Европска Унија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Nemas vrska ti so realnost druze, pozdrav. 2000 neto ti nudi sekoja kjorava i sakata firma a standardot e bash postaven od kjoravi i sakati firmi kako DHL sto vekje gi spomna. Pomalce od toa samo ako rabotis pomalce od 40 casa nedelno.
Овие муабети на некој трет.

Повели еве само како пример за фармацевтите колективен договор за 2026.

2300 евра бруто е прва година.Нето нешто околу 1600.

Еве ти за продажба на мало. Ака маркети и тн.

2200 евра бруто плата почетна. Нето прва класа е, околу 1500.

Поражба на големо. Ака дејност по складовите и логистика.

Почетна плата 2400. Нето 1600-1650.

Ама ти продавај пак магла.

Ај скрши главата сега заедно со Хансот измислен. Патем те знам што копито од темата на Нба беше. Не ми глуми некое височество.

Последно уредено:
Нови профили на инстаграм поттикнуваат масовна миграција во Сеута. На кратко: повеќе профили што се поврзани меѓу себе постираат содржина на среќни луѓе што преминале, влегле во ЕУ, али игнорираат дека 70.000 луѓе се вратени и 100 загинати во последниот премин. Бараат пари (400 евра) за помош при премин. ВВС прават лажни профили за да видат што содржина се постира, и на кратко: и преку Фејзбук, Инстаграм и други социјални мрежи, масовно се поттикнува премин во Сеута.

Интересно би било да се открие дали и кои држави стојат позади овие бранови миграција. Добро е што барем некој (ВВС) се бави со оваа тематика (не со самиот инцидент, него со позадината).

Прегледај го приврзокот 485026
BBC: Instagram accounts fuelling Ceuta crisis with paid advice for help to cross

Нема што да се открива. Сите до еден ќе бидат од Индија и про-Израелски настроени. И малите деца веќе знаат кој ѝ го спакува ова на Шпанија.

Правото прашање е зашто баш Шпанија беше одбрана за дисциплинирање. Дали е можда ради тоа што новата Сорос-супер ѕвезда си ја отвори држава за муслиманска инвазија..

Правото прашање е зашто баш Шпанија беше одбрана за дисциплинирање. Дали е можда ради тоа што новата Сорос-супер ѕвезда си ја отвори држава за муслиманска инвазија..
Две причини. Прво, проблеми со Мароко. Мароко низ годините користи илегална миграција како начин преку кој си ги уценува Шпанија и Франција за свои политички цели. Последниот проблем им е околу Западна Захара (на релација Шпанија-Мароко). Второ, Шпанија е највокална земја во ЕУ против војната со Иран и војната во Газа. Не е ни прв пат овој регион (Сеута) да биде дел од некое подкусурување меѓу Шпанија-Израел/САД. Во 2019та синот на Нетањаху на Твитер објави повик до сите арапи да одат во Сеута. Америка исто го бутка Мароко да тврди дека Сеута е нејзина територија (ради свои проблеми со Шпанија).

Имаш добар текст на оваа тема:
https://responsiblestatecraft.org/morocco-spain-migrants-israel/

на шпанецот му го прават тоа пошто се закачи со евреите и Трамп. Ги откачи за операцијата со Иран. Башка има против и Нетањаху.

Овие муабети на некој трет.

Повели еве само како пример за фармацевтите колективен договор за 2026.

2300 евра бруто е прва година.Нето нешто околу 1600.

Еве ти за продажба на мало. Ака маркети и тн.

2200 евра бруто плата почетна. Нето прва класа е, околу 1500.

Поражба на големо. Ака дејност по складовите и логистика.

Почетна плата 2400. Нето 1600-1650.

Ама ти продавај пак магла.

Ај скрши главата сега заедно со Хансот измислен. Патем те знам што копито од темата на Нба беше. Не ми глуми некое височество.
U redu e, aj skini mi se skurca, zadoen X i tviter bot. Isti kur si kako Vanlok, prasaj id nekoj platni listi od DHL i DPD da ti prati i ke vidis deka si greska. Slepo veruvas na sve sto ke procitas online zatoa sto si glup kako kur, nek ti bide.

So ova ke se odjavam od temava zosto nemam namera da diskutiram so lugje zadoeni omraza od X i zborenje od inat, ako tvoite linkovi sto si gi od gaz izvadil se tocni, ne gi ni otvoriv zosto znam deka si gubam vreme so tebe. Ama eve ti dve platni listi od moj drugar sto raboti go DHL i objasni mi zosto lazes i siris dezinformacii na forumov? Ako tvoite tezi se vistiniti i site pechalat 1500 1600 neto, sfakjas deka nikoj ne bi sedel tuka? Ovaa i McDonalds ti se najdolni raboti i ova se platni listi, eve poveli najdi i drugi, jas moeto go kazav.
Ama postedi me vanlokizam na forumov i shirenje propaganda, i ti si isti hipokrit kako onoj datum patriot sto u sekoja tema pluka po zemja kaj sto vadi leb na smetka na patriotizam, ako e tolku loso, sto kur ste ovde da ve prasam?

