Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
дај пушти некој линк да видиме од понудите

Eve kakvo e toa, kako voda, bezbojno, se stava u staroto ulje i ja ostavas da poraboti malku so nego, pa ke go ispustis i na kraj stavas novo. I filtri novi.

Ne mozam da najdam sea na fejs cija reklama mi izleze, mislam deka bese liqui moly, ne me fakaj za zbor okolu 4230 den 4L 5-30 ulje i flush

Ima vakvi akcii eden kup so razni aditivi.

Eve od Centar za akumulatori za Mannol ulje i flusher

3965.jpg
3963.jpg

Последно уредено:
Гледате со какво уље иде? Дебело уље. Ова перење е за мотори што не се одржавани. Ако редовно мените уље не ви треба никаков флашер.

Гледате со какво уље иде? Дебело уље. Ова перење е за мотори што не се одржавани. Ако редовно мените уље не ви треба никаков флашер.
Да, точно е. Флашер се користи ако капачето на уљето е овакво коа ќе го извадиш. Како лигаво да е. Ко некој мајстор да испразнил шлајм у него. :)

1786039399702.png

Ама ако сакаш ти лично може да си го смениш и со флашер ако сметаш дека ќе исчисти се внатре од старото.

Овој флашер ќе го разреди и ќе стане потечно и полесно ќе истече и нема да остане некаде меѓу клиповите и другите делови од моторот.

Да, точно е. Флашер се користи ако капачето на уљето е овакво коа ќе го извадиш. Како лигаво да е. Ко некој мајстор да испразнил шлајм у него. :)

Прегледај го приврзокот 484341

Ама ако сакаш ти лично може да си го смениш и со флашер ако сметаш дека ќе исчисти се внатре од старото.

Овој флашер ќе го разреди и ќе стане потечно и полесно ќе истече и нема да остане некаде меѓу клиповите и другите делови од моторот.

Ако не ти го троши антифризот тоа ти е обична кондензација, ништо загрижувачко, само на капачето се формира од влага.

Ако не ти го троши антифризот тоа ти е обична кондензација, ништо загрижувачко, само на капачето се формира од влага.
Јас немам проблем со таков замастен талог на капачето, него вие овде рековте дека мајсториве не испуштале до крај и дека останува некаде у клиповите и слично, па ја предложив флашер, кој главно се користи на мотор на кола што не сменила улје 50000+ км.

Иначе талогот се прави од замастување нс уљето, т.е. згрутчување, има и кондензација, ама углавно поради старо старо уље.

Еве како го тестираат она Mannol на косилица

https://share.google/D0erhnT07Q5QXx7Uz

Toj aditiv se koristi uste mnogu odamna. Odlicna rabota e samo so majstorite ne sakaat mnogu da si odzemat vreme so to posto mora da se ostavi masloto celosno da isteci edno dobri 20min. Ist aditiv se turva i vo avtomatik menjaci pred zamena na maslo. Ako go sledite buduci kasici mozi da zabelezite deka cesto go koristi liquid Moly engine cleaner aditivot za celosno vnatresno cistenje

Имам Купер (2005г. 1.6 бензин, знам најубавиот :)) , проблем имам со серво пумпата, греби на секое вртење на воланот.

Прашањето ми е, се поправа, треба нова, се наоѓа на старо, која е реална цена за поправка?

Имам Купер (2005г. 1.6 бензин, знам најубавиот :)) , проблем имам со серво пумпата, греби на секое вртење на воланот.

Прашањето ми е, се поправа, треба нова, се наоѓа на старо, која е реална цена за поправка?
Avtomatik ti e? Vidi tamu nivo na tecnost za hidraulika dali e okej, mozda toa ke sredi?
Steering/Hidraulic na kpaceto treba da ti pisuva

Vakvo treba da mu dodades, ako ne ti e do MAX nivoto

Pentosin CHF 11S ili Pentosin CHF 202, ili bilo koe sto gi ima ovie standardi na pakuvanjeto ISO 7308 i/ili DIN 51 524T3 .

Последно уредено:
Avtomatik ti e? Vidi tamu nivo na tecnost za hidraulika dali e okej, mozda toa ke sredi?
Steering/Hidraulic na kpaceto treba da ti pisuva

Vakvo treba da mu dodades, ako ne ti e do MAX nivoto

Pentosin CHF 11S ili Pentosin CHF 202, ili bilo koe sto gi ima ovie standardi na pakuvanjeto ISO 7308 i/ili DIN 51 524T3 .
Не е автоматик. Ќе го проверам баш утре нивото да видам. Од кога почна да греби, не ја возам нешто колата многу, искрено не сум некој познавач и не сакав да ризикувам „поголема белја“.

Не е автоматик. Ќе го проверам баш утре нивото да видам. Од кога почна да греби, не ја возам нешто колата многу, искрено не сум некој познавач и не сакав да ризикувам „поголема белја“.
Провери. И немој да ставаш обично ATF за серво. Значи мора како тие горе наведените, ама глеам малку поскапички се и не знам кај да најдеш такви овде.

Да беа поевтини, некои предлагаат да го испуштиш улјето за серво и да ставиш ново.

Ова е прва ствар за проверка, којашто ти лично можеш сам.

За се остало, види со механичар у некој сервис.

Звукот на гребење е од пумпата, и пумпата за вода и се што врти ребрастиот каиш ако не ваља ќе звучи како машина за мелење кафе.

Така да провери го и каишот, мада ти викаш дека гребе само кога вртиш, така?

Кој вика нема полначи!?
Па у Велес на две места има!
Само што на тоа место ќе видиш пасат дизел паркиран, па ќе се расправаш да се тргне дебилот :ROFLMAO:
Štom go spominjaš Veles....što firma e Autoexpert? sakam da pravam stage 1 na 1.3 Jtdm....toa mi e muabetot

Звукот на гребење е од пумпата, и пумпата за вода и се што врти ребрастиот каиш ако не ваља ќе звучи како машина за мелење кафе.

Така да провери го и каишот, мада ти викаш дека гребе само кога вртиш, така?
Да, воланот тешко врти, сецка и греби. На возење право нема никакви звуци/проблеми.

Odi vo servis za hidraulika mozno e da se krajcinata od letvata ili vnatre zapcanikot istrosen. Sekoja servo letva se reparira. Nova e mnogu skapa edno 500-600 evra. Polovna e macka vovrejka a najdobra varijanta ti e reparacia. Ke te kosta negde 200 evra ima mnogu rabota,se vadi i volano cel

Back
На врв Bottom