Cucu-Cucurella, se come una paella
Cucu-Cucurella, se bebe una Estrella
Cucu-Cucurella, se come una paella
Cucu-Cucurella, se bebe una Estrella
Messi, tiembla, que viene Cucurella
Messi, tiembla, toma una galleta
Ќе биде јако вечер у ПМ.
Генерално, гледајќи назад, за кого и да сум се поврзал во било кој спорт, тоа некако испаѓало екипа што била добра, но не доволно добра за да скокне до врвното ниво. Ниту сум барал такви екипи, нити како копиљ сум знаел кој колку е добар. Едноставно, така испаѓало.
Во моето навивачко искуство, ретко се случувало екипа за која што сум поврзан да крене ниво и да еволуира во нешто сосема различно од тоа што било кога сум се поврзал за нив. Таков пример (единствен, во зависност од тоа како се гледа на работите) е Шпанија. Многу ми е тешко за гледање и навивање кога 98% од натпреварите се натпревари во кои што се очекува лесна победа. Едноставно е многу лошо чувство и не ми е јасно како фанови на екипи ко Баерн/Барса/Реал го гледаат спортов воопшто. Има две опции за чувство - Неутрално; ако победите како и што се очекува и Негативно; ако изгубите/изиграте нерешено, што не се очекува.
Едноставно многу, многу шубе ситуација е ова. Имаше пар утакмици Тампа во НФЛ каде што ќе почнат тапа па ќе се вратат со победа, па некако од адреналин ќе се радуваш за камбекот повеќе од фактот што не ни требало да бркаат камбек, ама генерално, ептен чудно чувство е да навиваш за екипа што е лаган и уверлив фаворит и уште во рана фаза треба да мислиш за финале, бидејќи едноставно првите утакмици не се битни во големата слика.
Но, вечерва сум хајпнат за финалево бидејќи сметам дека е вистинска 50-50 ситуација и мислам дека ќе биде исто како и со Франција. Една од тие ситуации каде што не можеш а да не почувствуваш хајп. Со Холандија финалето не беше вака. Некако убеден бев на титула па повеќе бев разочаран што не победија така лесно. Но вечер.... Очекувам победа (и тоа очекувам да биде со контроверзна судиска одлука), ама не би бил изненаден и од пораз. Едноставно е една од оние утакмици каде што се чувствуваш исполнето што ќе имаш прилика да ги гледаш.
Не ми е мерак тоа што стана Шпанија ваква доминантна сила и голем дел од натпреварите се awkward за гледање, ама кога ќе се појават вакви натпревари како полуфиналето и ова финале.. Е тогаш ми се враќаат емоциите од времето кога натпревари со послаби екипи беа напнати за гледање.
Пинг -....не знам кои други бевте тука што постиравте, ама од ова што скролнав назад, сакам да кажам Рикен, ТетексФан, Бланко, Атсо и сигурно има уште некој друг, ме мрзи да скролам.
П.С. ..кај го снема ob1 ??? Сега гледам уназад акаунтот му стои избришан?