Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Што јадете трици за мене, имам цел спрат ако ми треба. Сеа ја при тоа што го имам да глумам бездомник и да се скарам со моите заради некоја да живам под кирија не иде. Вие ако сакате бездомници да сте и да се испокарате слободно.
Зошто да се скараш со твоите извини ?

Не сакам да навредам никој, ама тоа живеењето на друг спрат па е уште полошо. Можеби додека сте двајца е океј, но во иднина нови генерации кога ќе дојдат тоа е само извор на нови семејни проблеми и караници.

Добро ама не е фер и да се чека на готово од мажот (генерализирам мажот затоа што повеќе сме традиционално наклонети да се чека на мажот). Еве Рон на пример, ко пример на просечен маж, има рецимо 600-700 евра плата, живее дома. Зашто да не фати девојка и ако низ годините заштедил пари, не целат заедно да си земат стан, па еве макар и со помош на родителите? Никој не вика да живеат заедно одма, туку година-2 работат кон заедничка цел да се осамостојат. Е сеа ако Рон нема пари и/или амбиција да излезе од гнездото, ок е жената да му тури пепел. Но тие работи треба да се зборат за никој никому да не му го троши времето. @Ron Burgundy ова не сум го насочил кон тебе да знаеш, земав име Рон затоа што членот погоре го спомна, го користам никот само за хипотетички пример.
Ova e super koga ron bi zemal obrazuvana zena koja raboti i so nego gradi zivot i deli i odgovornost. Vo 21 vek toa e i normalno. Problemot e shto ron bash takva saka, neobrazuvana koja ocekuva mazot se da obezbedi odnosno da bideme realni tatko mu obezbedil i toa fraerski napravil sprat vo koj ron kje ja parkira i kje si praj mentalni gimnastiki zashto da ide podaleku od negovite. On ne se ni trudi.

Не сакам да навредам никој, ама тоа живеењето на друг спрат па е уште полошо. Можеби додека сте двајца е океј, но во иднина нови генерации кога ќе дојдат тоа е само извор на нови семејни проблеми и караници.
Секој спрат една династија :icon_lol:

за разлика од вас јас сум близок со моите и ги сакам. Вие ако сакате очите вадете си ги немам проблем.
Те прашав зошто да се скараш со твоите ако сакаш да се осамостоиш и да живееш со својата фамилија, жена и деца, не те прашав дали си близок или дали ги сакаш.

Ќе ти се налутат твоите ако заминиш од кај нив?

за разлика од вас јас сум близок со моите и ги сакам. Вие ако сакате очите вадете си ги немам проблем.
Види не е тука за близина и љубов, тука е за твојата социјална иднина. И јас ги сакам моите, ама не сакам да живеам со нив, едното нема врска со другото.

Ova e super koga ron bi zemal obrazuvana zena koja raboti i so nego gradi zivot i deli i odgovornost. Vo 21 vek toa e i normalno. Problemot e shto ron bash takva saka, neobrazuvana koja ocekuva mazot se da obezbedi odnosno da bideme realni tatko mu obezbedil i toa fraerski napravil sprat vo koj ron kje ja parkira i kje si praj mentalni gimnastiki zashto da ide podaleku od negovite. On ne se ni trudi.
Знаеш што сум забележала?
Од една страна, кај многу мажи работи застарено евго и суета. По секоја цена сакаат да покажат доминантност и одбиваат жената да биде рамноправен инвеститор во домот. Но, бидејќи ги нема потребните средства сам да купи нов стан, он избира покомфорен пат да останат кај мама и тато. Така, под маската на некаков авторитет, тие всушност ја менуваат својата независност за сигурност кај родителите, а жената ја ставаат во подредена положба на втор спрат.

Од друга страна, постојат и жени кои од еманципацијата го земаат само она што им одговара. Бараат слобода и рамноправност, но кога станува збор за купување дом или кредит, преминуваат на она традиционалното дека мажот мора се да обезбеди. Неговата плата се користи за живот и инвестиции, а нејзината за лични луксузи и хирови.

Суштината е дека и во двата случаи нема вистинско партнерство. Додека мажите не сфатат дека заедничкото вложување со жената ги прави зрели партнери, а не помалку мажи, и додека жените не сфатат дека независноста бара и финансиска одговорност, ќе имаме млади луѓе заглавени во заедници, полни со фрустрација. Сопствениот дом се гради со заеднички сили и рамноправност се друго е линија на помал отпор.

