Фан клуб: Новак Ѓоковиќ

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Маж е @RATM и е прилично наша генерација некаде 30тина плус минус. :kafence:

Да не биде џабе сум тагиран, одвај чекам да се пензионира Новак, за да престанам да се преправам дека го сакам и следам овој грозен спорт.

Патем, дечково Алкараз не само што не е антипатичен, извесна етикета што може да се залепи за шпански спортисти, туку ми е и крајно симпатичен. Ме купи во полуфиналето на Ролан Гарос, кога се повреди и наместо да предаде, а имаше причина, издржа машки против Ноло. Без гестикулации, медицински, влечења, сосема достоинствено и спортски.

Мислам дека е директен наследник на Ноло и дека на крајот, по стилот и највеќе на него потсетува. И ако го заобиколат повреди, може навистина многу да постигне во овој спорт. Дотолку повеќе што нема да се бори со Федерер и Надал, туку со Циципас, Калин Ивановски и Ѓорѓи Крстевски.

Последно уредено:
Утре ба Sport klub интервју со Горан Иванишевиќ. На интервјуто ќе зборхва за Ѓоковиќ. Еве мал дел од интервјуто.

Има среќа Новак по откажувањето на Менсик сега и повреда на Мусети и тоа при водство од 2-0 за полуфинале

Tаман недела за празников да се омрси јагнешко, јарешко или прасечко :icon_lol:

IMG_20260707_205647.jpg

...едниот 25 год другиот 39 год, не знам дали искуството ќе ја надвладее младоста која ја има и силата и желбата да го победи најдобриот тенисер Новак Ѓоковиќ.

Дај ни историја за двајцата. Да научиме нешто и денес. Кој е овој Аугер Алиасиме?
...гледам сега утакмица и се нервирам!

IMG_20260707_213216.jpg

Уфффф, да не го урочам Ѓокич,

IMG_20260707_214117.jpg

беше допрена мрежата при сервис, нец, Ноле тука беше оштетен, не досудија, ама ете неправдата се исправи самата сетот го доби!

IMG_20260707_214504.jpg

IMG_20260707_215324.jpg

IMG_20260707_220121.jpg

...криза кај Ноле, на малите паузи измеѓу сервирање има скандирање Ноле,Ноле, Ноле од навивачите, сам си греши кога треба да лобира ја удира силно, а кога треа да ја удри силно тој лобира и казната на изгубени поени е тука.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom