Демографија

• Креатор на темата Креатор на темата Gags
  • Време на започнување Време на започнување
Ти ко ќе имаш пичка и ко ќе родиш можиш овде да кажуваш дете како се одгледува и како треба мајката да се одвикни од детето за тоа да е самостојно во иднина. :)
Ова без навреда
Како бе допирна точка немате со раѓање и се дрзнувате тука во тие теми експерти да изигравате ?
Па уште дали сум го одвикнала од доење, НЕ, дојам и пијам пиво, не планирам да го одвикнам од доење само дури не се тргни, до пет години нека цица ако сака.

Ви ги измеша курајбер брзините, никој не напиша дека одбива помош од свекрва туку дека сопругот е должен да е присутен во обврските околу детето, алоооо двеста страни ова го вергламе.Слободно нека клај рака свекрвата ако е во можност, ама таткото да си го прчи дури мајката глава не знае кај му е тоа не е во ред.
Затоа жените не сакаат повеќе од едно дете да родат.
Едно е раѓање друго е растење и воспитување на деца. Скроз две различни работи. И според тебе мажот е должен да е присутен во обврските ама само жената треба да кажува како се одгледува и расте дете зашто таа го раѓала? Буквално се побиваш самата себе и овие фрустрации и глупости размисли зашто ти се и зашто ништо не разбираш што ти се пишува.

Дали знаеш кои земји имаат по 2+ деца и што мислиш дали е зашто таму мажите им помагаат? Тотално неповрзани работи, а зашто жените не сакаат повеќе од едно дете да родат да не се објаснуваме тука зашто нема да ти се допаѓа одговорот иако повеќето ти напишаа индиректно.

Ти Стефи, си пример за курназење и ги кажуваш нештата како ти сама да си го правела детето.
Е баш обратно, не гледаш колку го восхитувам мажот ми како татко и неговата улога ? Баш затоа, дека не го правев ова дете сама нема и сама да го гледам, така и сите треба да функционираат, тоа го збораме тука
Автоматски споено мислење:

Едно е раѓање друго е растење и воспитување на деца. Скроз две различни работи. И според тебе мажот е должен да е присутен во обврските ама само жената треба да кажува како се одгледува и расте дете зашто таа го раѓала? Буквално се побиваш самата себе и овие фрустрации и глупости размисли зашто ти се и зашто ништо не разбираш што ти се пишува.

Дали знаеш кои земји имаат по 2+ деца и што мислиш дали е зашто таму мажите им помагаат? Тотално неповрзани работи, а зашто жените не сакаат повеќе од едно дете да родат да не се објаснуваме тука зашто нема да ти се допаѓа одговорот иако повеќето ти напишаа индиректно.
Не можи ти како маж да и објасниш на една жена која го носела 9 месеци тоа бебе, растело во неа, го донесла на овој свет, со саати раѓала, го доела со месеци, и да и кажеш како да го одвикни од раце, како да го одвикни од цицање и ред др работи, на тоа мислев, ниеден маж не можи да ја разбери таа врска на бебе и мајка
За одгледување, воспитување и други работи двајцата треба да одлучуваат.

Не можи ти како маж да и објасниш на една жена која го носела 9 месеци тоа бебе, растело во неа, го донесла на овој свет, со саати раѓала, го доела со месеци, и да и кажеш како да го одвикни од раце, како да го одвикни од цицање и ред др работи, на тоа мислев, ниеден маж не можи да ја разбери таа врска на бебе и мајка
За одгледување, воспитување и други работи двајцата треба да одлучуваат.
Секако дека таа врска меѓу бебе и мајка е специфична. Поентата ми беше алкохол и доење не е препорачливо и цицање и одење во градинка е само проблем ама ти си знаеш. Јас сум по историски и по биолошки настроен каде ги немало овие денешни глупости дека не треба во раце да се држи а не се навикне и ред тие други. Друго нешто разбирам доење ама се над 2 ајде немора две нека биде и 3 е сериозен знак дека најверојатно ќе биде мамино разлигавено синче.

