Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
off.net.mk
Можете и вие, за невројатни 99999$
![]()
Трамп ќе наплаќа по 100.000 долари за „дојави“ на Truth Social
Платформата Truth Social на Доналд Трамп понуди нова услуга за привилегиран и ран пристап до објави на најактивните профили. Иако не е директно спомнат, се алудира на профилот на Трамп, кој има 13 милиони следбеници. Бизниси и лица што може да си дозволат да плаќаат 100.000 долари месечно за…off.net.mk
Ne e idealno, toa e točno, no dava nekoja generalna slika. A godinite gore dolu se poklopuvaat, dobar primer e Velika Britanija, posle sucekata kriza počna da tone
Brojkite zboruvaat sa sebe, može da im se veruva može i da ne im se veruva. Da ja parafraziram izjavata na eden poznat italijnski ekonomist vo vremeto na Berluskoni "Berluskoni nema problem so mene, tuku so brojkite".Нема позалажувачки параметар, за вакви споредби, од ГДП.
Според тоа (како што гледаме) една Јапонија (пред некој ден спасувана од САД, со дампинг од еура), е помоќна држава од РФ. Пред некоја година така и Италија ја ставаа пред РФ... Смејурии. И западни конструкции, се разбира.
GDP e samo eden parametar, ne objasnuva se, tuka se soglauvam no ne može i potpolno da se otfrli. Izmislen e od ekonomski mozoci a propagandistite ponekogaš go prigakaat koga im odgovara, a koga ne im odgovara ne go prifakaat.На страна што тешки претпоставки се тоа за ГДП со векови пред да го измислат поимот.
Автоматски споено мислење:
RF ili Rusija veke nema golem udel vo brojot na lansiranja. SAD e prv zaradi Mask koj lansira redovno sateliti bidejki ja gradi mrežata na Starlink. Toa se mali sateliti i relativno mali raketi no ovde e prestaven brojot.Според вторив параметар САД е неспоредливо посилна од Кина и РФ - ЗАЕДНО... Што нема допирна точка со реалноста.