Фан Клуб: Вардар

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Факт е дека овој долг е производ на играње мајтап на властите во минатото. СДСМ и ВМРО се најголемите виновници бидејќи со години Вардар е заложник на нивните политики. Доколку сметката на Вардар не беше блокирана немаше да дојде до оваа казна. Каде е вината на двете политички партии? Вината е тоа што во моментот кога газдата на Вардар нема доволно финансиски средства или не сака да вложи во Вардар, спогодбено ќе си замине и нема да се создаваат долгови и нема да дојде до блокирање на сметката. Јас не знам како ги добивале играчите парите во тој период со блокирана сметка. Бајо и останатите кои го воделе Вардар во тој период со двојните договори имаат исто вина. Затоа ако овој газда нема доволно финансиски средства да вложи, треба да си замине додека не се создале уште поголеми долгови. Ако немаат 250 000 евра не требало ниту да го земат Вардар и да бидат негови газди.

ili bil zaposlen so dogovor od 3 meseci i mu istekol... ili so dogovor dodeka se igra evropa... seedno si nagagame sega kako i obicno i si pisuvame gluposti.

posto gledam deka 250k se pickin dim za tebe daj zbori so tatko ti da go prodademe stanot sto go ima i da se plati dolgot. dosta samo ovie plakaat, pomogni malku i ti.
Не, ти кажа дека и за тебе се пичкин дим, а и за инвеститорите било едно одење со јахта. Не знам дали намерно не дупиш тука, или си смотан?

Еднаш кажуваш дека 960.000 евра биле ништо, ќе си ги поделеле меѓу себе, после викаш 250.000 евра се тешки пари, и треба да се крати на буџет.

Муабет што го пуштил миленко е дека овој потпишал договор, т.е дошол само да помогне за настапите во Европа, еве и Кано одма се пали на тој муабет и почнуваат да го верглаат. Дошол да помогне за настапите во Европа, хахахахаха... има ли капетан на бродот?

Еднаш кажуваш дека 960.000 евра биле ништо, ќе си ги поделеле меѓу себе, после викаш 250.000 евра се тешки пари, и треба да се крати на буџет.
Епа ако 960.000 евра си ги делат меѓу себе, тогаш се пичкин дим, ако 250.000 евра се дадат на казна, тоа се многу пари.

Ако од преварантските трансфери на Куестас, другарите на Мато и физиотарапевтите од Аргентина се направат на пример 250.000 евра, тогаш и тие ќе бидат пичкин дим и ќе си ги поделат меѓу себе.

Ако не стигнеше казната ќе имавме 960.000€ + 250.000€ = 1.210.000€.

1.210.000€ = пичкин дим.

Не, ти кажа дека и за тебе се пичкин дим, а и за инвеститорите било едно одење со јахта. Не знам дали намерно не дупиш тука, или си смотан?

za niv se koga oni si gi pravat smetkite.

ovie 250k se od predhodno, plati gi ti ako ne se problem za tebe.

da 960k ke si gi podelat zosto dali nad 3M.

da ti nacrtam, nikoj ne saka da plaka tugi trosoci. ova se smetki od predhodno. ako sakas plati ja ti, ili ostaj neka ja platat oni kako znaat. oni resija da ja platat so toa sto ke go skratat budzetot za zasiluvanja. jasno ti e? 10 pati vi e kazano ne gi interesira fudbal nitu uspeh u evropa, ako trebase da dadat dodatni 250k za potencijalno da osvojat poveke odbiraa da ne gi dadat tie 250k. totalno ne gi interesiraat tvojte matematiki i dali si ti zadovolen.
Автоматски споено мислење:

Па ако од позајмицата на Мато, другар ти свињата се пофали дека лагано и не планирано влегле 600.000 од нигде-никаде, зашто 250.000 се проблем?

А пропо на тоа, според логикиве твои, не само што може да се покријат 250.000 долг без да се чепка планираниот буџет за следна сезона предвиден и за тие засилувања, него и остануваат и 350.000 да се земат и дупло засилувања или да се платат некои квалитетни тројца.

Или ти лажеш за долгов дека бил проблем или свињата украла 600.000 на име на клубот, еве друго не знам.

so kakvi likovi pravam muabet lol... vardar dolzi eden ton pari od predhodno ovoj za 600k zbori. imate direktor barajte be izvestaj vidi kaj se dadeni tie pari. ednostavno e, potroseni se nekade.

