Мастурбација

Kolku mozete da izdrzite bez da masturbirate?

• Вкупно гласачи
    400
M

Mario Gómez

Гостин
:drk::drk: Шо има поубо од добар порнич, ред бул, и пет пати по ред тренирање :drk:, па туш после.

Toa e последица од немање редовен секс. Ќе трпиме засега:pos:

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Мастурбирање рулз! Покрај сексот се разбира!

Штета што има добар дел жени што тој чин го мислат како нешто перверзно. Не знам до каде со таквите сфаќања ама сигурно накај „Турско“ забегуваат во секој случај.
Затоа истите тие се прилично исфрустрирани личности. Штета што паѓаат под толку големо влијание од божемните „дами“ кои не мастурбираат.

Балкански простотилок.

Најздраво нешто е да мастурбирате. Ова НАЈ особено го потенцирам заради многу психолошки и физиолошки моменти.

Така што KEEP THE GOOD WORK!

• Ми се допаѓа
Reactions: Zoo

Zoo

лошка
Член од
14 септември 2009
Мислења
39
Поени од реакции
9
...Не знам до каде со таквите сфаќања ама сигурно накај „Турско“ забегуваат во секој случај....
ова го рече право :) иако во книгите и по филмовите не се имаат осмелено да прикажат чин на мастурбација, но сепак знам дека бабами доживеала под турско време и како што знам на времето праеле групни мастурбации (се собирале цел клас девојчиња и се чешкале, бидејќи биле само женски или само машки паралелки)...
Топ работа :) инаку да ДЕВОЈЧИЊА НЕ СТРАВУВАЈТЕ ОД ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ, КОРИСТЕТЕ ТЕЧЕН САПУН ИЛИ ШАМПОН за миење раце пред работа, на тој начин гарантирам дека нема да има никакви проблеми :) а за машките Keep it REAL :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Мастурбацијата го намалува ризикот од рак на простата, затоа дркајте, како превентива, профилактично празнење. :smir:

vlakno

guitar shredder
Член од
20 септември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
3
od drkanje nema niso bolje-po 2 puti na den .,.,every day

ice_cube

The SexX.
Член од
16 јули 2008
Мислења
2.240
Поени од реакции
309
Многу ретко ми се дешава да не го :drk: недела дена, обично на 2-3 дена го мавам убаво. Некогаш па секој ден го тресам. :icon_lol:

Член од
27 март 2009
Мислења
180
Поени од реакции
4
spored mene masturbacijata, ne treba da se smeta kako tabu tema toa si e intimna rabota sekoj neka si pravi kako sto mu posakuva dusata. Ne treba da se krie od partnerkata/ot podobro e da se znae i za dvajcata. Ako na nekoj toa mu pricinuva zadovolstvo neka go praktikuva nema nisto loso od toa, duri vo nekoj slucaj moze da bide i zdravo.Ako nema seks, moze i masturbacijata da pomogne do izvesna mera
Preporaka od mene: sekoj koga ke go posaka toa neka ne se vozdrzuva neka proba ako mu e ubavo neka si praktikuva za toa pari ne se davaat, najeftino zadovolstvo e...lol..lol
uzivajte masturbatori!

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Многу луѓе сметаат дека мастурбацијата е нешто лошо и неприродно, додека вистината е сосема спротивна, се наведува на...
... порталот Lovehoney. Мастурбацијата е здрава и пријатна сексуална активност која помага во опуштањето, и им помага на луѓето да стекнат самодоверба и да го засакаат своето тело.
Еве 10 причини зошто мастурбацијата е добра:
1. Чувството кое го пружа е одлично.
2. Со помош на мастурбацијата учиме за своето тело, за тоа што не "пали", а што не.
3. Мастурбацијата помага при пронаоѓањето на основните сексуални потреби и начинот на кој може да ги задоволиме. Ако тие свои сознанија ги поделите со својот партнер, тие секако ќе го подобрат вашиот сексуален живот.
4. Ослободува од напнатост и помага при заспивање - делува како таблета за спиење, без никакви нус ефекти.
5. Мастурбацијата помага при одвојувањето на љубовта од сексот, и при разликувањето на сексуалните афери од љубовните афери, бидејќи на тој начин помага да сфатиме дека оргазмот не значи и љубов.
6. Доколку личноста не е во врска, мастурбацијата го спречува спиењето со првиот/та со кој ќе стигне, и потполно е сигурна.
7. Таа е одличен третман за убавина. Оргазмот ја подобрува циркулацијата, се ослободува од стрес и кожата станува поблескава.
8. Можете да се сконцентрирате само на своето задоволство, без грижа дали некого ќе запоставите.
9. Колку повеќе мастурбирате, толку повеќе оргазми ќе постигнете самите, а и со партнерот.
10. Ако себе си можете да се доведете до квалитетен оргазам, сексуално сте независни.:drk:
Блескам ненормално многу!!! :pos2:

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Masturbiranjeto go propagiral Diogen vikal i koga gladta vaka lesno bi mozela da se zgasne nikoj ne bi rabotel sakajki da kaze deka treba da se ima sto pomalku potrebi a vo Satanic Bible pisuva With masturbation you are in complet control of situation!

Член од
7 август 2010
Мислења
11
Поени од реакции
0
normalna rabota... no mislam deka ne treba mn da se zboruva za toa.
nema luge sto ne go pravat , ima takvi koi kazuvaat i takvi koi se sramat

vlakno

guitar shredder
Член од
20 септември 2009
Мислења
87
Поени од реакции
3
drkam ko lud, zaso da ne, nemozam da ebam koa ja ke sakam , zavisi do situacija a do togas :drk:i samo :drk:

--- надополнето ---

i pak :drk:

--- надополнето ---

i uste :drk:

--- надополнето ---

i samo :drk:

Kajgana Shop

На врв Bottom