Ron Burgundy
137
Ментиљ со купено станче од мама и тато ни кажува како треба да живееме. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

како примети ? Кај се видело бре да се трпат снаа и свекрва ? Во која куќа две жени можат да функционираат, во ниедна.Не ми се верува после ова напиша цел реферат колку уствари не сте во добри односи.
Во супер односи сте, само што не се трпите.
![]()
Човекот ја кажува реалноста, дали секогаш ни се свиѓа си е друга прича. Ете ги читаш жените како гледаат на работите, за жал никоја нејќе да ти дојде да ти живее у стан со или на спрат над родители. Ново и узбудливо време е. На пример девојка ми одма си такса фиока и плакар кај мене у стан, немаше да го направи тоа ако уште живеев кај моите, али искрено и не ја обвинувам, зезнато е со постарата генерација. Значи по жештиниве клима не ставаат, се умира кај нив, 9тиот круг на пеколот е, ама не бе бачко, толку знаат толку баат.Ментиљ со купено станче од мама и тато ни кажува како треба да живееме.![]()
Живеј како сакаш што е до мене, но тоа се последиците.Ментиљ со купено станче од мама и тато ни кажува како треба да живееме.![]()
Имаат жените многу работи за кривење, ама ова не е една од нив. Искуството покажало дека во 9/10 случаеви таквата комбинација е лоша за сите.Човекот ја кажува реалноста, дали секогаш ни се свиѓа си е друга прича. Ете ги читаш жените како гледаат на работите, за жал никоја нејќе да ти дојде да ти живее у стан со или на спрат над родители. Ново и узбудливо време е. На пример девојка ми одма си такса фиока и плакар кај мене у стан, немаше да го направи тоа ако уште живеев кај моите, али искрено и не ја обвинувам, зезнато е со постарата генерација. Значи по жештиниве клима не ставаат, се умира кај нив, 9тиот круг на пеколот е, ама не бе бачко, толку знаат толку баат.
Им купувам од оние squishy играчките, тоа сакаат сега, а и мене тоа ми се свиѓа.купи им бубњеви на внуците, тоа е најдобар поклон што можеш да го дадеш на деца кои не се твои, поклон кој дава и дава![]()

Види тука би чепнал зашто жените не создадат па ние да влеземе, ама ова е разговор за феминизам темата.Живеј како сакаш што е до мене, но тоа се последиците.
Автоматски споено мислење:
Имаат жените многу работи за кривење, ама ова не е една од нив. Искуството покажало дека во 9/10 случаеви таквата комбинација е лоша за сите.
Се разбира, мерак цена нема. Но гарантирам дека од мојот подарок и родителите ќе плачат...од радост деИм купувам од оние squishy играчките, тоа сакаат сега, а и мене тоа ми се свиѓа.
Дозволено ли е?![]()

Па сега ги има во поголем број заедно шо создаваат, кредити итн, умре то време мажот кога печалеше само, и жената сега еднакво придонесува финансиски дури во некои случаи и повеќе.Види тука би чепнал зашто жените не создадат па ние да влеземе, ама ова е разговор за феминизам темата.
Он: Апсолутно се согласувам, питање на време е кога ќе почне журката, особено меѓу 2 кокошки во еден кокошарник, не дека обратното е подобро, т.е. ни домазет не е утакмица.
Ок, фер, го има и тоа ко фактор, но по мое лично искуство, не генерализирам, повеќето жени се ко Реал Мадрид, сакаат на готово. Мислам ќе ја цениш компарацијатаПа сега ги има во поголем број заедно шо создаваат, кредити итн, умре то време мажот кога печалеше само, и жената сега еднакво придонесува финансиски дури во некои случаи и повеќе.