Швајцарија има 3 месеци породилно, а имаат скоро исти ТФР како и Германија. Така да тие бенефиции што ги има Германија не и помагаат многу многу во демографијата и секако доста ќе кратат во идина зашто ременот се стеза таму.

Секако дека таа врска меѓу бебе и мајка е специфична. Поентата ми беше алкохол и доење не е препорачливо и цицање и одење во градинка е само проблем ама ти си знаеш. Јас сум по историски и по биолошки настроен каде ги немало овие денешни глупости дека не треба во раце да се држи а не се навикне и ред тие други. Друго нешто разбирам доење ама се над 2 ајде немора две нека биде и 3 е сериозен знак дека најверојатно ќе биде мамино разлигавено синче.

Швајцарија има 3 месеци породилно, а имаат скоро исти ТФР како и Германија. Така да тие бенефиции што ги има Германија не и помагаат многу многу во демографијата и секако доста ќе кратат во идина зашто ременот се стеза таму.
Поентата со споредба ми беше да доловам како треба да изгледа тоа во земја кај што е во слободен пад наталитетот. Ние ни една мерка од тие немаме, не велам дека со сигурност ќе дај резултати.
Затоа и во мојот пост ги спомнав и мажите дека не се залагаат многу во домашни обврски околу дете и денешно време се помалку жени се одлучуваат на второ дете, една од тие причини не реков дека е клучно тоа.
Тоа дека има жени и кои се себични и не сакаат повеќе обврски и тоа стои, еден куп мајки има кои не сакаат да дојат да не и се деформирале градите, ги има секакви, да не испадни дека само мажите ги напаѓам.
Неплодноста и тоа е еден од факторите, баш кога одев на контроли ова докторка ми го зборуваше, не е за занемарување.

Еј слушај, гневот истурај си го врз владините политичари, таму барај го проблемот, не туку ми скокај ко куре во ладна вода насекое.
Јас кај сум родила ама ич мандалчето да не те боли тебе, имаш копче игнор слободно употреби го

Затоа ти реков од кај ти е фактот, ете сајбер сподели статистика, толку беше тешко ?
Ера на интернет, лесно се проверуваат вакви работи.

Денешните татковци се небо и земја за тие од ерата на нашите. И мијат тањири, и мењаат пелени, и не живеат под ист кров со своите. Иронијата е што тие што сеуште живеат старовремски, имаат многу повеќе деца од овие модерните.

Значи за целата хипотеза немаш научна поткрепа.

Од кај ти е овој факт за Швеѓанките, јас дури живеев таму не сретнав Швеѓанка со испод три деца, сега со мигрантите гарант и уште повеќе е подобрен наталитетот, по пет раѓаат тие.
Кажавме една од мерките кои треба да ги примени владата кај нас е да и олесни на жената околу мајчинството, не само на жената, општо на родителите да им овозможи подобри услови за имање деца.
Оти покрај тоа што моментално живееме во испревртено време кај што кучињата се ставаат пред луѓето како што кажа еден член фали уште да бркаат жени на сред бременост.
Нека применат некои мерки од Европа оти очигледно кај нас и финансиите се голем проблем за проширување на семејството.
Абе тие забулените во мантили со 3 деца што си ги гледала не се Швеѓанки.

Поентата со споредба ми беше да доловам како треба да изгледа тоа во земја кај што е во слободен пад наталитетот. Ние ни една мерка од тие немаме, не велам дека со сигурност ќе дај резултати.
Затоа и во мојот пост ги спомнав и мажите дека не се залагаат многу во домашни обврски околу дете и денешно време се помалку жени се одлучуваат на второ дете, една од тие причини не реков дека е клучно тоа.
Тоа дека има жени и кои се себични и не сакаат повеќе обврски и тоа стои, еден куп мајки има кои не сакаат да дојат да не и се деформирале градите, ги има секакви, да не испадни дека само мажите ги напаѓам.
Неплодноста и тоа е еден од факторите, баш кога одев на контроли ова докторка ми го зборуваше, не е за занемарување.
Еве кај вас во Германија ги има тие мерки и пак имаат помал ТФР од кај нас во Македонија. Зашто се одлучуваат за второ дете нема никаква допирна точка за тоа дека мажот не ти миел садови. И треба да сфатите дека денес никој не ве зима за да има кој да го пегла и пере како што велеле во минатото.

