А1 Македонија

Дали се исплаќа да се земи андроид тв боксот што го нудат? 2,999 денари. https://www.a1.mk/a1-xplore-tv-android-tv-box
Ако не ти е Android телевизорот да вреди. Некој телевизори со Android ја немаат XploreTV апликацијата. Едно време ја имав апликацијата сега гледам не е достапна на Play store за телевизор.

Ќе може да си инсталираш и Stremio, Kodi нормално ако ти требаат и плус уште некој апликации што не се достапни на други смарт телевизори што немаат AndroidTV оперативен систем.

Муабетот ми е за истите пари да не можи да се најди некаде Нептун, Анхоч нешто подобро. А на овој од А1 можи да се инсталира Стремио?

Муабетот ми е за истите пари да не можи да се најди некаде Нептун, Анхоч нешто подобро. А на овој од А1 можи да се инсталира Стремио?
Да може да се инсталира.

Може да се најде нешто подобро ама не знам и не сум имал прилика да проверувам дали на други Android боксови има XploreTV. Дали ти е битен XploreTV да гледаш телевизија од А1?

Успешно се префрлив на А1 од Мтел на тарифата Alfa S за 649 денари 2 години договор. За тие што ке се префрлат на А1 од Мтел да знајте дека коке бројот ви е префрлен на А1 Мтел мрежата уште ке ви стој како активна. За да знајте коке сте префрлени некој нека ви ѕвони и ако сте недостапни тогаш сте префрлени на А1. Еве еден Speedtest на 5ГIMG_1293.png

Успешно се префрлив на А1 од Мтел на тарифата Alfa S за 649 денари 2 години договор. За тие што ке се префрлат на А1 од Мтел да знајте дека коке бројот ви е префрлен на А1 Мтел мрежата уште ке ви стој како активна. За да знајте коке сте префрлени некој нека ви ѕвони и ако сте недостапни тогаш сте префрлени на А1. Еве еден Speedtest на 5ГПрегледај го приврзокот 484695
Koja tarifa ti e ova so 700 megabiti u sekunda? Kaj mene na Alfa S i Samsung S24 samo 70 Mbps na 5G.

Успешно се префрлив на А1 од Мтел на тарифата Alfa S за 649 денари 2 години договор. За тие што ке се префрлат на А1 од Мтел да знајте дека коке бројот ви е префрлен на А1 Мтел мрежата уште ке ви стој како активна. За да знајте коке сте префрлени некој нека ви ѕвони и ако сте недостапни тогаш сте префрлени на А1. Еве еден Speedtest на 5ГПрегледај го приврзокот 484695
Alfa s 649?vo kombo ili samo sim??

Imam prethodno poodamna praveno sporedbi i na iphone mi ima vadeno pogolema brzina za mobilen internet sekogas, mada zavisi i od podesuvanjata znam na nekoi telefoni ima low data mode za pomalku da trosi ili koga si pri kraj so baterija ti vklucuva low data mode so cel da zacuva baterija na nekoj nacin.

Alfa s 649?vo kombo ili samo sim??
Во комбо плус MNP- Mobile number portal 200 денари од комбо и од префрлањето на бројот 20% со буџет 8000 илјади
Автоматски споено мислење:

Koja tarifa ti e ova so 700 megabiti u sekunda? Kaj mene na Alfa S i Samsung S24 samo 70 Mbps na 5G.
На Alfa s сум. Можное дати е до базната центра дали e далеку или пак да и поjачуваат брзина ( да ја менват со N78 100mhz)

Imam prethodno poodamna praveno sporedbi i na iphone mi ima vadeno pogolema brzina za mobilen internet sekogas, mada zavisi i od podesuvanjata znam na nekoi telefoni ima low data mode za pomalku da trosi ili koga si pri kraj so baterija ti vklucuva low data mode so cel da zacuva baterija na nekoj nacin.
Јас гледам сега ми излегват видеа кај што ги мерат брзините на истата базна помеѓу Iphone и Samsung и секогаш Iphone добива подобра брзина од Samsung без разлика дали е понов Samsungot Iphone има подобра брзина подобро оптимизиран е. А и ова зависи од различните 5Г модеми, различните 5Г бендови поддржани, различниот број на мимо антени (
Multiple Input, Multiple Output. )
На пример:
  • Samsung: 2×2 MIMO → 2 приемни антени
  • iPhone: 4×4 MIMO → 4 приемни антени
А сепак кој што има повеке мимо антени има подобра и постабилна конекција.
Иако направиш споредба на пример да направиш на исто место на двата телефони дури и со ист сигнал, телефоните може да користат различна комбинација на бендови.
Исто така операторите може да имаат;
  • различна оптимизација на операторот за конкретниот телефон.
Тоа значи дека операторот може различно да го третира секој телефон на мрежата.
На пример, iPhone и Samsung се на иста базна станица, ама:
  • Iphone може да добие поголем број ресурси/поширок bandwidth
  • може да користи подобра комбинација на 4G + 5G бендови
  • Samsung можеби има друга модем/мрежна конфигурацијa.
Ова е се што можев да напишам. Овие информации се извадени од Google и од TikTok accounts кои се занимаваат со Speedtestovi и со истражувањето на базните центри…

Attachments

• IMG_1298.jpeg
    IMG_1298.jpeg
    354,3 KB · Прегледи: 11
Последно уредено:
Во комбо плус MNP- Mobile number portal 200 денари од комбо и од префрлањето на бројот 20% со буџет 8000 илјади

На Alfa s сум. Можное дати е до базната центра дали e далеку или пак да и поjачуваат брзина ( да ја менват со N78 100mhz)
Aj bas ke proveram u sleden presmetkoven mesec, oti limitov mi e pri kraj sea.

Back
На врв Bottom