Македонци во Германија

• Креатор на темата Креатор на темата Rocky990
  • Време на започнување Време на започнување
После АфД 44%...епа тоа е. Трпи трпи не се трпи, не е никој должен да издржува цигани и џаболебари од цел свет насобрани.
Шо се однесува до мене еден да не остани, да не се разбереме погрешно.

Шо се однесува до мене еден да не остани, да не се разбереме погрешно.
naj interesni se i nasite ,si izbegal od nefunkcionalna drzava.Ama sakas da imas germanski primanja ,a i ponatamu da zivees kako u makedonija,pijavici.
ili onie sto go “zaebale” sistemot.ne si go zaebal sistemot,drzavata ti pruzila sansa da se nadogradis ,obrazovas ama ti ne sistemot ja iskoristil,si rabotel na crno si naprail nekoj dinar.A od utre pak ke crncis za minimalec.

После АфД 44%...епа тоа е. Трпи трпи не се трпи, не е никој должен да издржува цигани и џаболебари од цел свет насобрани.

АфД само ќе продолжи да расти со време, само криво ми е што нема друга партија да влезат во коалиција и да дојдат на власт.

100% сум да ги депортираат сите џаболебари од Африка и Истокот што се насобрани, немаат никаков допринос, само масовна депортација!

Заборавате дека покрај тоа што некој треба да коалицира со нив и што се застапени во голем дел на истокот не масовно во цела Германија со оваа поддршка, ама ајде и да е така, сепак има коалициони преговори за тоа што би прифатиле партиите кои треба да раководат од своите програми и истото конечно го имплементираат во пракса. Килави закони *(ни риба ни девојка) имаат и овие актуелните донесено, а во програмите им пишување нешто десетто.

На крај ќе биде, тресила се гора родио се миш.
Прогласени се де факто за терористичка организација, од друга страна колку се сеќавам лани им поистепаа кандидати од листата за локални во NRW и на крај исто колку се сеќавам (пошто политика во Германија многу и не ме занима) испаѓаат со ставови дека не ги мирисаат многу Американците - што за една крајно поданичка земја кон УСА со најмногу НАТО бази на своја територија во ЕУ мислам дека мисловна именка тие односи да се влошат.

Сума сумарум, циркуз за народ (како и секаде) додека во позадина се крадат еу фондови, се пљачка сопствената држава и инфлацијата расти ненормално.

И во цел свет е така, да не се затрча некој па да кажи епа тражили сте гледајте, не е ова било каде локално туку е глобален „феномен“ кој не завсиси од ниедна влада самостојно.

Прогласени се де факто за терористичка организација
Кој тоа, АФД?
Автоматски споено мислење:

Имав еден другар
Просто неверојатно е колку си досадна со твоите другари, фамилијата и кој ти не...
Досада на досадите

Што си ти засегната со АФД што си така непријателски настроена кон нив?
АФД има КАТАЉАРДА пати кажано дека ние со работни дозволи сме добродојдени секогаш и дека многу значиме за економијата во државата.
Ти си чиста, што ти смета АФД?

Смешни сте сите вие кои глумите некои националисти а серете на други кога истото го применуваат..

Колку ве има проголтано медиумската машинерија на куртоните, страшно нешто е тоа. И на тебе и на тие што ви ја пуштаат ви е гајле реално гледано, се дур има овци ќе има и џемпери :icon_mrgr:

Ќе кажеш за кого би гласала?

Последно уредено:
Кој тоа, АФД?
Автоматски споено мислење:

Просто неверојатно е колку си досадна со твоите другари, фамилијата и кој ти не...
Досада на досадите

Што си ти засегната со АФД што си така непријателски настроена кон нив?
АФД има КАТАЉАРДА пати кажано дека ние со работни дозволи сме добродојдени секогаш и дека многу значиме за економијата во државата.
Ти си чиста, што ти смета АФД?

Смешни сте сите вие кои глумите некои националисти а серете на други кога истото го применуваат..

Колку ве има проголтано медиумската машинерија на куртоните, страшно нешто е тоа. И на тебе и на тие што ви ја пуштаат ви е гајле реално гледано, се дур има овци ќе има и џемпери :icon_mrgr:

Ќе кажеш за кого би гласала?
Шо те засега тебе, ти ионака се враќаш Македонија.

Чолисимо раус ако превземе АФД :misticen:

За џаболебарите имигранти, ќе биде чао пријатно, ако стварно се држат до збор. Баш би сакал да видам масовни депортации, ќе ми се исполне срцето.

За џаболебарите имигранти, ќе биде чао пријатно, ако стварно се држат до збор. Баш би сакал да видам масовни депортации, ќе ми се исполне срцето.
АФД сака да депортира 1.3 милиони Сиријци.
Лани според официјални бројки 360к од нив биле на државна цицка, тоа се околу 500 милиони евра приближно

Не е баш едноставно депортирањето, треба да се договорат со власта во Сирија за тоа да го изведат.

Ни 20% нема да ги вратат во еден мандат

А кај се останатите народи?

Чолисимо има офентал до 2030, дотогаш и државјанство ќе си земи, а ти ќе останиш со мамичка да те подмива
Појше си од мене у Германија или брзо си дојдена?

Јас имам до 2028 офентал, 7 год сум веќе тука

Немам Niederlassungserlaubnis, си го продолжив како што ми беше

Појше си од мене у Германија или брзо си дојдена?

Јас имам до 2028 офентал, 7 год сум веќе тука

Немам Niederlassungserlaubnis, си го продолжив како што ми беше

chola dojde i zatrudni... ne e glupa ko tebe da raboti. sega socijala i dodatoci oa vtoro i treto ako treba... odma drzavjanstvo :)

sega sfakas zosto e protiv afd?

Не

И со АФД тоа ќе го добие

ke vidime toa, moze da se predomislat podocna... koga ovie do sega se izlazhaa zosto be mora desnicarite da si stojat na zbor?

skoro sekade desnicata isto zbori, ke gi skrati beneficiite za site sto ne se drzavjani. toa e prv cekor posle ke vidime.

Back
На врв Bottom