A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Mreza iznajmuvaat A1 / Neotel samo od Telekom, Telekabel ima svoja i A1 ima svoja .....samo telekom renta mreza na drugi ....
ako bila Hfc mrezata od blizoo toa nee odamna i sigurno im e Hfc / docsis 3.0

Изнајмуваат оптика од Телеком. Кабловската им е старата од Близу. Кај мене крш невиден беше задње па ставив оптика од Телеком.

Во Битола локалниот кабелски оператор беше купен од Близу.На мојата адреса е нова мрежата пред некој месец ја поставија мала улица 14 куќи.За сега е супер.

Attachments

• Screenshot_2025-11-23-14-08-11-966_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-23-14-08-11-966_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    119 KB · Прегледи: 21
Денес некаде пред 16 часот нема интернет и телевизија цело Тетово. Еве до сега не е ни дојдено. Оштетен е некој главен кабел.

Денес некаде пред 16 часот нема интернет и телевизија цело Тетово. Еве до сега не е ни дојдено. Оштетен е некој главен кабел.
И еве уште не е дојдено интернет. Некој јако заврши работа што скина кабел :uzi:

Викаат со багер некој скинал кабел.

И еве уште не е дојдено интернет. Некој јако заврши работа што скина кабел :uzi:

Викаат со багер некој скинал кабел.
Не се воопшто ажурни А1, во овие 6-7 години колку што сум на Телеком, само еднаш се случило да има поголем дефект и секогаш е бил решен во рок до 2-3 часа, има луѓе на кои им е потребен интернет за работа.

Не се воопшто ажурни А1, во овие 6-7 години колку што сум на Телеком, само еднаш се случило да има поголем дефект и секогаш е бил решен во рок до 2-3 часа, има луѓе на кои им е потребен интернет за работа.
Во овој случај проблемот беше од скинување на главен оптички кабел со багер каде што се гради зграда. Цела ноќ дури и денеска екипи ги поправале. Замисли оптичкиот кабел е 1000 и не знам колку мали оптички влакна и тие едно по едно треба да се спојуваат лепат што и да се прави за да се поправи оптичкиот кабел од интернетот.

Дел од Тетово неколку реони немаше оптички интернет и телевизија.

Во овој случај проблемот беше од скинување на главен оптички кабел со багер каде што се гради зграда. Цела ноќ дури и денеска екипи ги поправале. Замисли оптичкиот кабел е 1000 и не знам колку мали оптички влакна и тие едно по едно треба да се спојуваат лепат што и да се прави за да се поправи оптичкиот кабел од интернетот.

Дел од Тетово неколку реони немаше оптички интернет и телевизија.
Заборавив да дополнам со ваков проблем кога не работи интернет многу корисници на А1 го користат само мобилниот интернет и ослабува мобилниот интернет. 6-7 часа одвај се користеше мобилниот интернет.

Сфаќаш во тој момент колку зависиме и колку ни е потребен денес интернетот за работа.

Последно уредено:
Posle Xx ,vreme(od 02.avgust problem so docsis internetot Prilep 1234, nikoj ne kreva 24/7, ima na web soopstenie deka 04/05/06 reon Bitola deka ke ima poteskotii, i deka na 02.08 imalo problem so iptv(i deka go resile) /a problemot od togas e ,i nee resen .....
isto e i na modem,direkt ps, isto na wifi upload 0, od mobilen koga zvonis na fix/modem vika nedostapen....
ima nekoj od Prilep/Bitola vakov problem...?
bidejki i kaj komsiive bilo taka/ama tie ne prijavuvaat vikaat ke go napravat ako ne za 3 dena uste 3 ke bide ....

Attachments

• IMG_20260805_215416220_HDR.jpg
    IMG_20260805_215416220_HDR.jpg
    1,9 MB · Прегледи: 8
  • Screenshot_20260805-213922_Speedtest.png
    Screenshot_20260805-213922_Speedtest.png
    168,6 KB · Прегледи: 8
Posle Xx ,vreme(od 02.avgust problem so docsis internetot Prilep 1234, nikoj ne kreva 24/7, ima na web soopstenie deka 04/05/06 reon Bitola deka ke ima poteskotii, i deka na 02.08 imalo problem so iptv(i deka go resile) /a problemot od togas e ,i nee resen .....
isto e i na modem,direkt ps, isto na wifi upload 0, od mobilen koga zvonis na fix/modem vika nedostapen....
bidejki i kaj komsiive bilo taka/ama tie ne prijavuvaat vikaat ke go napravat ako ne za 3 dena uste 3 ke bide ....
Пиши му на messenger, таму најбрзо одговараат, сигурно има некој локален проблем со оптиката или со кабел некој.
По населениве места е во ред, во нормални граници е uploud.
19521324251.png

Изгледа само Прилеп е проблем претежно, јавувајте се и пријавувајте.

