Феминизам!

• Креатор на темата Креатор на темата Птичји Грип
  • Време на започнување Време на започнување
На сељаци не сум љубоморна.

Сам си го бараш :)))))))
@Ska Maniac у моментов:

regret GIF

Им кажувам дека цела дебата последни 20+ страници е базирана точно врз тоа Да, ама... Ама-то што не можат да го пуштат поради гревовите што им ги памтат на татковците на мажите. Хитлер ако беше жена ќе го релативизираа сега, и самиот Луцифер, само на маж да не му кажат Да, у право си и да нема ама после тоа.
А што, не го релативизираме? Има ли поголемо "Да, ама.." од стањето на темата "Антисемитизам"? Кога веќе збориме за двојни стандарди, не би се нафанал баш да мериме помеѓу половите кој прави или направил поголеми компромиси кога станува збор за убивање деца и "Да, ама..". Колку вистински дечиња умираат дневно на наш рачун? Ќе ги изрелативизираат нив со броење абортирани неоформени фетуси, проблем ли е?

А што, не го релативизираме? Има ли поголемо "Да, ама.." од стањето на темата "Антисемитизам"? Кога веќе збориме за двојни стандарди, не би се нафанал баш да мериме помеѓу половите кој прави или направил поголеми компромиси кога станува збор за убивање деца и "Да, ама..". Колку вистински дечиња умираат дневно на наш рачун? Ќе ги изрелативизираат нив со броење абортирани неоформени фетуси, проблем ли е?
Не, затоа и кажав, мажите на црното ќе му кажат црно е, жените ќе кажат, црно е...ама има нијанси сиво. Не сум тргнал да бранам мажи или жени, но ако некој лесно затвара очи пред двојни стандарди, веруј тоа се жените. Ете пак ќе го цитирам бил бур, сакате повеќе пари за женскиот спорт (збори за жените), но не сакате да платите билет и да купите реквизити и дресови за истиот. Јас никогаш не би оправдал убиец на жена, на деца, или да кажам за некој таков абе да, ама види ја неговата страна. Ама и Дарлинг е права, форум е. Јас чисто констатирав дека проблемот и рејџот 20+ страници назад е поради таа лингвистичка разлика во изразување на мажите и жените.

Back
На врв Bottom