Муабет што го пуштил миленко е дека овој потпишал договор, т.е дошол само да помогне за настапите во Европа, еве и Кано одма се пали на тој муабет и почнуваат да го верглаат. Дошол да помогне за настапите во Европа, хахахахаха... има ли капетан на бродот?

a sto e cudno tuka?

Епа ако 960.000 евра си ги делат меѓу себе, тогаш се пичкин дим, ако 250.000 евра се дадат на казна, тоа се многу пари.

Ако од преварантските трансфери на Куестас, другарите на Мато и физиотарапевтите од Аргентина се направат на пример 250.000 евра, тогаш и тие ќе бидат пичкин дим и ќе си ги поделат меѓу себе.

Ако не стигнеше казната ќе имавме 960.000€ + 250.000€ = 1.210.000€.

1.210.000€ = пичкин дим.

ajde i za tebe istoto, daj prasaj go tatko ti da go prodade stanot i da ja plati kaznata, ako ne ostaj tie sto ke ja platat da ja platat kako resile...

Последно уредено:
Заминал помошникот на Фабијани изгледа и тој нема да тера долго поготово при неуспех со Шкендија.

Што не разбирате, Кано ви вика, ќутете и трпете козари, рекетари и разно разни амеби што фудбалот и Вардар им е во најмаллл интерес...дур перат црни пари и ве убедуваат дека уствари ивенстираат пари ШТО ВИЕ НЕ ГИ ДАВАТЕ! Така ќе е дур дпмне е на власт...кога ќе паднат ќе си заминат, бидете стрпеливи.

Што не разбирате, Кано ви вика, ќутете и трпете козари, рекетари и разно разни амеби што фудбалот и Вардар им е во најмаллл интерес...дур перат црни пари и ве убедуваат дека уствари ивенстираат пари ШТО ВИЕ НЕ ГИ ДАВАТЕ! Така ќе е дур дпмне е на власт...кога ќе паднат ќе си заминат, бидете стрпеливи.

ako imas podobro resenie i mozes da najdes pari daj kazi go ako ne toa e...

koj crni pari? pak gluposti....

prosliot pat vmro go sredi klubot a drugite mu go dadoa na cobe. sega pak go sreduvaat i pak ne vi cini, bolje bese u vtora liga... smeski

ako imas podobro resenie i mozes da najdes pari daj kazi go ako ne toa e...

koj crni pari? pak gluposti....

prosliot pat vmro go sredi klubot a drugite mu go dadoa na cobe. sega pak go sreduvaat i pak ne vi cini, bolje bese u vtora liga... smeski
Za žal, mnogu podobro beše vo vtora liga, i mislam sekoj što iskreno go saka Vardar ke se složi...Klubot imaše duša togaš, mnogu luge go prepoznaa toa, iako so mnogu problemi, apsolutno se beše podobro!
Što ima sega nekoj da bide zadovolen? Trgni ja nastrana taa tvoja usrana klientelistička partija, i kaži mi so što ima Vardar(ili po nivno MiraFci) da se gordee denes? Sam veliš deka toa e toa, ne gi zanima fudbal, a pomalku Vardar... što povekje? Se zadovoluvas so jebana titula so sudii i ekspresno ispagjanje od evropa? Ne si maloumen...što braniš ti ovde? Vardar ne e Gjorce ili fk skopje, malski partiski klubovi? Što i kogo braniš? Kolku treba da se čeka na tie misteriozni novi gazdi što isto ne gi zanima Vardar? Sto treba da se čeka povekje? Da dojdat komunjarite na vlast pa da pametuvate kako ete niv epten pa ne gi boli k#rza klubot?