Attachments

• 20260815_121455.jpg
    20260815_121455.jpg
    1,3 MB · Прегледи: 11
  • 20260815_121501.jpg
    20260815_121501.jpg
    1,5 MB · Прегледи: 11
Последно уредено:
So ova ke se odjavam od temava
Get Out Theatre GIF by Tony Awards

Две причини. Прво, проблеми со Мароко. Мароко низ годините користи илегална миграција како начин преку кој си ги уценува Шпанија и Франција за свои политички цели. Последниот проблем им е околу Западна Захара (на релација Шпанија-Мароко). Второ, Шпанија е највокална земја во ЕУ против војната со Иран и војната во Газа. Не е ни прв пат овој регион (Сеута) да биде дел од некое подкусурување меѓу Шпанија-Израел/САД. Во 2019та синот на Нетањаху на Твитер објави повик до сите арапи да одат во Сеута. Америка исто го бутка Мароко да тврди дека Сеута е нејзина територија (ради свои проблеми со Шпанија).

Имаш добар текст на оваа тема:
https://responsiblestatecraft.org/morocco-spain-migrants-israel/

Сѐ е тоа и јасно и точно. Исто е јасно и дека истава шемава им ја правеа и Русија и Белорусија на пољаците, па не им помина.

Разликата е во тоа што Сорос не ја водеше Полска, и Полска немаше премиер што би дозволил вакви наезди, како овој идиот што ширум ги отвори вратите на Шпанија за џганот од третиот свет, со што и официјално си ја направи земјата бегалски камп.

Good riddance, loso e koga nekoj ke vi gi vidi lagite sto gi shirite, neli? Hipokriti.
Абе одјави се од темава како што си кажа и не досаѓај

@The xx
Ставил платна листа од 2200 евра а никаде не пишува колку саати се изработени за тие пари :ROFLMAO:
Полно работно време во Гер е 150-160 саати а не 200 со по еден слободен и цел ден на работа.
Тоа се прекувремени

Другар работи од пон до четврток од 8 до 8 и пет саб недела е слободен.
Тоа се скоро 180-200 саати месечно и зима до 2200-2300 макс, он е женет и е со дете плус, така да не е иста даночната група.
Тие што не се женети зимаат 200-250 евра помалку, така да паѓа до 2000 со прекувремени

Германија Германците ја плукаат ама нас да ни било срам :ROFLMAO:

U redu e, aj skini mi se skurca, zadoen X i tviter bot. Isti kur si kako Vanlok, prasaj id nekoj platni listi od DHL i DPD da ti prati i ke vidis deka si greska. Slepo veruvas na sve sto ke procitas online zatoa sto si glup kako kur, nek ti bide.

So ova ke se odjavam od temava zosto nemam namera da diskutiram so lugje zadoeni omraza od X i zborenje od inat, ako tvoite linkovi sto si gi od gaz izvadil se tocni, ne gi ni otvoriv zosto znam deka si gubam vreme so tebe. Ama eve ti dve platni listi od moj drugar sto raboti go DHL i objasni mi zosto lazes i siris dezinformacii na forumov? Ako tvoite tezi se vistiniti i site pechalat 1500 1600 neto, sfakjas deka nikoj ne bi sedel tuka? Ovaa i McDonalds ti se najdolni raboti i ova se platni listi, eve poveli najdi i drugi, jas moeto go kazav.
Ama postedi me vanlokizam na forumov i shirenje propaganda, i ti si isti hipokrit kako onoj datum patriot sto u sekoja tema pluka po zemja kaj sto vadi leb na smetka na patriotizam, ako e tolku loso, sto kur ste ovde da ve prasam?

Одјави се. Знаеш по кој пат ова го пишуваш ? Патем јас ти наведов официјални податоци од самите колективи. Кај се тие 3500 нето што ти го џвакаше на темава?

Супер што остави платни листи. Значи сепак не се ни 2000 нето без Урлаубсгелд и бонуси.

Тебе Ванлок изгледа ти ја сјебал психата.

Во DACH фирма сум вработен поради експертизата. И не е патриотизам моево.
Туку реалноста што е во Германија. Ти ете во ДХЛ земаш 2000 евра. Јас ти оставвив податоци за неколку гранки во Германија каде што почетна плата е 2200 бруто плата. Сакаше нели статистика па повели. Ама мозочето не ти е научено па зеде да се пењавиш. Мене ми е платата доста поголема од тоа што го наведуваш.
Дали тоа би било објективно да го говориме? Тука е и суштината објективно вс субјективно. Ако ги погледнеме цените на животот и тие се зголемени доста повеќе од реалниот пораст на платите.
Германија бее идеална пред 2018-2019. Впрочем тоа и го говорат сите економски показатели.

