Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Прегледај го приврзокот 478695

...ем се во странска држава, ем чопоративно напаѓаат 20 годишен дечко, ем го кочат сообраќајот,

...овие турски државјани правдата во сообраќајот дали имало немало прекршок ја решаваат со песници кон младиот доставувач на храна со одвај 50 кила слаб, за разлика од овој стокилаш што му се гледа замавнувањето со тупаница, додека другиот позади го стега за врат, а третиот снима со мобилен.

...сирот дечко, кој знае што ќутек изел со тупаници!

...значи лутеле или нелутеле, правило им е на муслимани вака да напаѓаат во група поединец, без разлика кој е или не е во право, па уште во туѓа држава вака да си дозволат

До сега требаше да ти стане јасно дека според иделогијата од „сечените„, секоја држава е потенцијално нивна држава...се‘ што треба да сторат е да дојдат во туѓата држава и со веќе проверена „метода„, постепено да ја освојуваат.

...не може да ги збуни тие возачите кои учеле пред полагање за возачка дозвола и ги знаат (познаваат) сообраќајните знаци, што значи сообраќаен знак кога е во округла форма, правоаголна или триаголна!

...кратовски автобус препол со луѓе шиба мислиш смак света, после се чудам кога ќе речат собраќајна несреќа во Валадово, Радовиш, Кратово, Берово, там жив човек нема, патиштата празни од каде сообраќајки, еве од каде, се вози ненормално брзо без прилагодување на условите на патот, со една рака на волан со друга на мобилен се типка.

...да бев во автобусов од Кратово ќе идев до шоферот и ќе му речев два збора, компири сам кога си ќе возиш, на врат земаш 40 души, билмез еден!

„Надлежен„!!!?....

Пааааа...„институциите на системот„ нАли, кои, патем кажано, истовремено се и синоними за: корупција, непотизам, неработење, џаболебарење...

Убо‘ вели Апасиевски-откако „Сејфот„ е пуштен, не можеме да видиме полицаец на улица...до толку е системот ефикасен! СВе работи сам од себе!

Уште поголем проблем е ако меѓу моторџиите е некој „од нашите„.

...денес, дојде време да пешак кој се движи по тротоар мора да се сврти назад за да гледа некој да не го собере, ако сака да го смени правецот на лево или десно на самиот тротоар!

...една од причините да секој(а), буквално секој(а) кој(а) не може по редовен пат да положи за возачка дозвола, на ваков начин со мито ќе дојде до возачка дозвола, хаосот во сообраќајот е неизбежен!

19 год, без таблички, без кацига по шорц и маица.
Да преполовиш вака кола треба 300 на саат да возиш.

Цел град е полн со вакви колку пати ми се има случено нагло да закочам ради вакви дечишта. Сечат пат, косат во брза вожња, раскрсници не ебаваат. Друже сам си бараш бељата

pa ako ima kaciga so besen motor dzabe e nema da vidat koj e i so e, dzabe i motor i sve ko da se kacil na poni tochak, isto mu doaga, toa e razmisluvanjeto. Mada i kaciga ne im pomaga na vakvite, dobro e sto ne zemal uste nekogo so nego. Vidov na net izlegoa dosta tekstovi za deckovo, zhalno e ama eve sto poise, prasanje na vreme e sekogas so vakvite, sekoj den flertuvaat so smrtta a popatno i se opasnost za site ostanati ucesnici vo soobrakajot, mnogu zabegan mindset poveketo od ovie imaat, gi gleav za kamerive kako se bunea i ne znam sto cekaat Toshkovski i kompanija i niv da gi registriraat, sekoj den gledam kako go zloupotrebuvaat toa sto safe city ne gi recka. Gleam od videoto na sitel, so vlechki bil, labavo, kolata partal ja napravil cela sreka i toj sto vozel ne poginal na lice mesto.

Back
На врв Bottom