A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Swifty
  • Време на започнување Време на започнување
Mreza iznajmuvaat A1 / Neotel samo od Telekom, Telekabel ima svoja i A1 ima svoja .....samo telekom renta mreza na drugi ....
ako bila Hfc mrezata od blizoo toa nee odamna i sigurno im e Hfc / docsis 3.0

Изнајмуваат оптика од Телеком. Кабловската им е старата од Близу. Кај мене крш невиден беше задње па ставив оптика од Телеком.

Во Битола локалниот кабелски оператор беше купен од Близу.На мојата адреса е нова мрежата пред некој месец ја поставија мала улица 14 куќи.За сега е супер.

Attachments

• Screenshot_2025-11-23-14-08-11-966_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    Screenshot_2025-11-23-14-08-11-966_org.zwanoo.android.speedtest-edit.jpg
    119 KB · Прегледи: 15
Денес некаде пред 16 часот нема интернет и телевизија цело Тетово. Еве до сега не е ни дојдено. Оштетен е некој главен кабел.

Денес некаде пред 16 часот нема интернет и телевизија цело Тетово. Еве до сега не е ни дојдено. Оштетен е некој главен кабел.
И еве уште не е дојдено интернет. Некој јако заврши работа што скина кабел :uzi:

Викаат со багер некој скинал кабел.

И еве уште не е дојдено интернет. Некој јако заврши работа што скина кабел :uzi:

Викаат со багер некој скинал кабел.
Не се воопшто ажурни А1, во овие 6-7 години колку што сум на Телеком, само еднаш се случило да има поголем дефект и секогаш е бил решен во рок до 2-3 часа, има луѓе на кои им е потребен интернет за работа.

Не се воопшто ажурни А1, во овие 6-7 години колку што сум на Телеком, само еднаш се случило да има поголем дефект и секогаш е бил решен во рок до 2-3 часа, има луѓе на кои им е потребен интернет за работа.
Во овој случај проблемот беше од скинување на главен оптички кабел со багер каде што се гради зграда. Цела ноќ дури и денеска екипи ги поправале. Замисли оптичкиот кабел е 1000 и не знам колку мали оптички влакна и тие едно по едно треба да се спојуваат лепат што и да се прави за да се поправи оптичкиот кабел од интернетот.

Дел од Тетово неколку реони немаше оптички интернет и телевизија.

Во овој случај проблемот беше од скинување на главен оптички кабел со багер каде што се гради зграда. Цела ноќ дури и денеска екипи ги поправале. Замисли оптичкиот кабел е 1000 и не знам колку мали оптички влакна и тие едно по едно треба да се спојуваат лепат што и да се прави за да се поправи оптичкиот кабел од интернетот.

Дел од Тетово неколку реони немаше оптички интернет и телевизија.
Заборавив да дополнам со ваков проблем кога не работи интернет многу корисници на А1 го користат само мобилниот интернет и ослабува мобилниот интернет. 6-7 часа одвај се користеше мобилниот интернет.

Сфаќаш во тој момент колку зависиме и колку ни е потребен денес интернетот за работа.

Последно уредено:
Snema i vo del od Skopje od 19 chasot negde radi toj problem u Tetovo... Mamicata nesposobna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom