СП 2026 во САД, Мексико и Канада - генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Kumanovo88
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе биде нов светски првак?

• Вкупно гласачи
    104
Што ве чуди за Кукуреља? Дечкото е од Ла Масија, наше дете.
Нормално е да е тактички зрел, да има одлично разбирање и читање на играта, да е одличен фудбалер, интелигентен и одвратен.

Што ве чуди за Кукуреља? Дечкото е од Ла Масија, наше дете.
Нормално е да е тактички зрел, да има одлично разбирање и читање на играта, да е одличен фудбалер, интелигентен и одвратен.
Баш ме интересира кои се неинтелегентните од Ла Масија чим овој е интелегентен. :D

Баш ме интересира кои се неинтелегентните од Ла Масија чим овој е интелегентен. :D
Оваква изјава е дадена или од инат или од неразбирање, значи човек што игра редовен првотимец за Шпанија, за Челзи и сега и за Реал и што покажал класа и работа низ годините, знае кај да се позиционира, знае кај да подаде, не е интелигентен? Па браво, ја не знам што уопште тимовиве се мачат скаути да зимаат, нека читаат форумов и ќе знаат кој фудбалери да зимаат. Поточно, кои да не зимаат, зашто никој не чини.
Еве на пример, јас не го сакам Роналдо, но да оспорам дека човекот си го бива, не можам, се труди, прва класа атлета е и е машина за голови, еден од најдобрите на нашето време. Дека ми е циган одвратен ми е. Ама коа читам за Меси, се оспорува неговата класа, јас мислам дали Реј Чарлс не пишува тука постови, или па некои тотални неразбирачи. Третото најприфатливо е детски инает. Ако не е тоа, тогаш работава не е на добро.

Оваква изјава е дадена или од инат или од неразбирање, значи човек што игра редовен првотимец за Шпанија, за Челзи и сега и за Реал и што покажал класа и работа низ годините, знае кај да се позиционира, знае кај да подаде, не е интелигентен? Па браво, ја не знам што уопште тимовиве се мачат скаути да зимаат, нека читаат форумов и ќе знаат кој фудбалери да зимаат. Поточно, кои да не зимаат, зашто никој не чини.
Еве на пример, јас не го сакам Роналдо, но да оспорам дека човекот си го бива, не можам, се труди, прва класа атлета е и е машина за голови, еден од најдобрите на нашето време. Дека ми е циган одвратен ми е. Ама коа читам за Меси, се оспорува неговата класа, јас мислам дали Реј Чарлс не пишува тука постови, или па некои тотални неразбирачи. Третото најприфатливо е детски инает. Ако не е тоа, тогаш работава не е на добро.
А да прочиташ повеќе од едно мислење пред да се истрчаш?
Реков дека никој не му ги спори фудбалски квалитети. Али затоа е глуп ќускија, интелегентен човек не дава такви изјави или пак се понаша ко ретарда јавно.

А да прочиташ повеќе од едно мислење пред да се истрчаш?
Реков дека никој не му ги спори фудбалски квалитети. Али затоа е глуп ќускија, интелегентен човек не дава такви изјави или пак се понаша ко ретарда јавно.
Ок де, какви изјави, тоа што го постира порано не го прави глуп, го прави емотивен, или имаш друго предвид. Ќе си тетовирал лицето на Фуенте, ок, емоција, поради тоа е и борец, што после што го скандира публиката? Не знам што толку глупо. Или ако има нешто друго дај пушти да го видиме, искрено не го пратам извон играта, но фудбалски глуп играч не е, а тоа сакаше да го каже и @Ернесто ЧЕ Гевара колку што го разбрав, не мислам дека им правел IQ тест на фудбалерите.

Ок де, какви изјави, тоа што го постира порано не го прави глуп, го прави емотивен, или имаш друго предвид. Ќе си тетовирал лицето на Фуенте, ок, емоција, поради тоа е и борец, што после што го скандира публиката? Не знам што толку глупо. Или ако има нешто друго дај пушти да го видиме, искрено не го пратам извон играта, но фудбалски глуп играч не е, а тоа сакаше да го каже и @Ернесто ЧЕ Гевара колку што го разбрав, не мислам дека им правел IQ тест на фудбалерите.
Исто изјави дека ќе се пензионира од репрезентацијата.
И според тебе интелегентен човек ќе лупа такви глупости, убаво што си ја изразува глупоќата барем смешки ни направи.

Исто изјави дека ќе се пензионира од репрезентацијата.
И според тебе интелегентен човек ќе лупа такви глупости, убаво што си ја изразува глупоќата барем смешки ни направи.
Нешто ми кажува дека не го мирисаш многу, и дека муабетов малку излегува од фудбалски рамки да излезеш прав?

Нешто ми кажува дека не го мирисаш многу, и дека муабетов малку излегува од фудбалски рамки да излезеш прав?
Изгледа не читаш само шљапаш што ти одговара.
Мисли што сакаш реков добар фудбалер, глуп човек.
Сакаш прифати сакаш сакаш биди увреден.

Се слагам со најголем дел од ова, светска класа бек ама за во одбрана, за напад е многу лимитиран.

Братот што е лигав, лигав е, нема збор, дека цело време се лепи за напаѓачите како вошка е стил на игра, мали ситни фаули, пецкање ретко, тоа е, шпански (барса) стил, меѓутоа нема многу сељачко понашање кај него.

Никогаш нема направено намерни страшни фаули, не е гаден фудбалер и е одличен работник.

Abe bot eden sporedi igraci na portugalija sporedi na argentina koi crepovi gi donese messi do finale vi ebam toa fanovite na ego manijakot so iq kako na zoran zaev,nuno mendes i cancelo so taljafiko maljafiko medini cuda so najjakiot sreden red vo svet so 2 tima igraci koj neznaes koj poprvo da go stavis prva postava crepovi edni cel tim ubien oti treba da igra za ego manijak da bilda statistiki i leci

Да, нема грешка, сега Аргентина испадна дека имаат рекреативци и аматери во репрезентацијата. :bravobe:
Реалноста е дека како колектив Аргентина имаат далеку посилна репрезентација од Португалија.
И тоа го потврдуваа и букмејкерите и кладилниците, секаде беше Аргентина по првите 3 - 4 фаворити за титула а Португалија беше 7 - 8 по коефициентите.
Тоа не е без врска така со квотите, се знаеше реален капацитет на Португалија.
Португалија беше тука некаде со Хрватска и Мароко со шанси за титула.
Па дури и Мароко се повеќе жилави дефанзивно од Португалија.
Кој им е виновен ба Аргентина што во финалето не беше во стартните 11 Лаутаро Мартинез?
Кој им е виновен што Скалони одбра да стартува во почетен состав со Таљафико? Таљафико не играше во сите претходни мечеви на првенството ама Скалони правеше експеримент и со Таљафико изгуби на брзина и продорност во контра нападите кои ги немаше воопшто.
Со Лаутаро Мартинез ќе беа поопасни и полесно ќе продираа, лош потег на Скалони.
Џабе што имаа квалитетни играчи на клупата во составот на Португалија кога ги кочеше Роналдо со егото дека мора да биде во стартниот тим и мора да игра до крај на натпреварите.
Со такво его од Роналдо Португалија играше со 10 играчи на теренот.
Џабе им е потенцијалот.
Но од следните ЕП и СП во фудбал ќе имаат простор за напредок и слобода во играта.
Доколку не им се меша агент менаџерот Мендеш во изборот на играчите. Португалија е репрезентација приватно менаџирана од трансфер агент Мендеш, а не е менаџирана од оној кој само на хартија беше селектор.

Back
На врв Bottom