерчето ко беше младо , потентно и еблесто. Сега е само еблесто . Како и да е многу добро се сеќавам на емисијава , а освен Оливера и Горан од младите тогашни новинари дел од екипата беше и Роберт Попоски . Се сеќавам на една емисија кај шо гостин им беше Кили ( мислам Роберт го правеше интервјуто со него ) , и кај шо Кили ко шо си беше таков , отворено зборуваше за неговите искуства со дрогата , како почнал , од каде набавил најквалитетен хероин итн. И ова одеше на МТВ во ударен термин пред повеќе од 30 години .
Да, да и Роберт Поповски беше еден од водителите.

Величковски беше уредник на информативната програма, и почнало отворено да се критикува власта, и бил променет.

А во која емисија ваква дебатна беше на МРТВ му се слоши на еден гостин и почина? Мислам дека заедно со Фрчковско беа гости тие двајца...

Од понеделник почнуваат поткастите што им се викаат До полноќ
во 22:55 часот. Ќе имаат различни водители меѓу кој Александар Ристовски Принц, Ивана Кнез, Елена Митева и други.

А ќе има емисија што се вика Надворешна
Водител Катерина Синадиновска

Со повод
Водител Билјана Василева-Трендафилова.

Без наслов мислам беше таа со Анита Петровска Рајковиќ .

Ќе има и некое шоу што се викаат Кај Тераш
Водители Катерина Тодевска Спасиќ и Елена Романова (Исаура од Преспав)

Елена Романова е скроз друга особа од Исаура што глуми во Преспав.
‘Исаура’ ја глуми Емра Куртишова. ;)

Од понеделник почнуваат поткастите што им се викаат До полноќ
во 22:55 часот. Ќе имаат различни водители меѓу кој Александар Ристовски Принц, Ивана Кнез, Елена Митева и други.

А ќе има емисија што се вика Надворешна
Водител Катерина Синадиновска

Со повод
Водител Билјана Василева-Трендафилова.

Без наслов мислам беше таа со Анита Петровска Рајковиќ .

Ќе има и некое шоу што се викаат Кај Тераш
Водители Катерина Тодевска Спасиќ и Елена Романова (Исаура од Преспав)
Елена Романова е од фчерашни. Жена на модернизам и ренесанса.

Back
На врв Bottom