Теории на заговор vs. Coincidence theory

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
Како се движиме накај сингуларитет така се полесно е да се стигне до нирвана ако не дозволиш да те однесе ветерот.
Каков сингуларитет? Зошто фрлате поими кои не ви се познати?
Автоматски споено мислење:

Премногу спиритуален стана муабетов за мене, немам таков капацитет.
Седи бе, ќе ги вратиме на stock rom.

Последно уредено:
Ја и ти го правиме муабетов и ја и ти знаеме(свесни сме) дека го правиме муабетов,.....можеби е веќе направен и тоа е дел од некое сценарио...она што е уникатно е што ја и ти сме свесни дека го правиме муабетов. Тоа е тој момент, самата свесност...присутност у разговров што ја мења суштината.
Затоа едина магија која се случува на овој свет е медитацијата, кажи го mindfulness или кажи го како сакаш.

Зошто “свесноста” не би била само уште еден feature во целава работа?

Каков сингуларитет? Зошто фрлате поими кои не ви се познати?
Сингуларитет у онаа смисла у која го збореше Теренс Мекена https://www.youtube.com/watch?v=qy40K4qD_AQ
Автоматски споено мислење:

Зошто “свесноста” не би била само уште еден feature во целава работа?
Свеста е примарна, надвор од просторот и времето....се друго е манифестација на истата.

Последно уредено:
Ја и ти го правиме муабетов и ја и ти знаеме(свесни сме) дека го правиме муабетов,.....
Другите не знаат значи, глупи се не разбираат вие што дискурирате?

можеби е веќе направен и тоа е дел од некое сценарио...
Shocked World Cup GIF

она што е уникатно е што ја и ти сме свесни дека го правиме муабетов. Тоа е тој момент, самата свесност...присутност у разговров што ја мења суштината.
Уникатно е што се разбирате?
Јас би рекол дека тоа е сосема нормално

Затоа едина магија која се случува на овој свет е медитацијата, кажи го mindfulness или кажи го како сакаш.
Длабокото размислување е сосема нормално во денешно време..

Не знам зошто употребуваш такви некои термини како магија.. магија не постои, тоа е илузија
Премногу преувеличуваш, употребуваш богус термини кои можат погрешно да бидат сфатени ако деца ова го читаат, затоа и ваков одговор.

Што е тоа што ми дава на мене да имам различно размислување од твоето?

Првата минута и кусур.
Не бива на вакви теми да ми праќаш видеа од филмски режесери.. извини ништо лично према тебе само стандардите се тие.

Не знам што ти е тешко да одговориш.. Што е тоа што ми овозможува на мене да имам различно мислење од твоето?

Не бива на вакви теми да ми праќаш видеа од филмски режесери.. извини ништо лично према тебе само стандардите се тие.

Не знам што ти е тешко да одговориш.. Што е тоа што ми овозможува на мене да имам различно мислење од твоето?
Две работи има тука, едната е што ти си друга улога у филмов у кој учествуваме а другата е што многу помалку си влијаел да смениш нешто у сценариото.

Две работи има тука, едната е што ти си друга улога у филмов у кој учествуваме а другата е што многу помалку си влијаел да смениш нешто у сценариото.
Дада ти мислиш дека ова е симулација некоја и затоа се ваквите одговори?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Што те наведе да мислиш така?
Наведи три добри причини
Дабл слит експериментот е доволно

"As a man who has devoted his whole life to the most clear headed science, to the study of matter, I can tell you as a result of my research about atoms this much: There is no matter as such. All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter." Max Planck

Дабл слит експериментот е доволно

"As a man who has devoted his whole life to the most clear headed science, to the study of matter, I can tell you as a result of my research about atoms this much: There is no matter as such. All matter originates and exists only by virtue of a force which brings the particle of an atom to vibration and holds this most minute solar system of the atom together. We must assume behind this force the existence of a conscious and intelligent mind. This mind is the matrix of all matter." Max Planck
Објасни поопширно, што значи тоа?

Јас може да ти кажам дека ова нема врска со симулација, во тек на дискусијата ќе ти објаснам зошто
Што мислиш за Schrudinger's cat и колку е валиден таквиот теоретски експеримент?

Објасни поопширно, што значи тоа?

Јас може да ти кажам дека ова нема врска со симулација, во тек на дискусијата ќе ти објаснам зошто
Што мислиш за Schrudinger's cat и колку е валиден таквиот теоретски експеримент?
Остај ја мачката, она е свесен набљудувач исто како и нас. Кажи ми ти како би знаел дека не е симулација ова?

Остај ја мачката, она е свесен набљудувач исто како и нас. Кажи ми ти како би знаел дека не е симулација ова?
Прво треба да објасниш како е, за јас на тоа да одговорам
Кога имаш позитивно тврдење теретот е на тебе да си го одбраниш истото

Back
На врв Bottom