Пиши му на messenger, таму најбрзо одговараат, сигурно има некој локален проблем со оптиката или со кабел некој.
По населениве места е во ред, во нормални граници е uploud.
19521324251.png

Изгледа само Прилеп е проблем претежно, јавувајте се и пријавувајте.
Mobilnata e ok 150/50 ,nese javuva nikoj 1234, na chat im prativ i sliki i opis

Да деновиве Битола имаше прекин одреден период од денот но имаа објавено дека ќе биде така, инаку во ред е нетот со уплоадот.

Да деновиве Битола имаше прекин одреден период од денот но имаа објавено дека ќе биде така, инаку во ред е нетот со уплоадот.
Mi pratija sms deka e nadminat problemot i se izvinuvaat,ama bese pisanoBitola samo a ne i Prilep/ama jas znam stom Bitola ima problem optika i Prilep e isto....

Mi pratija sms deka e nadminat problemot i se izvinuvaat,ama bese pisanoBitola samo a ne i Prilep/ama jas znam stom Bitola ima problem optika i Prilep e isto....
Edit; Ova prodolzuva sagata so A1! bidejki problemot bese mnogu cuden
denes pak isto (upload 0.01) na1234, edvaj krenaja/ dobieni imale nad 100 prijavi samo vcera vo moj reon (odnosno od istiot nod sto sme Hfc)
ekipata sto dojde vo 17h, na dogovoren termin, uste vcera otkrile deka nekoj korisnik pusta siginal nazad vo mrezata( ili rasipan TV) i site sto sme na taa pocetna xxx frekfencija pr;568mhz od modemot go blokira so Snr los signal i kaj site e istata slucka
Proglasena e mini mala havarija(dodeka otkrijat od kade e)pomejgu 220-230 priklucoci na nodot bile , do denes testirani 100+40 denes ,od ponedelnik ostanatite, smenija nov modem ubee,na koj namestija + filter i na koj pistija 10/15 min, test net download bese 300/330mbps ,up bese 20-25mbps, samo ne mozev da slikam bidejki bese samo test......
go vratija mojot palet 100/5,pa ostanuva da vidime ponedelnik/vtornik....
so ubee imam loso iskustvo pa ke vidime
Btw,mi napomenaja da ne spodeluvam bidejki ima nekoj spiun sto cita.izgleda.i ne trpat kritiki.....
Neka crknat neka.citaat site......
frcat poraki /od site strani ama.pprakite ne se usoglaseni ......

Attachments

• Screenshot_20260808-214444_Speedtest.png
    Screenshot_20260808-214444_Speedtest.png
    137,4 KB · Прегледи: 12
  • Screenshot_20260808-214653_Messages.png
    Screenshot_20260808-214653_Messages.png
    228 KB · Прегледи: 12
  • Screenshot_20260808-214638_Messages.png
    Screenshot_20260808-214638_Messages.png
    206 KB · Прегледи: 12
Edit; Ova prodolzuva sagata so A1! bidejki problemot bese mnogu cuden
denes pak isto (upload 0.01) na1234, edvaj krenaja/ dobieni imale nad 100 prijavi samo vcera vo moj reon (odnosno od istiot nod sto sme Hfc)
ekipata sto dojde vo 17h, na dogovoren termin, uste vcera otkrile deka nekoj korisnik pusta siginal nazad vo mrezata( ili rasipan TV) i site sto sme na taa pocetna xxx frekfencija pr;568mhz od modemot go blokira so Snr los signal i kaj site e istata slucka
Proglasena e mini mala havarija(dodeka otkrijat od kade e)pomejgu 220-230 priklucoci na nodot bile , do denes testirani 100+40 denes ,od ponedelnik ostanatite, smenija nov modem ubee,na koj namestija + filter i na koj pistija 10/15 min, test net download bese 300/330mbps ,up bese 20-25mbps, samo ne mozev da slikam bidejki bese samo test......
go vratija mojot palet 100/5,pa ostanuva da vidime ponedelnik/vtornik....
so ubee imam loso iskustvo pa ke vidime
Btw,mi napomenaja da ne spodeluvam bidejki ima nekoj spiun sto cita.izgleda.i ne trpat kritiki.....
Neka crknat neka.citaat site......
frcat poraki /od site strani ama.pprakite ne se usoglaseni ......
На кабловска кај еден да има нешто неправилно што работи, кај другите корисници прави проблем, а кај оптиката, бакарот и 4G/5G нема таков проблем, оти секој си добива рамномерно интернет, проблем можи да биди скината оптика, оддалеченост од базна станица или неубаво споено.
Гледам дека и од А1 прошируваат оптика низ Прилеп, така да градовите воглавно имаат оптика од страна на А1.

Back
На врв Bottom