Ne treba da se osuduva zoshto nekoj ne e sposoben ili nema uslovi da dojde do samostojnost no ne treba vo isto vreme da se osuduvaat i zenite shto ne sakaat da ziveat primer kaj ron vo detskata so negovite. Razbiram deka ima frustracija od neostvarenost na toa pole no imame i problem so starata generacija koja ne sakashe bash da si gi osamostoi decata.
Nikade vo temava niti gi napadnav zenite, niti mazite. Ako za nesto se vo pravo zenite, toa e za toa zaednicko ziveenje so roditeli, znaci apsolutno NE.
Ama ne e fer ni mazite da se ocrnuvaat i vregjaat zosto nemozele stanche da si kupat. Ne se na site isti zivotni kocki naredeni i nemaat site uslovi vo rastenje ama toa e, forumov e stanato mesto za osuduvanje, ocrnuvanje i merenje pachinja, nema da kazam kurevi zosto e toa maski zbor, taka da pachinja, detski se da se vregja i omalovazuva bilo koj od pozicija na povisoko. Eden od osnovni bontoni za gentlemen e da go tretira isto i shefot, direktorot i cistachot na ulica ama forumov e zabegan totalka, taka da dzabe si trosham bukvi, samo parite ke im stojat dur gi imaat, nit kultura, nit bonton.

Секој спрат една династија :icon_lol:
Ок, некои се да речам родени под среќна ѕвезда, па имаат повеќе избор од старт. Ама суштината на муабетот ми е дека треба да се стремиш кон growing up, созревање и осамостојување, а не кон живот со мама и тато.

Патем за се ова можевме да правиме во мојата нова тема, ама сите сте одлучиле да ми ја игнорирате. :D

А јас четири дена немам спиено зошто размислувам зошто на другарката мажот му отишол на викенд со мајка си.

Ќе ти се налутат твоите ако заминиш од кај нив?

вашиот начин на живот е дистописки за мене сфаќаш? Као да ти кажам, не го разбирам и нема да го разбирам пошто не ми е во днк да напуштам брод како стаорец.

Bratu, programer e, IT bubble strakach na enter, ziveat vo izoliran svet i se mozda poualeni i od livadarkite, zbesnuvaat od sto imaat. Ostaj go i ne si gubi zivci, za niv samo plocki lepenje ili skele, da se resetiraat na fabricko.

forumov e stanato mesto za osuduvanje, ocrnuvanje i merenje pachinja, nema da kazam kurevi zosto e toa maski zbor, taka da pachinja, detski se da se vregja i omalovazuva bilo koj od pozicija na povisoko
:свиркам:

Nikade vo temava niti gi napadnav zenite, niti mazite. Ako za nesto se vo pravo zenite, toa e za toa zaednicko ziveenje so roditeli, znaci apsolutno NE.
Ama ne e fer ni mazite da se ocrnuvaat i vregjaat zosto nemozele stanche da si kupat. Ne se na site isti zivotni kocki naredeni i nemaat site uslovi vo rastenje ama toa e, forumov e stanato mesto za osuduvanje, ocrnuvanje i merenje pachinja, nema da kazam kurevi zosto e toa maski zbor, taka da pachinja, detski se da se vregja i omalovazuva bilo koj od pozicija na povisoko. Eden od osnovni bontoni za gentlemen e da go tretira isto i shefot, direktorot i cistachot na ulica ama forumov e zabegan totalka, taka da dzabe si trosham bukvi, samo parite ke im stojat dur gi imaat, nit kultura, nit bonton.
Не е фер да се оцрнуваат, ама фер е да им се даде до знаење дека треба да се стремат кон какво и да е осамостојување, па макар тоа и да значи газење на своето его и принципи. Секако дека не се сите родени под среќна ѕвезда и не наследиле нешто од домашните, ама не може да немаш визија и план за твојата иднина. Тоа е тоа што се оцрнува. Па дури и да си наследил нешто, убаво е да сакаш и ти нешто поголемо да постигнеш од твоите родители. Да создадеш нешто свое. Послатко е така.

Back
На врв Bottom