Кое е твоето контроверзно мислење? (Тема 55: Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари)

Високото образование во модерното општество е преценето и претставува фрлање пари

• Вкупно гласачи
    52
Не се еден-двајца, 63ца биле. :D

Знам, и потоа беше приморан да го возиш точакот на дедо ти, оној со кој крадел кокошки за партизаните. :D

А едно време се чудев зошто позади на точакот имаш кафез за кокошки. :D
Jaka rabota 63 na dva milioni. Daj da gi zapalime lozjata :mad:

Не можеш да забрниш алкохол, шеќер и квасец е рецептот, премногу е едноставно.
Ja nikade ne rekov da se zabrani, nego rekov koga bi se zabranil so bi bilo, a inace zabraneta e konsumacija na alkohol na rabotni mesta i vozenje vozila, dozvoleni se 0 koma promili.

Sheker i kvasec stvara pivo, ama ne e samo pivo u alkoholni pijaloci, u drugite zestoki ima etanol, ima razni gluposti, osobeno u onie od prodavnica za masovna potrosuvacka.

Eve pred nekoj den piev rum, bas ubsv na vkus, uzo mi e super so dinja, sum probal svasta, ama normalno za se si ima prilka, veselba, drustvo, svadba, maturska...

Ama ne pijam sekoj den.

Pivo e najlesen alkohol, najdobro e u leto, inace u Germanija, Ceska, Holandija, zenite pijat poveke pivo od nas mazite ovde. :)

Pivce za zivce

Ja nikade ne rekov da se zabrani, nego rekov koga bi se zabranil so bi bilo, a inace zabraneta e konsumacija na alkohol na rabotni mesta i vozenje vozila, dozvoleni se 0 koma promili.

Sheker i kvasec stvara pivo, ama ne e samo pivo u alkoholni pijaloci, u drugite zestoki ima etanol, ima razni gluposti, osobeno u onie od prodavnica za masovna potrosuvacka.

Eve pred nekoj den piev rum, bas ubsv na vkus, uzo mi e super so dinja, sum probal svasta, ama normalno za se si ima prilka, veselba, drustvo, svadba, maturska...

Ama ne pijam sekoj den.

Pivo e najlesen alkohol, najdobro e u leto, inace u Germanija, Ceska, Holandija, zenite pijat poveke pivo od nas mazite ovde. :)

Pivce za zivce
Шеќер (мислам на шеќер во овошјата иако дебили додаваат) и квасец дава етанол т.е алкохол. Грозје и квасец = вино, со дестилација ракија. Било кое овошје да го оставиш во буре, ќе стане алкохол, тоа ми беше поентата, лесно е за производство. Од мед може да направиш алкохол. Состојките за правење алкохол е невозножно да ги забраниш.

Јас би ги апсел и нека кризира што го вртам, како што реков многу им се прогледува низ прсти, регистриран зависник бил и има привилегии не го апсат, глупости. Како дете на сите игралишта и покрај градинки и школи имаше шприцови, гнаси. Лечење има еднаш ако сака и строго под надзор, не да носи дома. Некој што е безобзирен, безобразен и неемпатичен, не заслужува ништо освен ист таков третман.

Јас сум за алкохол, ама ти спомнуваше хероин легализирање.
Автоматски споено мислење:

Не можеш да забрниш алкохол, шеќер и квасец е рецептот, премногу е едноставно.

Оној кој сака да најде нешто истото ќе го најде макар било 100 пати нелегално, макар имало смртна казна (Иран), не постои репресија која може да се избори со психоактивните супстанци. Само САД во војната против дрогата потрошиле 1,3 трилиони долари а каде се другите земји? Илјадници мртви во зоните каде се организира криминалот (Мексико, Колумбија) и преку два милиона робијаши само во САД поради наркотици. Резултат? Се повеќе и повеќе корисници, се врти уште поголема пара во трговијата и маса лажни филантропски здруженија кои паразитираат поради постоење на наркоманијата.

А за алкохол ако го забранат ќе мора и овошни сокови, квасец и шеќер да бидат надвор од закон бидејќи со нив лесно се прави алкохол 15-20% со дволитарка човек се праи дрвесина.

Шеќер (мислам на шеќер во овошјата иако дебили додаваат) и квасец дава етанол т.е алкохол. Грозје и квасец = вино, со дестилација ракија. Било кое овошје да го оставиш во буре, ќе стане алкохол, тоа ми беше поентата, лесно е за производство. Од мед може да направиш алкохол. Состојките за правење алкохол е невозножно да ги забраниш.
Ma, normalno. Dunjovaca, slivovaca itn...

Da znam nekoi osnovi na enologija i alhokolni pijaloci, ama ima i sinteticki etanol i drugi stbari so gi dodavaat emulgatori, konzervansi itn...

Malku off topic, ima i kultivirano meso i razni drugi sintetiki ne samo u alkoholi, u hrana, obleka, avtoindustrija, bezalkoholni pijaloci itn...

Bas pred nekoj den jadev nekoj cheeseburger so pattè, uzas.

Go tagnav @Вујко во последниот пост ама го нема да се појави. Ако не избери ти некој.

Можеби сум го испуштил.

Првично го пишав како шала ама еве сериозно: Да се забранат забрани.

Нема забрана за ништо. Сите имаме право да го правиме тоа што го сакаме, меѓутоа последиците нема да се исти како сега, се е отворено.

На кратко, див запад без нивните шерифи.

Можеби сум го испуштил.

Првично го пишав како шала ама еве сериозно: Да се забранат забрани.

Нема забрана за ништо. Сите имаме право да го правиме тоа што го сакаме, меѓутоа последиците нема да се исти како сега, се е отворено.

На кратко, див запад без нивните шерифи.
Ако не сакаш да одиш со таа тема можеш со нешто друго поопипливо. Не брзаме никаде :)

Нека е, интересна тема е (барем за мене).

Ако нема забрани, би имале многу поразлично општество од тоа што го имаме сега.

Би додал само дека социјалните норми да останат, пример како сообраќај, здравство, образование, наука, монетарен систем итн.

Нека е, интересна тема е (барем за мене).

Ако нема забрани, би имале многу поразлично општество од тоа што го имаме сега.

Би додал само дека социјалните норми да останат, пример како сообраќај, здравство, образование, наука, монетарен систем итн.
Znaci sepak, ne e se da e dozvoleno.
Dozvoleno, ama od tuka ponatamu ne.
Ili... kako sto sme sega, nisto da ne se menuva?

светот без правила е интересен додека не го јадеш стапот. Како да играш RDR2. Масакар цело село му правиш и само честа ти паѓа малце. А тие гревовите бог да ги прости.

Back
На врв Bottom