- Член од
- 21 јули 2026
- Мислења
- 82
- Поени од реакции
- 76
Да не сакаш и да ти нацртам?Може ли да наброиш кои рудници, кои дата центри и кои хидроцентрали се изградени во последните 10 години?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да не сакаш и да ти нацртам?Може ли да наброиш кои рудници, кои дата центри и кои хидроцентрали се изградени во последните 10 години?
Да наброиш прашав. Кои дата центри и кои хидроцентрали конкретно ги имаш предвид? Пошто во множина си ги напишал листата сигурно е прилично долга, па нема да ти биде проблем да ги наброиш?Да не сакаш и да ти нацртам?
Medicinskiot personal ili doktorite?Пред да ги покачи Филипче беа мизерија, тоа е факт. Ама знаеш како е кај нас... луѓето мислат дека медицинскиот персонал треба да живее само од хуманост. Ама не ти вика детето дома: “Мамо, дај ми малку хуманост, сакам да излезам со друштвото”. И медицнарите се луѓе, со сметки, семејство и животни трошоци.
Медицинскиот персонал. Платите беа покачени за целиот медицински персонал.Medicinskiot personal ili doktorite?
No ti pisha za lekarite.Медицинскиот персонал. Платите беа покачени за целиот медицински персонал.
Али тоа дека е лош политичар, е лош политичар.
Па и лекарите се дел од медицинскиот персонал. Јас си зборев за мене. Ама и на едните и на другите им ја покачи платата. Не сфаќам што е проблемот во муабетов.No ti pisha za lekarite.
Lekarite koga zimale minimalecПа и лекарите се дел од медицинскиот персонал. Јас си зборев за мене. Ама и на едните и на другите им ја покачи платата. Не сфаќам што е проблемот во муабетов.

Земаат сега, приватни специјализанти 26.000 денари. Тоа се доктори, без разлика што одлучиле да идат на приватна специјализација.Lekarite koga zimale minimalec![]()
Многу е посебна дури и независна освен од буџетот.За отпуштање судии и обвинители полека малце, каква таква таа е посебна власт, не може ти да дојдеш на чело на влада и да отпушташ комплет све да ја закочиш државата...
А од што ќе правиме пари бре побратиме? Од програмери што не сакаат да платат данок? Да не им влезе финасиско разузнавање во трага, пепел ќе ги прави за ебани 10% што сакаат да ги скријат.Брату pacificstar, уживај дека народот и буџетот ќе ги види тие пари од дата центрите. Да не се лажеме сеа. А за рудниците темата не е баш црно-бела, дај боже да живне државата со тие пари. Чисто се сомневам.

Не можеш да споредуваш фикција и реални проекти кои можат да се реализираат и да носат пари. Батали партија, еднаш мора да гледаме во иста насока. Апасиев е прагматист, ама многу лебари има во партија.И после им се смееја на комуњарите кога Фејсбук и Гугл чекаа на граница, и Формула 1 во Струмица. "Гладна кокошка - просо сонува", ќе правеле пари од дата центри.![]()
Од хидроцентралите де, и дата центритеА од што ќе правиме пари бре побратиме?