Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Да не сакаш и да ти нацртам?
Да наброиш прашав. Кои дата центри и кои хидроцентрали конкретно ги имаш предвид? Пошто во множина си ги напишал листата сигурно е прилично долга, па нема да ти биде проблем да ги наброиш?

Последно уредено:
Пред да ги покачи Филипче беа мизерија, тоа е факт. Ама знаеш како е кај нас... луѓето мислат дека медицинскиот персонал треба да живее само од хуманост. Ама не ти вика детето дома: “Мамо, дај ми малку хуманост, сакам да излезам со друштвото”. И медицнарите се луѓе, со сметки, семејство и животни трошоци.
Medicinskiot personal ili doktorite?

No ti pisha za lekarite.
Па и лекарите се дел од медицинскиот персонал. Јас си зборев за мене. Ама и на едните и на другите им ја покачи платата. Не сфаќам што е проблемот во муабетов.

Па и лекарите се дел од медицинскиот персонал. Јас си зборев за мене. Ама и на едните и на другите им ја покачи платата. Не сфаќам што е проблемот во муабетов.
Lekarite koga zimale minimalec :cautious:

Lekarite koga zimale minimalec :cautious:
Земаат сега, приватни специјализанти 26.000 денари. Тоа се доктори, без разлика што одлучиле да идат на приватна специјализација.

Инаку мислев на тоа дека платата ќе им беше еднаква на сегашната минимална плата.

За отпуштање судии и обвинители полека малце, каква таква таа е посебна власт, не може ти да дојдеш на чело на влада и да отпушташ комплет све да ја закочиш државата...
Многу е посебна дури и независна освен од буџетот.
Инаку може да отпушта ако државата е во слободен пад, ако ништо друго ќе го забави падот.

Брату pacificstar, уживај дека народот и буџетот ќе ги види тие пари од дата центрите. Да не се лажеме сеа. А за рудниците темата не е баш црно-бела, дај боже да живне државата со тие пари. Чисто се сомневам.

Брату pacificstar, уживај дека народот и буџетот ќе ги види тие пари од дата центрите. Да не се лажеме сеа. А за рудниците темата не е баш црно-бела, дај боже да живне државата со тие пари. Чисто се сомневам.
А од што ќе правиме пари бре побратиме? Од програмери што не сакаат да платат данок? Да не им влезе финасиско разузнавање во трага, пепел ќе ги прави за ебани 10% што сакаат да ги скријат.

И после им се смееја на комуњарите кога Фејсбук и Гугл чекаа на граница, и Формула 1 во Струмица. "Гладна кокошка - просо сонува", ќе правеле пари интернационални инвеститори во дата центри. :popce:

Еве ги AWS, Google, Microsoft чекаат само да се пушти патот Охрид - Кичево и одма се тука.

Последно уредено:
И после им се смееја на комуњарите кога Фејсбук и Гугл чекаа на граница, и Формула 1 во Струмица. "Гладна кокошка - просо сонува", ќе правеле пари од дата центри. :popce:
Не можеш да споредуваш фикција и реални проекти кои можат да се реализираат и да носат пари. Батали партија, еднаш мора да гледаме во иста насока. Апасиев е прагматист, ама многу лебари има во партија.

Back
На врв Bottom