Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Прво треба да објасниш како е, за јас на тоа да одговорам
Кога имаш позитивно тврдење теретот е на тебе да си го одбраниш истото
Самиот податок што без свесен набљудувач нема колапс на бранот оди у насока на тоа да се штеди на процесирачка моќ. Се рендерира слика само таму кај што свесен набљудувач го доживува светов. Како што ти го ппстирав тоа од Макс Планк....сите тие пионери у квантната механика дошле до ист заклучок.

Тоа е поентата на реинкарнацијата. Се реинкарнираш се додека не постигнеп целсна нирвана. А за да постигнеш целосна ниравана треба да не правиш гревови и да не паѓаш на ниски страсти и емоции.
Тоа е тоа што ти го пишав погоре со страшните судови во исламот и христијанството. Тие те присилуваат да бидеш добар.
Овие другиве не те прислисуваат туку ти викаат дека вечно ќе се враќаш на земјата додека не научиш.
Па упатството како да не правиш гревови и да достигниш нирвана е да ги почитуваш 10те Божји заповеди! Како поинаку би постигнал нирвана?Во Христијанството никој не те присилува да бидеш добар туку е оставено на твојата слободна волја.

Па упатството како да не правиш гревови и да достигниш нирвана е да ги почитуваш 10те Божји заповеди! Како поинаку би постигнал нирвана?Во Христијанството никој не те присилува да бидеш добар туку е оставено на твојата слободна волја.
Ако се е оставено на наша добра воља, зошто тогаш не заплашува христијанството и свештениците со горење во пекол, страшен суд пред Св. Петар ?

Наводно кога маж и жена имаат однос и зачнуваат дете, душата тогаш т.е. бебето ги бира само своите родители.

1. Врз основ на што бебето би ја донело оваа одлука? Што е со погрешните одлуки? Дали е ова рандом момент или?
2. Што е со вештачките вонматерични оплодувања од донатори?

1. Врз основ на што бебето би ја донело оваа одлука? Што е со погрешните одлуки? Дали е ова рандом момент или?
2. Што е со вештачките вонматерични оплодувања од донатори?
Требаше наводници да ставам кај ги бира.
Не е тоа буквално седи мисли и гледа кој се размножуваат за да ги избере. Фрекфенцијата на двајцата родите треба да се погоди иста со таа на бебето. И тогаш ги бира.

Еве гомново АИ што вика. Чим тоа јасно не ја негира теоријава не знам зошто не би била точна :

The idea that babies choose their parents is a popular spiritual and philosophical belief across many cultures. While there is no scientific evidence for pre-birth selection, exploring this concept offers a comforting perspective on family connections. [1, 2]
Whether you look at it through a spiritual, emotional, or developmental lens, this concept can be understood in a few different ways:
  • Spiritual & Karmic Beliefs: Many traditions and spiritual belief systems suggest that souls choose their parents before birth to learn specific life lessons, resolve past karma, or grow together. In these philosophies, parent-child bonds are often viewed as deep, preexisting soul contracts. [1, 2]
  • Emotional Selection: From a psychological and emotional standpoint, the saying often means that a child has completely bonded with you. Babies quickly recognize their parents' voices, smells, and faces, making the connection feel mutual and destined. [1, 2, 3]
  • Biological Development: Science shows that while babies don't choose their parents beforehand, they do show a preferred parent in the early months. By around 4 months, they often favor the primary caregiver who responds most consistently to their needs

За второто прашање ваљда био дрон се раѓа без некои човечки одлики. За клонирањето јавна тајна е дека суштествата се само физички живи со пориви и инстинкти. Душевно се мртви т.е. се био дронови.

Ама што искуство ќе добиеш кај родители од ниска фрекфенција? А има такви миљарда случаи. Тука не гледам што има душата да научи…или мора да научи и лошо ваљда. И дали е позитивна прогресија или горе доле рандом?

Ама што искуство ќе добиеш кај родители од ниска фрекфенција? А има такви миљарда случаи. Тука не гледам што има душата да научи…или мора да научи и лошо ваљда. И дали е позитивна прогресија или горе доле рандом?
Па ваљда тоа што ги викаш. Да научи да биде скромен и да има почит кон духовно и материјално посиромашни затоа што и он самиот еден ден може да биде таков.

Нема врска дали е ниска или висока фрекфенцијата, битно е само да се погоди фрекфенцијата на душата со таа на родителите за да има каде да избере душата да се инкарнира.

Па ваљда тоа што ги викаш. Да научи да биде скромен и да има почит кон духовно и материјално посиромашни затоа што и он самиот еден ден може да биде таков.

Нема врска дали е ниска или висока фрекфенцијата, битно е само да се погоди фрекфенцијата на душата со таа на родителите за да има каде да избере душата да се инкарнира.

Не е тоа гарант никаков. Има случаи и такви и такви затоа што фрекфенцијата не дава предикција на настани во иднината. Фрекфенцијата мене ми нема врска со искуството. Што би рекол Дејв Шапел, иди кажи им на децана у Африка да манифестираат хамбургер.

Не е тоа гарант никаков. Има случаи и такви и такви затоа што фрекфенцијата не дава предикција на настани во иднината. Фрекфенцијата мене ми нема врска со искуството. Што би рекол Дејв Шапел, иди кажи им на децана у Африка да манифестираат хамбургер.
Не ме сфаќаш. фрекфенцијата не е радио фрекфенција па душата на детето зема и се подесува на таа што сака да биде за да се инкарнира каде што ќе посака.
Фрекфенцијата се одредува ваљда според кармата и следното искуство што треба да го доживее и проживее. Родителите кога имаат однос и се создава плодот, тој има одредена фрекфенција што се поклопува со една рандом душа. Значи за родителите е рандом. Фрекфенцијата на душата ако се поклопи со фрекфенцијата на родителите тогаш се инкарнира.
Не можам попастично да ти одговорам затоа што све ова се теории според духовни лица. Ете погоре АИ како ги рангираше сите услови.

Ако се е оставено на наша добра воља, зошто тогаш не заплашува христијанството и свештениците со горење во пекол, страшен суд пред Св. Петар ?
Не е во прашање никакво заплашување, туку настан кој неизбежно ќе се случи на крајот од Светов, т.е. со второто Христово доаѓање.

На тоа доаѓање, Христос нема да дојде како анонимус, Кој ќе допушти пак да Го тепаат, исмејуваат и распнат, туку ќе ја има улогата на страшен и праведен Судија, кој на секое човечко битие ќе му додели трајно место-или во Рајот или во пеколот, а одлуката Христова ќе зависи исклучиво од нашето/поединечното однесување во текот од овоезмниот живот-или сум чинел Богоугодни дела со надеж за вечен живот, или сум чинел зли дека, по меракот од „натемаго„ па добивам и соодветна „награда„.

Св. Ап. Петар нема никаква улога при Судот Христов.

А рајот како го замислувате? Како Ривендејл и шетаме сите со наметки и ги гледаме физички луѓето од нашето земско опкружување додека пеколот е котел со лава во која се чварат грешници?

Состојбата во Рајот не се доловува ниту со најбујната човекова фантазија.

Како навистина „игледа„ Рајот, знаат само поединци, кои Бог ги удостоил да го посетат Рајот. Тие „туристи„ велат дека Рајот е „:..како што окото не видело, увото не слушнало...„.

Убавините од нашава Земја, се само претслика за Рајските состојби.

А луѓето/душите таму? Со човечки лик се? Ако се дали е тоа последната физичка форма или како?

Back
На врв Bottom