Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Да се биде градоначалник на Шкупими е аналогон на премиер на држава.

Шкупими е, според Законот за локална, третиран како „специјален„ случај во управувањето и затоа да се биде негов градоначалник не е исто како да се биде градоначаник на Облешево или Бач.

Градоначалничката функција на Шкупими е отскочна даска за некоја наредна и повисока политичка функција...како премиер, на пример.

Се зема примерот со Жак Ширак, кој повеќе мандати бил градоначалник на Париз а после и премиер на Франција.

Сличен случај е и Путин, кој од општински фунцкионер во Ст. Петербург, дотурка до премиер и престедател на РФ.
Остај ти "по закон" во државичево тука.
Нема споредба со твоиве примери!

Кај нас градоначалник на Шкупими е по дифолт измеќарска функција на централната власт(премиерот), така било, и така ќе остане!

Треба ли јас од Велес да ви ги редам градоначалниците сега? Пенов, Трифун, Коце, Шиљо, Данела, Орце...
Сите дно-дна на политичкото скалило!

Само од на Левица имам објавата, ме мрзи да барам на друго место. Иницијално го ставив али го тргнав после дека не сакам тука објави да шерувам.

Прегледај го приврзокот 482982
Не може некој да изгенерира, да испечати, да постави и да промовира толкав банер, притоа никој да не забележи дека Букефал е со пет нозе, освен ако тоа не е намерно направено како еден мал летен дефокус за ладење на мозоци на исклучително простиот и сеирџиски народ во државава, кој буквално живее за тривија и сеир.

Што не им пали на другите функционери ако е толку лесно. Еве отвори ги градоначалниците на Кисела Вода, Аеродром, Карпош, Прилеп, Битола, итн ... . Да ги има ботовите си штанцаат "шефе најголем ти е". Али пола коментари се директни навреди.

Сегашната градоначалничка на Кисела Вода, Бети работи исто како што работеше Орце. Ниту помалку ниту повеќе, чист континуитет. Земале со Александар Николовски да снимаат видео како успешно асфалтирале уличе пред куќи. Отвараш коментари, таму масакр. Нема позитивен коментар, ги ругаат од сите страни и за изглед и за тоа што се фалат што направиле, за апсолутно се. Бети е наследник на Орце, би требало и она да има пристап до истиот ПР зошто се од иста организација, ама ете нема. Ниту пак има некој друг во ДПНЕ од што имам видено.

Еве отвори ја објавава од Орце и види ги коментариве, не само што сите се позитивни туку и не изгледаат ботовски до одредена мера. Единствените кометнари со содржина која не е про-Орце се зошто не било на албански.
Нема тука никаква ПР магија, ниту простор за чудење, едноставно се бришат непожелни коментари. Разликата е што другите функционери кур ги боли за тоа, не се замараат, бидејќи знаат дека коментарите и реакциите на социјалните мрежи се 95% дело на ботови од противничкиот табор и не се никаков репер за актуелен рејтинг, туку анкетите кои ги прават секој месец.

Btw сега кога ќе ми текне... муртинското копито е едини градоначалник што станал премиер..
Ама па Струмица дувло им беше на сдс долги години, и кога беа на дното, се докопа на претседател на сдс прво од таму..
па после следеше, тоа што следеше :cautious:

Остај ти "по закон" во државичево тука.
Нема споредба со твоиве примери!

Кај нас градоначалник на Шкупими е по дифолт измеќарска функција на централната власт(премиерот), така било, и така ќе остане!

Треба ли јас од Велес да ви ги редам градоначалниците сега? Пенов, Трифун, Коце, Шиљо, Данела, Орце...

Ти ја посочив споредбада, а не дали некој од досегашните или сегашниот градоначалник се или не се способни.

Тоа е друга тема...

Партиите нудат кандидати за градоначалници (од кои стануваат градоначалници) ликови од она кое го имаат на располагање „на список„, а притоа нивната (не)способност де пројавува дури откако ќе ја фатат градоначалничката функција.

Ликот кој победил на локални избори и станал градоначалник не е гаранција за неговата способност. Од друга страна, наспроти градоначалникот стојат советниците, па ако го земеме „случајот„ со тетка Данела, испаѓа дека не ја бивало за ништо не ради нејзините (не)способности, туку ради „сопките„ кои редовно ги добиваше од советниците од ДПНЕ.

Последно уредено:
. Од друга страна, наспроти градоначалникот стојат советниците, па ако го земеме „случајот„ со тетка Данела, испаѓа дека не ја бивало за ништо не ради нејзините (не)способности, туку ради „сопките„ кои редовно ги добиваше од советниците од ДПНЕ.
Па еве, ова ти го велам...
Данела се скара за делењето на "медот", па централната власт, ака партијата ја саботираше 4 години максимум!

едит: тоа е најголем доказ која измеќарска улога е тоа...

Дај бе распуштете не. :facepalm::facepalm::facepalm: Па уште и зел снима холивудско видео. :facepalm:
човек да не верува во овие глупости во 21 век. Chat GPT слика си ја фука око не му трепнува. Гласајте пак за истите.

Некој не е наш, ова со свети Сава само од една источна кујна може да излезе.
Не е ова аи грешка, со намера е.

Или јас не гледам добро или луѓето одма на прва прават грешка навлечени од медиумите-јас гледам дека ,,петата нога,, е всушност ногата на коњаникот, десната а се гледа и левата ....

а за црквата и мене ми личи на Св.Сава(ученикот на Св.Климент и Наум) храмот во Белград(Белград за цел свет.....Београд само за Србија). Ако е така е грешка голема

ама добар дел од нив, врв на економското скалило :)

Или јас не гледам добро или луѓето одма на прва прават грешка навлечени од медиумите-јас гледам дека ,,петата нога,, е всушност ногата на коњаникот, десната а се гледа и левата ....

а за црквата и мене ми личи на Св.Сава(ученикот на Св.Климент и Наум) храмот во Белград(Белград за цел свет.....Београд само за Србија). Ако е така е грешка голема
Не гледаш добро.
На десната страна на коњот има 4 видливи нозе. Една е задната, една е ногата на коњаникот, а од другите 2 што се најнапред, едната е одвишок.

Back
На врв Bottom