Фан Клуб: Интер

Значи Бастони си оди веројатно

Не бе, зш да си оди Бастони?
Овој е замена за Дифрај и Ачерби.
Ако сакаат баш да покријат во одбрана каде оваа сезона дури четворица играчи си заминаа, нам ни е потребен уште еден бек. Во моментов имаме 5 централни бекови (Бастони, Аканџи, Бисек, Павар и Стоунс) а потребни ни се шест. Истотака ми мириса дека Павар ќе биде она што некогаш беше Дармијан, односно по потреба десен бек или централен па во тој случај во оваа формација стартери ќе се Аканџи-Стоунс-Бастони и Бисек ќе биде единствена реална замена.

32-годишен Стоунс на двегодишен договор со плата 4м по сезона е добар дил, иако јас имам малку резерви, едно ради потенцијално проблеми со повреди, друго ради понекогаш сомнителната позициона игра шо е 1000 пати побитна за штопер во Италија отколку во ПЛ. Ама во секој случај добар дил, нема шо.

Е сеа, мене ми е само страв дека ќе испадни засилувањата да бидат Стоунс на фри, Павар и Перишиќ и ќе речат епа имаме 22 играчи, по двајца на секоја позиција, добри сме, позз.

32-годишен Стоунс на двегодишен договор со плата 4м по сезона е добар дил, иако јас имам малку резерви, едно ради потенцијално проблеми со повреди, друго ради понекогаш сомнителната позициона игра шо е 1000 пати побитна за штопер во Италија отколку во ПЛ. Ама во секој случај добар дил, нема шо.

Е сеа, мене ми е само страв дека ќе испадни засилувањата да бидат Стоунс на фри, Павар и Перишиќ и ќе речат епа имаме 22 играчи, по двајца на секоја позиција, добри сме, позз.
Какви ги има низ калчото, ние сме премија :)

Какви ги има низ калчото, ние сме премија :)
За калчото не се секирам толку, сме преживеале и поголеми катаклизми, ама за калчо + ЛШ одење далеку треба повеќе, се виде лани со играње 2 пати неделно, и најдобрите играчи беа непрепознатливи на дел од натпреварите, едноставно и физички и ментално е преголем товар за било кој.

А ЛШ е то шо носи пари, па ако отпадниме рано наредна сезона пак ќе се плачи дека немаме буџет и така во круг до недоглед.

То е, очигледно ќе биди вака додека сме под Oaktree, племето нивно.

Не бе, зш да си оди Бастони?
Овој е замена за Дифрај и Ачерби.
Ако сакаат баш да покријат во одбрана каде оваа сезона дури четворица играчи си заминаа, нам ни е потребен уште еден бек. Во моментов имаме 5 централни бекови (Бастони, Аканџи, Бисек, Павар и Стоунс) а потребни ни се шест. Истотака ми мириса дека Павар ќе биде она што некогаш беше Дармијан, односно по потреба десен бек или централен па во тој случај во оваа формација стартери ќе се Аканџи-Стоунс-Бастони и Бисек ќе биде единствена реална замена.
Не знам, мое мислење е ова, Реал утре да дојде и да стави на маса 80 милиони за Бастони, ќе му ги спакуваат и куферите ако треба, па после ќе се тргне по Ромеро, Џонс и уште некое незначително име колку да пополни дупка во ростер.
Оуктри се сјебани и треба да очекуваме буквално сѐ од нив, па и продажба на Бастони.
До некаде и добро е што не лупнаа 50 милиони за Палестра, секогаш би го вратил Перишиќ ако треба на местото на некој недокажан како Палестра, а истите пари би ги вложил во некој како Нико Паз.

Stouns e dobar poteg, zaso si otide Acerbi, koj e mnogu postar od nego a izigra super partii tuka, po Romero nema sansa da se trga veke vo momentov, osven ako Pavard ne si otide. Duri i vo momentov smetam deka odbranata e podobra od minatata sezona, narocito zasto De Vrij mnogu slabo bese koristen.

Odbranata momentalna e Bastoni, Stouns, Akanji, Bisek, Pavard, plus Karlos i Dimarko koi pokrivaat levo, sto znaci Pavard treba da si ide za da dojde drug. Si otidoa Acerbi i De Vrij, dojoa Stouns i tehnicki Pavard, koj se vrati od Marsej.

Desno shkripime, sredina uste eden da dojde nema da e loso, Stankovic inace impresioniral na podgotovkive do sea, barem od toa sto citam, Kivu e mnogu zadovolen od nego. Potreben e igrac desno nenormalno, ubavo bi bilo da se zeme pouniverzalen igrac sredina/napad. Jones ne znam dal e takov ama grebe za da dojde tuka, vcera sve izlajkal od Stouns i Inter, vakvi igraci trebaat realno gledano, Pul uste glumat ludilo, ako za edna rabota sum so timov toa e ovoj transfer, ima godina do istek na dogovor, saka da si ide, ponudata vo vakva situacija ne e losa ama nivno pravo e kolku procenuvaat deka treba da dobijat.

A isto taka, ne gledam zasto ne bi se dalo sansa na nekoj od mladincive, toj Topalovic primer, mora da imame i vakvi u rotacija, go slusav toj v.d selektorot sto im e sea, a trenira mladinski kategorii, ubavo posoci deka eden od glavnite problemi na zemjata e sto timovite voopsto ne davaat sansa na mladi talenti ko sto e slucaj vo Spanija, Anglija, Francija i Germanija, vika na maldinsko nivo sekad iame uspesi, i istite igraci nikogas ne zaigrale za golemite timovi. Palestra e isto klasicen primer, edna bedna Atalanta ne go igrase go pustase na pozajmici, a go prodade za 50m evra, za da im igra Zapakosta desno celo vreme.

Изгледа јас само вервам во Енрике...мислам дека е добар играч и ако му даваат шанса ( да добие самодоверба ) ќе ни се види како нов Мајкон/Хакими.

Реално има потенцијал да биди јак играч со неговата техника и брзина...едноставно во одбрана и без топка делува изгубен ама реално тоа се учи со утакмици и време а еве веќе втора сезона е и се надевам дека ќе игра константно.

Верувам дека и од клубот тоа го увиделе и затоа не го платија Палестра ( како којзнае кој да е овај а до вчера никој не го знаеше дека постои ).

Back
На врв Bottom