Za žal, mnogu podobro beše vo vtora liga, i mislam sekoj što iskreno go saka Vardar ke se složi...Klubot imaše duša togaš, mnogu luge go prepoznaa toa, iako so mnogu problemi, apsolutno se beše podobro!
Što ima sega nekoj da bide zadovolen? Trgni ja nastrana taa tvoja usrana klientelistička partija, i kaži mi so što ima Vardar(ili po nivno MiraFci) da se gordee denes? Sam veliš deka toa e toa, ne gi zanima fudbal, a pomalku Vardar... što povekje? Se zadovoluvas so jebana titula so sudii i ekspresno ispagjanje od evropa? Ne si maloumen...što braniš ti ovde? Vardar ne e Gjorce ili fk skopje, malski partiski klubovi? Što i kogo braniš? Kolku treba da se čeka na tie misteriozni novi gazdi što isto ne gi zanima Vardar? Sto treba da se čeka povekje? Da dojdat komunjarite na vlast pa da pametuvate kako ete niv epten pa ne gi boli k#rza klubot?

i vo taa vtora liga i togas pak kraj so kraj se vrzuvase so nivna pomos, da ne se lazeme omaragic i so toa ok bea sekogas u pozadina.

sega borbata e za bas taa posvetla idnina koja vie ja sabotirate. ako bide super, ako ne koga ke dojdat tie sto kur ne gi boli ke si stavat nekoj nov cobe i valjda ke bidete srekni i zadovolni togas.

ps. vardar ima kup i titula, ima napredok na site polinja i za pocetok so toa sum zadovolen. borbata e za idninata, vizijata e dobra, koga ke se ostvari mene mi e nebitno, bitno e da se ostvari i da se raboti na toa. oni kakvi i da se bar rabotat so nekakva cel, vie za zal sabotirate, se predadovte...

i vo taa vtora liga i togas pak kraj so kraj se vrzuvase so nivna pomos, da ne se lazeme omaragic i so toa ok bea sekogas u pozadina.

sega borbata e za bas taa posvetla idnina koja vie ja sabotirate. ako bide super, ako ne koga ke dojdat tie sto kur ne gi boli ke si stavat nekoj nov cobe i valjda ke bidete srekni i zadovolni togas.

ps. vardar ima kup i titula, ima napredok na site polinja i za pocetok so toa sum zadovolen. borbata e za idninata, vizijata e dobra, koga ke se ostvari mene mi e nebitno, bitno e da se ostvari i da se raboti na toa. oni kakvi i da se bar rabotat so nekakva cel, vie za zal sabotirate, se predadovte...
Ko rasipan kasetofon si...ete pak verglas koga ke dojdat tie so kur ne gi boli...ko demek ovie tvojve sqiptari se potepaa od zamaranje....se serat na klubot od sekoja strana, go otugjija maksimalno, do toj stepen nekoj sto zivee za klubot ,sega da mu se gadi. Usta da ve ebam kvazi patriotsko kozarsko!

Ko rasipan kasetofon si...ete pak verglas koga ke dojdat tie so kur ne gi boli...ko demek ovie tvojve sqiptari se potepaa od zamaranje....se serat na klubot od sekoja strana, go otugjija maksimalno, do toj stepen nekoj sto zivee za klubot ,sega da mu se gadi. Usta da ve ebam kvazi patriotsko kozarsko!

pa u sporedba do drugive apla se potepaa.

i u sporedba so tebe, ti od sto go sakas klubot samo zamaras ovde. klub se saka so dela, zemi napravi nesto za nego. ovie kolku i da ne se zamaraat go vratija vo zivot i trasiraat pat za podobra idnina.

ti plukas, ako ne ti cini kup i titula odmori do momentot koga pak klubot ke bide vtoroligas ili ke go vodi nekoja komunjar, neznam sto da ti kazam. vo red e moze vardar i bez tebe.

Претпоставка....
Утре официјално се повлекува сопственикот на Вардар, спонзорите откажуваат, играчите се распуштаат, управата дига раце. Пари снемува за ништо.
Вардар пробува да ја доигра сезоната со младинци и по некое коло и целосно се откажува. Партијата (која и да е) дига раце од клубот, се остава на решавање на проблемот сам од себе.

Што при вакво сценарио? Кој може да ми објасни и каже, ама со издржан муабет и факти.

Не е провокација ова, навистина ме интересира размислувањето овде на форумов, пошто знам дека има вистински и искрени фанови на Вардар.

ti plukas, ako ne ti cini kup i titula odmori do momentot koga pak klubot ke bide vtoroligas ili ke go vodi nekoja komunjar, neznam sto da ti kazam. vo red e moze vardar i bez tebe.
Toa e toa kozarsko umišljeno razmisluvanje. Klubot e na tebe ,kozarot , 3 plateni kvazinovinarcinja i 5te reketari okolu nego...na nikoj drug! Ova e posledno da repliciram na sqiptarska ameba

Back
На врв Bottom