Секако во споредба со Мк има поволности систмски сеуште. Пример луѓето имаат техничка исправна вода за разлика од градови во МК.

Мене ми е платата доста поголема од тоа што го наведуваш.
Е ова
Исто и на мене

Ама он не може да сфати како луѓе со големи примања може ова да го тврдат

Башка јас и ти имаме различно мислење за МК, па пак знаеме каква е ситуацијата во Германија

@The xx
Ставил платна листа од 2200 евра а никаде не пишува колку саати се изработени за тие пари :ROFLMAO:
Полно работно време во Гер е 150-160 саати а не 200 со по еден слободен и цел ден на работа.
Тоа се прекувремени

Тоа се скоро 180-200 саати месечно и зима до 2200-2300 макс, он е женет и е со дете плус, така да не е иста даночната група.
Тие што не се женети зимаат 200-250 евра помалку, така да паѓа до 2000 со прекувремени

Германија Германците ја плукаат ама нас да ни било срам :ROFLMAO:
37.5 casa nedelno ti e ova, da se rabotat saboti ama sekogas imas 2 dena slobodni, edniot ti e fiksna nedela, drugiot ti rotira. Kako sto rekov, em nemas pojma em komentiras, eve ti list citaj. DHL ne plakja prekovremeni, ne si informiran kako treba, samo dzavkas. Vi davam primer za DHL zosto mozam i drugar mi raboti i znam kako mu e, kaj vi se tie 1500 plati neto?
Автоматски споено мислење:

Одјави се. Знаеш по кој пат ова го пишуваш ? Патем јас ти наведов официјални податоци од самите колективи. Кај се тие 3500 нето што ти го џвакаше на темава?

Супер што остави платни листи. Значи сепак не се ни 2000 нето без Урлаубсгелд и бонуси.

Тебе Ванлок изгледа ти ја сјебал психата.

Во DACH фирма сум вработен поради експертизата. И не е патриотизам моево.
Туку реалноста што е во Германија. Ти ете во ДХЛ земаш 2000 евра. Јас ти оставвив податоци за неколку гранки во Германија каде што почетна плата е 2200 бруто плата. Сакаше нели статистика па повели. Ама мозочето не ти е научено па зеде да се пењавиш. Мене ми е платата доста поголема од тоа што го наведуваш.
Дали тоа би било објективно да го говориме? Тука е и суштината објективно вс субјективно. Ако ги погледнеме цените на животот и тие се зголемени доста повеќе од реалниот пораст на платите.
Германија бее идеална пред 2018-2019. Впрочем тоа и го говорат сите економски показатели.

Секако во споредба со Мк има поволности систмски сеуште. Пример луѓето имаат техничка исправна вода за разлика од градови во МК.
Bot, me boli kur ti od kaj si gi izvadil informaciite, ti si ego covek i so tebe isto kako i ovoj bot pogore sto go citiram dokazuvanje nema, vie kisnete po cel na tviteri, Xovi i radio Napoli i ste totalno isprani mozoci, za tie linkovi i informacii, znaes i sam so AI kolku moze se da se manipulira, eve ti slikav platni listi od DHL direktno, pak istoto prasanje, kaj vi se 1500 neto? Daj mi dokaz platni listi kako ja sto ti prativ, nema da citam tija isprani mozoci so koi se hranis sekojdnevno.

Golem kur, DACH ekspert, rabotam vo logistika i sekojdevno rakovodam so 60 debili sto mislat deka se znaat kako tebe, veruvam deka i platata mi e pogolema od tebe ekspertu ako sakas da gi merime, samo nemoj posle AI da vikas sum ti pratil.
Vidi na koe nivo se spusti, on ekspert bil, ja DHL sum bil, ili si nepismen, sto stvarno si ili si kjorav. Ke ve cekam i dvajcata koga ke se vratite vo realnosta i ke mi pratite platni listi, do togas, sto bi rekol Toni Zen, samo spusti se dole.
Ego e zaebana rabota, znam deka ve boli, primerot so DHL vi go dadov zosto samite bevte so he he muabet a znaete deka site nasi tamu pocnuvaat i odma ve fativ vo laga i sega boli gazot, epa boli.

Последно уредено:

@The xx
Тоа се прекувремени

Германија Германците ја плукаат ама нас да ни било

Има урлаубс гелд и бонус 50% за Саботи. Без нив тоа е платата. Видиш вика уште и Недели :D И ти вика другар му.

Да ти ебам дискусијата. Му бараш на членот статистика. Доби и почна да се исерава.

Незнам има урлаубс гелд и бонус 50% за Саботи. Без нив тоа е платата. Видиш вика уште и Недели :D И ти вика другар му.

Да ти ебам дискусијата. Му бараш на членот статистика. Доби и почна да се исерава.
Platna lista druze, so neto 1500 neto kako sto zimale 90% vo Germanija.

Back
На врв Bottom