Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Ми треба каналска клима 5kW до 7kW. Дали некој има искуство со ваков тип на инвертер ?
Исто така дилемата ми е помеѓу овие брендови: Hisense, AUX i Toyotomi.

Ми треба мислење и препорака за овие што се подни клими ако се викаат така точно, бидејќи иам закосен ѕид и не ми е изводливо за ѕидна клима многу подобро би се вклопила подна. Ми треба препорака за греење пред се бидејќи налето и немам некоја потреба од клима.

за греење парапетниве се измислени!

е сега за марка јас баш несум компетентен да ти предложам јас купувам по принцип најевтино со најдолга гаранција,

тука до пред некој месец N°1 беа грии сега изгледа не се баш најдобри па може ќе ти препорачаат сега митсубиши како бест бај,

но ти мисли со своја глава и одлучи си кој бренд ќе го купиш не се потпирај многу на туѓи совети оти тука врие од увозници, дилери, монтери... кои гледаат само повеќе да си стават в'џеб.

за греење парапетниве се измислени!

е сега за марка јас баш несум компетентен да ти предложам јас купувам по принцип најевтино со најдолга гаранција,

тука до пред некој месец N°1 беа грии сега изгледа не се баш најдобри па може ќе ти препорачаат сега митсубиши како бест бај,

но ти мисли со своја глава и одлучи си кој бренд ќе го купиш не се потпирај многу на туѓи совети оти тука врие од увозници, дилери, монтери... кои гледаат само повеќе да си стават в'џеб.
Zaboravi da kazes deka gi ljubis ST, koga ke ima konzolni od ST i dali ke bidat eftini?
Jer ako pratis ceni, konzolnite na Gree so so Eurovent i se pomokjni a poeftini od Vivax, Aux, Haier, Hisens..
Pomina vremeto koga Gree nemase Eurovent pa imase za sto da mrcite.
Ama ST hahaha nema nikakvi dokumenti i na Eprel nepostoi kako marka...sto mnogu kazuva deka si ja utnal klimata a i markata

Последно уредено:
Pomina vremeto koga Gree nemase Eurovent
ами 10 години тука не убедувавте дека тоа е безвреден лист хартија, како сега стана свето писмо ако може да ни разјасниш на постариве членови што сме на темава, новите продолжи се да си ги заведуваш по досега познатиот принцип.

п.с СТ е одлична клима за вложените пари и кратко но јасно колку ќе работи толку за тие пари нема што да жали и очекува човек, туку што да прави комшикава над мене на која грии климата и тропа како трактор (а е платена како 3 СТ) па сите околни станари и викаат да ја гасне навечер оти не може да се спие од тоа колку е гласна.
за да не речеш дека живееме шатор да ти кажам живееме во зграда изградена во ЈУ по јус стандард каде не се штедело на ништо.

ами 10 години тука не убедувавте дека тоа е безвреден лист хартија, како сега стана свето писмо ако може да ни разјасниш на постариве членови што сме на темава, новите продолжи се да си ги заведуваш по досега познатиот принцип.

п.с СТ е одлична клима за вложените пари и кратко но јасно колку ќе работи толку за тие пари нема што да жали и очекува човек, туку што да прави комшикава над мене на која грии климата и тропа како трактор (а е платена како 3 СТ) па сите околни станари и викаат да ја гасне навечер оти не може да се спие од тоа колку е гласна.
за да не речеш дека живееме шатор да ти кажам живееме во зграда изградена во ЈУ по јус стандард каде не се штедело на ништо.
Ne si razbral....istiot dokument prvo se izdava od fabrika/proizvoditelot, bitno e da imas nesto... sea ti kazi ni za ST kade ima dokuiment i dali ST se klimi usvoeni za Evropski pazar ? NE SE!!!
Eve za Vivax konzolnata ima dokument od proizvoditelot i vika vaka:
PdesignH=4.0Kw
SCOP 4.0 A+
Proizvoditelot za ovaa 5.5ka od neverojatna cena 72.000den garantira samo za 3.769 kW i Bekap dogrevanje e 0,231 kW...soberi 3.769+0,231 kW=4
Ova e realno 3,5ka na greenje....za ova sto go dava Vivax konzolna 5.5ka na greenje zamena e GREE 3.5kw konzola od 45.999

Vivax e Hrvatski brend, i kako clenka na EU ovie dokumenti Energetska i Informaciski list mora da gi objavi makar sto vie laici si mislite ke gi sokriete u gjep ;)
Nemoraat da gi objavat levi marki kako ST Hoobart itn sto se prodavaat samo vo Kosovo Albanija Makedonija Bosna Crna Gora Srbija....ama togas i neznaes sto kupuvas....dali treba taka da kupuvame klimi spored tebe, samo treba da se eftini a bez Energetska i Product Fiche ili Informaciska lista ?
Ke vi dojde krajot i na vas ...prva zima ke gi vidat eftinite ;)
Vajvax konzola kilavata.jpg
GREE konzolnata e 59.999 so 4.8kw na Bivalentna -10C, Potvrdeni 4.8kw bez nikakvo dogrevanje
Ke sledi i tablica za site modeli koja cena kolku great, e sea za ST Fuego Hoobart takvi levi marki bez nikakva dokumentascija nema da moze da vlezat vo spisokot za na KAjgana, toa moze na drugion forum da si se lajkate i slikate daljinski :)

Последно уредено:
абе човек зборуваме за клима не за вселенски брод!
апарат како и секој друг, во случајов ја поставуваш пушташ и ја забораваш додека работи,
дај разберете дека има луѓе што QR не ги боли што пишува на лепенката битно им е да одржува температура,

и за крај пак ќе те потсетам мин. 10 год не убедувавте тука дека треба да ви веруваме вас трговците на збор а не на еуровент кој до вчера го немаа грии климите а сега не убедуваш дека ако купиш од тие што го немаат не знаеш што купуваш - а како знаеја во претходните години што купуваат вашите потрошувачи?
ако се заборавил што си пишувал поназад пребарај гледам таа алатка доста добро ја владееш.

Back
На врв Bottom