Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Како чистите патики превртена кожа? Станува збор за дамка од боја (од влажен пешкир што стоел на патиките додека биле мокри). Пробав со се, во машина, рачно, со vanish, aris degrass, со вода и сјај, оние гумите од тему за бришење, ништо не помага.
Направи им дамки на двете и завршена работа, мода.

Како чистите патики превртена кожа? Станува збор за дамка од боја (од влажен пешкир што стоел на патиките додека биле мокри). Пробав со се, во машина, рачно, со vanish, aris degrass, со вода и сјај, оние гумите од тему за бришење, ништо не помага.
Затоа не носам велур од давно, никад не знаев како да ги одржувам, но може ова ќе помогне:

https://www.crnobelo.com/dom/domaki...ikovi-za-cistenje-na-cevlite-od-pevrtena-koza

Превртена кожа никако во машина, со нежна четка за заби.
Пробај со гума за бришење или оцет, друго нема

патики не се перат. Ги переш и ќе се распаднат одма, ќе им искочи бојата, ќе се одлепат.

Уште оцет остана, инаку не се целите велурни, туку само еден дел имаат и баш на тој дел е дамката.
Ќе пробам со оцет, нема друго чаре.

Јас ги исправ у машина и не испаднаа толку лошо, малце побледа е бојата ама ниту се оштетија ниту се искинаа.
п.с. немав друг избор мораше да ги исперам бидејќи со нив бев на концерт и имаше тон прашина немаше друга опција за да се исчистат, или машина или да ги фрлам.

Јас ги исправ у машина и не испаднаа толку лошо, малце побледа е бојата ама ниту се оштетија ниту се искинаа.
п.с. немав друг избор мораше да ги исперам бидејќи со нив бев на концерт и имаше тон прашина немаше друга опција за да се исчистат, или машина или да ги фрлам.
Океј, но кожни чевли, не треба да се перат во машина.
Набаву си сет за чистење такви чевли.

Posledni patiki Eco sho kupiv ja zemav i chetkava, ja preporachaa za nabuk (poima nemam sho chudo e toa), a mislam deka e dobra i za drug tip na kozha.

11808.jpg
11807.jpg

Последно уредено:
Имам сет со спреј и четка со гумички во разни форми за секој дел од патиката али џабе беше, како што кажав претходно, премногу прашина и кал имаше и 100 луѓе ме изгазија и на крај едино беше или да ги исперам и да видам како или да ги фрлам

Imam kupeno za 5 dena zdrastveno osiguruvanje vo stranstvo. Na nego ja pisuva datta koga e izvadeno i pise vaznost do ista data naredna godina. Gi prasav vo osiguritelna dali vazat tie 5 bilo koga od cela godina ako gi iskoristis no mi rekoa deka vaze od momento koga ke ja napistis granicata tie 5 dena. Nekoj da znae ili koristil nesto slicno mislenje?

Imam kupeno za 5 dena zdrastveno osiguruvanje vo stranstvo. Na nego ja pisuva datta koga e izvadeno i pise vaznost do ista data naredna godina. Gi prasav vo osiguritelna dali vazat tie 5 bilo koga od cela godina ako gi iskoristis no mi rekoa deka vaze od momento koga ke ja napistis granicata tie 5 dena. Nekoj da znae ili koristil nesto slicno mislenje?
Ако мислиш дали може пак со истото да поминеш само недајбоже да се повредиш тогаш ќе копа осигурителната дали и колку време си бил надвор ..

Decki,
Od Kumanovo do Ohrid zaradi gradezhnive raboti koj pat e pametno da se vozi?
Preku Gostivar-Kicevo ili Preku Prilep ?

Vozel nekoj denovive pogotovo preku Kicevo?

Fala

Decki,
Od Kumanovo do Ohrid zaradi gradezhnive raboti koj pat e pametno da se vozi?
Preku Gostivar-Kicevo ili Preku Prilep ?

Vozel nekoj denovive pogotovo preku Kicevo?

Fala

Минатата недела возев. Околу Ботун има само престројување и пренасочување по стариот пат поради работа и негде кај Извор пуштаа само во една насока ама во должина од 100тина метри, не е страшно.

Минатата недела возев. Околу Ботун има само престројување и пренасочување по стариот пат поради работа и негде кај Извор пуштаа само во една насока ама во должина од 100тина метри, не е страшно.
kako e od Gostivar do Ohrig, ako mozhi podetalno!

Back
На врв Bottom