Diabolical !llusion
Магец
- Член од
- 3 август 2006
- Мислења
- 2.238
- Поени од реакции
- 22
оти баш тие со тие??Mmmm .. Gevgelija so Skopje, Demir Kapija .. i Bogdanci
оти баш тие со тие??Mmmm .. Gevgelija so Skopje, Demir Kapija .. i Bogdanci
Ako ohrid i prilep se sakaat jas Blez Pascal ke se prekrstam utre!Охрид со Битола, Велес, Куманово, Прилеп, Кочани,..
Не си во право. Ниеден (јас што знам) го нема тој став. Баш напротив, многу луѓе од другиве градови патат од комплекс на помала вредност, за којшто нема апсолутно никаква причина... но... тука јас ништо не можам.зато шо сте кренати и ко ке дојте кај нас се понашате ко да имате сина крв, а ние некој смрдени говна да сме.
чест на исклучоци
Прво... ако ги мразиш Скопјани ради таа причина... стварно треба спрема тебе да се однесуваат издигнато, пошто причината ти е премногу ниска. (нема лутиш, нели? искрено ти кажувам).lol тешко дека ви љубоморат.
А ги мразам заради тоа што другите помали градови ги нарекуваат провинции, поради тоа што не сите ама 90% се однесуваат како да живеат во некоја голема светска метропола, кога ќе одат во друг град се прават фраери! Ама реков не сите немојте да ме натепате сега :nesum:
<- толкуАбе знаете ли дека во Скопје нема чисти Скопјани.Сите имаат потекло од некоја провинција.Правите Скопјани се одселиа во Белград на времето.Не значи јас ако се родам во Америка и поживеам малку таму дека сум Американец кога моите се Македонци.
Скопје и Битола според мене се меѓусебно најомразените градови во Македонија...а за Скопје -Тетово се согласувам...го додавам и ВелесSkopje-Bitola
Не си сфатил, причината не е таа причината е што ме нервираат луѓе кои навредуваат.Прво... ако ги мразиш Скопјани ради таа причина... стварно треба спрема тебе да се однесуваат издигнато, пошто причината ти е премногу ниска. (нема лутиш, нели? искрено ти кажувам).
Второ, како тоа се праат фраери? Со тоа што зборат скопски? Имаш двајца типци на сред Струмица коишто не ги знаеш, и единствено се разлкикуваат по тоа што едниот збори на струмички, а другиот на скопски дијалект. Автоматски, овој што не збори струмички се праи фраер!? Па и Струмичани (или било кои други) кога ќе дојдат во Скопје си зборат на нивниот дијалект, нели? Што си е најнормално
Сакаш да кажеш дека исклучиво Скопјани навредуваат? Или исклучиво Струмичани? Мислам дека тоа нема везе со тоа од кој град си.ме нервираат луѓе кои навредуваат.
Единствено мое мислење е дека Скопјани не се согласуваат најдобро со Струмичани (генерално земено).