Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Искуства со Porta Superium во Аеродром?
Знам дека имаа проблем со вселување, сега гледам продаваат станови веднаш вселиви со имотен лист.
Дали некој знае за квалитет на градба или некои други потенцијални проблеми?
Па зградата смени 3 пати главен изведувач, има загината работник, пробија рок за 3,4 години. Потенцијалот е неограничен што би се рекло.

Којзнае како ја извадиле информацијата од сликата. Можеби рачунаат во рамки на фамилијата? Фамилија без имот е доста ретка кај нас, макар и да се 6 луѓе во куќата.
Дури и еден куп луѓе што се под кирија, имаат некаков имот на име на нивните или во друг град.
Тука лежи зајакот. Тоа што го кажа.
Во странство цели фамилии одат под кирија. Кај нас ипак има куќа останата од баба дедо тато мама па доградба па живеење во заедница.
Автоматски споено мислење:

Што по-бедни, тоа повисок home ownership.
И што е полошо сеа. Сиромаси али заедно со фамилија или висока плата сите сами под кирија?

Не цениме брат тоа што го имаме. За мене фамилијата е се. Никоја пара неможе да ми го купи единството.

Јас не сум од Скопје и еве не знам ниту еден човек што седи под кирија
Повеќето имаат каков таков имот. Луѓе што седат под кирија во Македонија се малку. Не дека ги нема.

Искуства со Porta Superium во Аеродром?
Знам дека имаа проблем со вселување, сега гледам продаваат станови веднаш вселиви со имотен лист.
Дали некој знае за квалитет на градба или некои други потенцијални проблеми?
Отиди, види со свои очи во каков хаос се вселени луѓето.

Па зградата смени 3 пати главен изведувач, има загината работник, пробија рок за 3,4 години. Потенцијалот е неограничен што би се рекло.
Некој ме има додадено во нивната група на станари, како, поима немам. Последно знам дека се караа заради тоа што лифтот не работи. Да не пишувам какви се други расправии има.

После 2 години почнав да гледам станови ама не само огласите туку и да одам да ги видам. Видов два до сега, трет најверојатно денес или вторник. Првиот беше понова градба океј зграда ама прашка улица е едно од најгрдите места и имаш паркинг ама и може и да немаш затоа што е рампа и кои први го фатат местото. Балконот со косини, треба архитектот да го тепаат што вака ги дизајнирал балконите.

Второто беше надреализам за мене, нова зграда 2 500 евра со технички прием поминат. Лифтот не работеше, кабли насекаде, нема пристап до гаражите сеуште за кола, немаш влез кон гаражата од самата зграда доколку не работи лифтот туку има степеници 5 метра надвор од зградата што најверојатно ако се враќаш пешки пијан навечер има шанси и да паднеш во нив. Буквално без придржување на план и кур ми е двор ми е градење каде што тие од приземје му побарале во дворот да им изгради па guest house може да се каже и така сега тие од приземје си имаат guest house што само има пристап од нивната дневна да излезат во дворот и да влезат во тоа. Сето ова ми го презентираше агенцијата ко да треба да ме импресионира. Накрај го прашав сигурно има технички прием поминато и ми ги покажа имотните. Вакви мунгоси градители ги има еден куп на локацијата кај што барав(Козле) пошто 10тина вакви згради се градат блиску оваа.

Чифлиганец и покрај глупостите дека демек крател на квадратури е светлосни години пред овие обиди од градежни фирми.

Никој не гради со кредит, па да го притиска ратата и да мора да чисти.
Ај да не претерам ама едно 60-70% од инвеститорите така градат. Земаат кредит, почнуваат да ја градат и од самата продажба ја доградуваат зградата и враќаат кредити или само враќаат кредити во зависност од финансиската конструкција на проектот. Верувај, еден куп фирми има што се тегнат со банки, нотари, уписи во катастар итн, само за да се пуштат побрзо парите за да може да платат рати или да докупат материјали. Не ги глеј ти овие Адора, Мадора, тоа се гиганти, а имаш еден куп други помали фирми што градат така како што опишав.

