Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
И со цел памет чатгпт го праша за ова :facepalm:
Не бе ти не си добар деф

Си напишал,
„Ако мислиш дека е, кажи зошто. Ако мислиш дека не е, тогаш се согласуваме.“

Која е третата опција што ја нудиш?
Каде си напишал,
„Ако мислиш нешто трето, кажи зошто?“

И после прашуваш каде е лажната дихтономија :tapp:

Јас ти кажав, мојот одговор е и да и не, зависи за какви примери се работи. Пример луѓе имаат фирми во Македонија и плаќаат вработени ама живеат во странство..
Човек, ми припишуваш нешто што не сум го напишал.

Прашањето беше дали сметаш дека е оправдано. Одговорот може да биде да, не или да, но под одредени услови. Сето тоа е одговор на истото прашање. Лажна дихотомија би имало само ако тврдев дека не постои никаква трета можност. Никаде не сум го напишал тоа. Токму затоа цело време барам да ме цитираш, а не да ми припишуваш ставови што не сум ги изнел.

Во која реченица сум напишал дека не постои трета можност? Дај АМАН цитирај ја буквално.

Освен за последниот дел сите останати се колку толку познати и пове ќепати изнесени јавно.
Ако не сакале да го помогнат бојкотирањето не морале, не знам колку нивната помош допринесе ама БОЈКОТОТ беше успешен така да можам само да им благодарам.
Сепак како што гледам донациите се за проекти и не гледам проблем во тоа а ако ги интересира колку нивната донација помогнала нека ги прашат одговорните лица на кои им ги донирале средствата.

ако ги врејџа Северџаните немам ништо против!
И ја неам против од квази патриоти у курац да идат што се џапаат на форумов а се немаат 20 години вратено и сеа што праиме?

Или небитни во странство ама чаламџии во село?

исто како и ние што ќе знаеме дека некој не седи до тебе и ти дал 100 денари.

врати се назад и прочитај мегудругото имаше предог ДИК-от на АУС да го контролира гласањето овде. Ќе си гласаме на исти места како за АУС гласање и по иста процедура, ќе проверат дали имаме право на глас, ќе ни дадат ливчиња и ќе идеме до параватине да гласаме. Ќе отвориме 100тици за сите да може да гласаме а не 3... Гласовите ќе се изборојат а денот и тоа е тоа... Прилично едноставно е ако веќе не си верувате за онлајн или по пошта.... ебате народот што верува во онлајн банкарство ама се плаши да гласа така...
Да има кутии на повеке места е сосема ок и легитимно барање. Гласање онлајн или преку пошта е надвор од здравиот разум.
Автоматски споено мислење:

Se prasuvam kako mnogu drugi drzavi ovozmozuvaat glasanje preku posta. Vo Germanija skoro pola od glasacite glasaa preku posta. Neli od kaj znaat koj sedel do glasacite? Od druga strana, od kade znaes dali toj sto glasa vo Makedonija ne bil predhodno ucenet da glasa za odredena partija? Romite za 2 kila brasno go prodavaat glasot, Makedonceto za vrabotuvanje.
Далеку сме ние од Германија. Таму никој не се осмелува да купува гласови. Овде се купуваат гласови и на гласање како што е сега а замисли како ке биде по пошта. Сега поткупуваат но сепак гласачот е слободен пред кутијата да гласа за кого сака и у принцип никој не знае за кого си гласал. Ако се гласа по пошта биди сигурен дека сите ке бидат уценети, поткупени, присилени да гласаат у некој штаб или да го дадат листот во некој штаб од каде ке биде изгласано во негово име. Исто и за онлајн. Не сме зрели ние за такво нешто.

Последно уредено:
  • 20-30 000 евра имаат донирано за Бачев и брачниот пар со шаторот ( ана и ристо) за поставување на камп пред влада. Ова е една блок донација која ја примиле, плус имало и доста мали донации по неколку стотици евра.
  • Палчо им има земено барем 30 000 за кога ја тераше приказната со декларациии Декларацијата за Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија.
  • Бачев и други личности и партии под капата на бојкотирам имаат добиено најмалку 60 000 евра за организирање околу бојкотот на референдумот.
  • Млади за Македонија ( на Менкиновски ) и Солза Грчева имаат добиено и поделено 120 000 евра за да го "организираат" бојкотирањето на пописот.
Ова се неколку директно вака што ми ги кажаа со поголеми суми и за специфични ситуации. А по 5-10-15-20 000 евра и Палчо и Бачев и посебно ДПНЕ организациите имаат добиено неброени донации. ДПНЕ организациите се посебно активни од религиозен аспект каде што им собираат пари за религиозни објекти и обележја.

Во текот на следниве денови ќе ми пишуваат уште и ќе додавам.
Но и овие од странство се забегани, кој бре ќе дава пари за Солза или Палчо, па нели ги знаеле до сега кои се, и тогаш се знаеше дека на дотичната синчето и е асли татарче другиот е титово србоманско пионирче што даваше пари на учк.
И сега ние ли сме криви што дијаспорците давале пари на партии без членство.
Бачев не го ни спомнувам и тој тута татарин.
Автоматски споено мислење:

Овакви кои ја поткопуваат независноста на државата ние како Македонци треба со време да ги маргинализираме, Никола преку ноќ го слави потатарчето Ванчо и Тошка, преку ден пишува за конфедерација за да пере мозоци за србија.

ИСТОРИЈАТА НА ИДЕИТЕ ЗА БАЛКАНСКА (КОН)ФЕДЕРАЦИЈА -ПРВ ДЕЛ​

Nikola Gruevski
Nikola Gruevski

Последно уредено:
znaat oni dobro shto pravat, u drzhavava clenovi na najgolemite partii od dvata bloka si pravat farmi so solarni paneli za proizvodstvo na struja koja utre ke i ja prodavaat na drzavava.

licno poznavam nekolku takvi, teski pari vrtat i doprva za nekoja decenija ke svrtat.

ne znam sto ocekuvase narodot koga glasase lik so hidrocentrali za premier, sigurno ne deka ke odi protiv sam sebe i sopstven dzeb.

Од другата страна е увозот на електрична енергија, исто така поделен колачот, за хавариите во домашните капацитети за производство на електрична енергија (нормално откако биднаа тендерите за интервентен увоз на јаглен) и сето тоа во корелација со увозот не сакам да имплицирам ништо :icon_lol:
Истата шема како и се друго во рушветократијава.

Уште многу треба да учат нашите политичари како треба со овие.
Пак забегуеш!
Зошто да не учат од изворот (го знаеш изворот “нели“) ами од необалистиве?

Пак забегуеш!
Зошто да не учат од изворот (го знаеш изворот “нели“) ами од необалистиве?
Ај не се прави Зодијакот(серискиот убиец) кој извор, што сака авторот да каже?

Како станал Николче од антички Македонец србоман преку ноќ ?

Македонија ако бара федерација со некого тоа треба да биде со држава што излегува на море,или Грција или Бугарија.

Македонија ако бара федерација со некого тоа треба да биде со држава што излегува на море,или Грција или Бугарија.
Нека бара он, но ќе се заебе и он и сите како него.
2982.jpg

Класична дискриминација, зошчо не со Шчиперија?

Страшен филм човече, мислиш Џон Вик го замислува.
Јо како го пуши.
Филтер Југославија.
2984.jpg

Back
На врв Bottom