Ако лупаме со вакви муабети од наш круг што не е правило единствен поблизок што има 3 деца ги гледаше првите години само 2 месеци во годината и рмбаше по 10+ саата во Германија за да не и фали нешто овде додека не стигна најмалото 3 години и сега сите се во твоја Германија.

Неплодноста е проблем најчесто на тие што се веќе накај 35 и нагоре. Стара прворотка се смета(сметаше) од 25 години. Иди прашај циганите дали имаат вакви проблеми. Циганката што чисти ми рече на 38 години станала баба.

Инаку чување деца од баби и дедовци и живеење заедно со нив се 2 различни работи. Едното е мазохизам, а другото е значителна помош со многу мали нусефекти.

Тоа дека израснале повеќето со таткото цел ден надвор од дома, исто така не беше океј.

Vaka ve citam i se si mislam mene od domot za doencija me zedoja, gotovo porasnato.
Okapav po gradinki, prestoi, babi, dedovci, tetki, strini, komsii :D

Еве кај вас во Германија ги има тие мерки и пак имаат помал ТФР од кај нас во Македонија. Зашто се одлучуваат за второ дете нема никаква допирна точка за тоа дека мажот не ти миел садови. И треба да сфатите дека денес никој не ве зима за да има кој да го пегла и пере како што велеле во минатото.

Ако лупаме со вакви муабети од наш круг што не е правило единствен поблизок што има 3 деца ги гледаше првите години само 2 месеци во годината и рмбаше по 10+ саата во Германија за да не и фали нешто овде додека не стигна најмалото 3 години и сега сите се во твоја Германија.

Неплодноста е проблем најчесто на тие што се веќе накај 35 и нагоре. Стара прворотка се смета(сметаше) од 25 години. Иди прашај циганите дали имаат вакви проблеми. Циганката што чисти ми рече на 38 години станала баба.
Абе остај ти староротка проблемот е и кај мажите не само кај жените, лош начин на живот, дрога, алкохол, се си има влијание.

Значително е поголем кај тие над 35 ама и млади имаат проблем со зачнување и одржување на бременост.

Vaka ve citam i se si mislam mene od domot za doencija me zedoja, gotovo porasnato.
Okapav po gradinki, prestoi, babi, dedovci, tetki, strini, komsii :D
Да те читаат на форумов не се исклучува можноста и да те вратат од кај што те зеле :ROFLMAO:

Да те читаат на форумов не се исклучува можноста и да те вратат од кај што те зеле :ROFLMAO:
Abe blazesi ti, site nie koj od po domoj, koj na loto, samo ti sama si go rodi, da ne recam go otkri majcinstvoto :D

Не го родив сама, доктор ме пораѓаше :D
De bre, sakav da recam licno tvoe, pa i ti bukvalna kolku si.
Inaku ko ja zedov vozackata ( odvaj , sto pati me padnaja ) i ko ke mi tekni deka taka celiot vozbuden kefoj, zedov so cel um na stariot moj lekcii pocnav da mu drzam po vozenje, a toj sofer cel zivot. Stvarno ne znam kako se vozdrza i ne mi ja vlepi togas edna preku mucka.
I ne znam kakva vrska ima ova so muabetot i so tebe pa so ti kazvam, izgleda potsvesno nesto :cautious:

Избришани 28 мислења поради навреди и општа калакурница. @курајбер ќе одмориш недела дена од темава затоа што на ништо не личи начинот на кој дискутираш, премногу навреди и недолични изрази. Разбирам дека не се трпите, сите си имаме по некој на форумов со кој органски не се поднесуваме, но мора да има минимум респект во дискусијата.

На страна од форумски правила и колку се сакаме или мразиме, @cholismo е сепак жена и мајка, и не сме на подфорум фудбал и не се расправаме за фудбалски инаети. Малку пристојност не е на одмет.

Back
На врв Bottom