Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Епа де кажи рецепт.
Материјално површно, изглед површно.
Сакаш да кажеш дека две површности прават длабина?
Јок, две површности прават уште поплитка врска.

Рецептот не е нуклеарна физика. Ако ја градиш куќата само на фасадата и за парите од киријата, ќе ти се сруши при првиот посиле ветер. :D

Не ме бива за мудрување за вакви работи, ама ако некој си го бираш само и исклучиво врз основа на изгледот, не знам зошто би се бунел, ако истиот тој тебе те бира само и исклучиво врз основа на новчаникот.

Јас сум бил и сеуште сум за љубов и сопствен избор..... но Господ ме почести и со ќерка, па сега како си одат годините, некаде во некое ќоше од некој подрум во мозокот, се повеќе ми иде мисла дека ,,стариот,, начин бил подобар... си велм, оти бе јас, кој сум го створил тоа битие и сум го изгледал од едно мало и беспомошно битие во човек, сум му ја дал сета љубов на светот и се што може да се даде, оти јас да немам право утре кога ке порасне да ставам едно бугарско вето на нејзината желба или заблуда да се омажи за некој за кого јасно гледам дека е пропалица, зошто да немам право да речам ,,неможе,, да се мажиш за тој наркоман, коцкар, алкохоличар, насилник, криминалец, мрза, неможе бре да идеш у таа курвинска куќа......
п.с.
мислам дека треба да му се забрани да зборува за жени на секој кој што нема ќерка.
Можеш без да знае она да си го избереш зетот, напиши во една табела што сакаш во друга што не да видиш кај потенцијалниот, на крај провери дали си ти таков, ако не сакаш пијаница зет остави ја ракијата и така се по ред оти со каков ќе заврши зависи од тебе и твојот однос со мајка и.

И се ова да нема врска ако ништо друго ќе те направи подобар човек но психологијата а и историјата викаат дека "тебе" ќе те најде.

Јок, две површности прават уште поплитка врска.

Рецептот не е нуклеарна физика. Ако ја градиш куќата само на фасадата и за парите од киријата, ќе ти се сруши при првиот посиле ветер. :D

Не ме бива за мудрување за вакви работи, ама ако некој си го бираш само и исклучиво врз основа на изгледот, не знам зошто би се бунел, ако истиот тој тебе те бира само и исклучиво врз основа на новчаникот.
Па кој се буни?
Овде паѓаа постови со можности дека двата пола исто гледаат на врската и тоа исто се вика љубов. И како капак на тоа дека врз основа на љубоФта може да се изгради среќна врска и долготраен брак.
Јас им кажувам дека не бива, цело е кога има се’.
Мојот рецепт беше слична материјална состојба, ниво на образование, карактер. Мислите дека е лесно да ги скоцкаш овие пазли? Скоро неможно.
Инаку состојбата која ја нарекуваме љубов, уствари е машката желба да најде згодно дејче за оплодување и женската желба да најде достоен оплодувач и ловец на мамути.
Има многу матни состојби пред и после, колку помалку такви состојби, поголеми се шансите врската да биде долготрајна.
Автоматски споено мислење:

Можеш без да знае она да си го избереш зетот, напиши во една табела што сакаш во друга што не да видиш кај потенцијалниот, на крај провери дали си ти таков, ако не сакаш пијаница зет остави ја ракијата и така се по ред оти со каков ќе заврши зависи од тебе и твојот однос со мајка и.

И се ова да нема врска ако ништо друго ќе те направи подобар човек но психологијата а и историјата викаат дека "тебе" ќе те најде.
Проверена научна теорија. Арно ама, секое правило има исклучок, за жал.

Што не сфати?
Младиве викаат или се надеваат дека некоја ќе се согласи да се мажи за нив од љубоФ.
Повозрасните викаме дека ако си гол сиромав, неш .....т.е. се' има цена.

Што мислиш за ова?

Што мислиш за ова?
Работат владиците со џиповите... нема многу што да се мисли..
Ова за нив е голо маде :rolleyes:

И како капак на тоа дека врз основа на љубоФта може да се изгради среќна врска и долготраен брак.
Убаво викале комунистите - брачен другар.

Идеалниот брачен другар треба да биде рамноправен чувар на заедничките интереси.
-Аристотел

Јас ништо не ве сфатив што зборате. Три пати препрочитувам и ко на друг јазик да си правите муабет.

Искрено и јас се испогубив во овие теми за машко - женски односи посебно од аспект на манипулациите и големото его и високите критериуми кај добар процент од женскиот пол.
Реалноста е дека премногу високо летаат добар дел од дамите, не нудат ништо посебно за возврат освен тоа ( што ги издвојува како жени).
А врските и браковите се двосмерна улица и колку толку треба и да има сооднос во она што се бара т.е очекува но чувство за она што самата дама може да понуди..
Сепак Србите имаат супер поговорка т.е изрека: ,, свака птица своме јату лети".

Искрено и јас се испогубив во овие теми за машко - женски односи посебно од аспект на манипулациите и големото его и високите критериуми кај добар процент од женскиот пол.
Реалноста е дека премногу високо летаат добар дел од дамите, не нудат ништо посебно за возврат освен тоа ( што ги издвојува како жени).
А врските и браковите се двосмерна улица и колку толку треба и да има сооднос во она што се бара т.е очекува но чувство за она што самата дама може да понуди..
Сепак Србите имаат супер поговорка т.е изрека: ,, свака птица своме јату лети".
Дамите летаат во облаци, џентлмените не постојат. Тако је како је. Ти реков дека све је лаж, само пуста лаж. :D

Дамите летаат во облаци, џентлмените не постојат. Тако је како је. Ти реков дека све је лаж, само пуста лаж. :D
Дали тоа меѓуредови ни кажуваш дека си незадоволна од бракот ? :eek: :eek: :eek: :eek:

Дали тоа меѓуредови ни кажуваш дека си незадоволна од бракот ? :eek: :eek: :eek: :eek:
Меѓу редови ти кажувам дека си ја пеам све је лаж од Дино Мерлин.

Иначе не ми се верува дека Мбапе уште нема дадено гол.

џентлмените не постојат

Морав да се уфрлам, процедурално. Постојат џентлмени, иако многу малку на број. Ама жените се праат дека ги нема и дека не ги гледаат, за да им одговара на наративот and stuff. Башка досадни им се.

Сега дамите треба да уживаат во еднаквоста!;)

Морав да се уфрлам, процедурално. Постојат џентлмени, иако многу малку на број. Ама жените се праат дека ги нема и дека не ги гледаат, за да им одговара на наративот and stuff. Башка досадни им се.
Никогаш не сте биле посложни на темава. :D

Никогаш не сте биле посложни на темава. :D
Знаеш дека и јас приметувам контра движење на женското.
Не дека машка солидарност немало од памтивека, ама сега е фронт, наши против ваши:D

Знаеш дека и јас приметувам контра движење на женското.
Не дека машка солидарност немало од памтивека, ама сега е фронт, наши против ваши:D
Исклучиво ја гледам темава низ цинични очи ако ми веруваш. Ако некој има сериозен љубовен проблем, ок ќе пристапам сериозно, ама се друго што пишувам е само и исклучиво луфтирање на мозок. Ама, ако ја треба да се докажувам со џентлмениве од погоре, мислам дека битката ми е однапред изгубена, а и нема потреба од такви ствари.

Back
На врв Bottom