Brale ja go delam istoto mislenje so tebe, eve nit sum zenet, nit deca imam ama ziveam sam posledni 5-6 godini, jas nikogas ne bi se vratil da ziveam pod ist krov so moite i bez zena i bez deca primer, zosto sakam sloboda, autonomija i privatnost da si pravam sto sakam, kako sakam i koga sakam bez da polagam smetki.Брале, тоа ти е реалноста, безразлика дали сум плочкар или програмер.
Порано немале и живееле во туѓа куќа и старите ги строеле, им ги вреѓале жените и ќутеле ко мисири. Затоа се сите тие приказни за свекрвата. Тој начин на живот се покажал како дебакл.
Сега кога голем дел од популацијата може да си дозволи сопствен дом, нема таква будала што ќе живее во таква заедница. И не мора да си програмер за тоа.
Во право си, но другата реалност е дека на никој не му се иде да живее под покрив со родителите на мажот/жената. Јас нејќам да живеам со родителите, па некој друг донесен од надвор. Малку е проблематика у стил catch 22.Brale ja go delam istoto mislenje so tebe, eve nit sum zenet, nit deca imam ama ziveam sam posledni 5-6 godini, jas nikogas ne bi se vratil da ziveam pod ist krov so moite i bez zena i bez deca primer, zosto sakam sloboda, autonomija i privatnost da si pravam sto sakam, kako sakam i koga sakam bez da polagam smetki.
Problemot e sto ti si nadvor od realnost, konkretno za vo Makedonija zboram, ti si del od IT bubble i si mozes da priustis stan i tie okolu tebe sto gi gledas, istoto go mozat ama onie lugje, obicni rabotnici od 500-600-700 evra plata, ne veruvam deka mozat da si dozvolat kirija da ziveat sami ili rata za kupen stan i zatoa ziveat zaedno i se trpat i se goltaat knedli. Ova e realnosta bar za 70% od ostanatato naselenie vo MK sto ne e del od IT bubble i Skopska elitna shema.
Toj sto raboti za stranski kapital i moze da spechali, neveruvam deka zivee so negovi.
Tocno e toa, zatoa 10% od maskite gi ebavaat 90% od zenite, sve e matematika.Во право си, но другата реалност е дека на никој не му се иде да живее под покрив со родителите на мажот/жената. Јас нејќам да живеам со родителите, па некој друг донесен од надвор. Малку е проблематика у стил catch 22.

Ne treba da se osuduva zoshto nekoj ne e sposoben ili nema uslovi da dojde do samostojnost no ne treba vo isto vreme da se osuduvaat i zenite shto ne sakaat da ziveat primer kaj ron vo detskata so negovite. Razbiram deka ima frustracija od neostvarenost na toa pole no imame i problem so starata generacija koja ne sakashe bash da si gi osamostoi decata.Tocno e toa, zatoa 10% od maskite gi ebavaat 90% od zenite, sve e matematika.
Zboram konkretno za MK deka nemoze taka da gi osuduva lugjeto i da gi vika ne bile mashki zatoa sto on ima obezbedn stan i kapital za istiot a nekoj so 500 evra plata nema, toa ne go pravi povekje maz od toj drugiot, malce navredliv mi beshe negoviot ton zosto i ja sum bil nekogas vo Makedonija so 500 evra plata i znam sto e maka za razlika od nego sto imal srekja i okolnosti takva maka da ne oseti.
Добро ама не е фер и да се чека на готово од мажот (генерализирам мажот затоа што повеќе сме традиционално наклонети да се чека на мажот). Еве Рон на пример, ко пример на просечен маж, има рецимо 600-700 евра плата, живее дома. Зашто да не фати девојка и ако низ годините заштедил пари, не целат заедно да си земат стан, па еве макар и со помош на родителите? Никој не вика да живеат заедно одма, туку година-2 работат кон заедничка цел да се осамостојат. Е сеа ако Рон нема пари и/или амбиција да излезе од гнездото, ок е жената да му тури пепел. Но тие работи треба да се зборат за никој никому да не му го троши времето. @Ron Burgundy ова не сум го насочил кон тебе да знаеш, земав име Рон затоа што членот погоре го спомна, го користам никот само за хипотетички пример.Ne treba da se osuduva zoshto nekoj ne e sposoben ili nema uslovi da dojde do samostojnost no ne treba vo isto vreme da se osuduvaat i zenite shto ne sakaat da ziveat primer kaj ron vo detskata so negovite. Razbiram deka ima frustracija od neostvarenost na toa pole no imame i problem so starata generacija koja ne sakashe bash da si gi osamostoi decata.