Ај да не претерам ама едно 60-70% од инвеститорите така градат. Земаат кредит, почнуваат да ја градат и од самата продажба ја доградуваат зградата и враќаат кредити или само враќаат кредити во зависност од финансиската конструкција на проектот. Верувај, еден куп фирми има што се тегнат со банки, нотари, уписи во катастар итн, само за да се пуштат побрзо парите за да може да платат рати или да докупат материјали. Не ги глеј ти овие Адора, Мадора, тоа се гиганти, а имаш еден куп други помали фирми што градат така како што опишав.
Станот што го земав ја беше баш вака причата. Ќе почекате за сандачиња, заштита за терасата и гелендери беше муабетот.

Којзнае како ја извадиле информацијата од сликата. Можеби рачунаат во рамки на фамилијата? Фамилија без имот е доста ретка кај нас, макар и да се 6 луѓе во куќата.
Дури и еден куп луѓе што се под кирија, имаат некаков имот на име на нивните или во друг град.
Му дале промпт на некој АИ, дај ми статистика. Или полошо, генерирај ми мапа. :D

После 2 години почнав да гледам станови ама не само огласите туку и да одам да ги видам. Видов два до сега, трет најверојатно денес или вторник. Првиот беше понова градба океј зграда ама прашка улица е едно од најгрдите места и имаш паркинг ама и може и да немаш затоа што е рампа и кои први го фатат местото. Балконот со косини, треба архитектот да го тепаат што вака ги дизајнирал балконите.

Второто беше надреализам за мене, нова зграда 2 500 евра со технички прием поминат. Лифтот не работеше, кабли насекаде, нема пристап до гаражите сеуште за кола, немаш влез кон гаражата од самата зграда доколку не работи лифтот туку има степеници 5 метра надвор од зградата што најверојатно ако се враќаш пешки пијан навечер има шанси и да паднеш во нив. Буквално без придржување на план и кур ми е двор ми е градење каде што тие од приземје му побарале во дворот да им изгради па guest house може да се каже и така сега тие од приземје си имаат guest house што само има пристап од нивната дневна да излезат во дворот и да влезат во тоа. Сето ова ми го презентираше агенцијата ко да треба да ме импресионира. Накрај го прашав сигурно има технички прием поминато и ми ги покажа имотните. Вакви мунгоси градители ги има еден куп на локацијата кај што барав(Козле) пошто 10тина вакви згради се градат блиску оваа.

Чифлиганец и покрај глупостите дека демек крател на квадратури е светлосни години пред овие обиди од градежни фирми.
Како имаш имаш паркинг место ама имаш рампа па кој прв го фати?
Ако на имотен лист е тоа мое место нека се паркира кој сака, ама колата после не ја вади од таму.

Како имаш имаш паркинг место ама имаш рампа па кој прв го фати?
Ако на имотен лист е тоа мое место нека се паркира кој сака, ама колата после не ја вади од таму.
Не е на имотен лист, паркингот бил направен за да се исплони квотата од задолжителни паркинг места и си има рампа за станарите што немаат купено подземен паркинг. Арно ама на огласот од агенција е ставено дека има паркинг.

Значи јас само јаки играчи знам, машала :)

Не крати никој свесно, тој е габаритот, ако се гради по план треба тука некаде да е квадратурата.
Проблем е што нема мајстори и кадар саглам. Па се губи квадратура на нетакви ѕидови, нетака малтерисано.....грешни прегради. Абе милион глупости има во градежништвото.
После наоѓаат геодетска фирма што едвај крпи и ја условуваат да направи упис по проект.
АПП.
Ама во последно време сите проверуваат.
Во Југа имаше и други аномалии, пишува 56м2, мериш после 59м2. Ама преку синдикат, ти чуе.

Последно уредено:
ne se sekiraj kaj i da ke padne pa ke si kupis za 1000ce i toa od ubavite u centar ;)

ako ne ovaa slednata godina ili za 2,3,5, 15
Ја веќе купив уште пред ти профил да отвориш на форумов, туку дај бе одјеби веќе озбилно, неможам ништо да постирам на темава, без ти да ми се закачиш како крлеж на опашка.

• Хаха
Reactions: A__
Back
На врв Bottom