Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...со кого тоа чекаш, не ти ја погоди колоната која е побрза, јас секогаш ја погодувамЧекаме повеќе од 20 минути.

Мислам дека е од Индиски океан, бев во Хургада 2009 , Црвено море, тогаш немаше, имаше секакви шарени риби, па и мурина во подлабокото, ама немаше ништо опасно осв3н медузи и отровна трева што брановите ја донесоа во плиткото и една девојка беше допр3на па ја однесоа во болница на инфузии...ова е нешто многу незгодно бидејќи рибата се множи бргу а и станува агресивна... петнаесетгодишен тинајџер Јанис Цуктуридис го освоил првото место на национално натпреварување во детска категорија насочено кон отстранување на инвазивната и многу отровна сребрена зајак риба (Lagocephalus sceleratus) од грчките води, уловил 158 зајак риби за време на едно риболовно патување во Наутичкиот клуб Амфитеа.
... тинејџерот, бил рибар уште од деветгодишна возраст, а зајак риба уловил пред две години откако дознал за штетата што ја предизвикува врз животната средина, тој објаснил дека едноставното допирање генерално не е опасно освен ако некој нема отворена рана, но властите предупредуваат дека видот го содржи смртоносниот невротоксин тетродотоксин.
... натпреварот е дел од пошироката кампања на Грција за борба против брзото ширење на инвазивните риби, кои ја оштетуваат риболовната опрема, го уништуваат домашниот морски свет и се закануваат на локалните риболов, организаторите велат дека иницијативата ќе продолжи во текот на август, со неделни извлекувања на награди и посебни категории за риболов на брегот, риболов со чамец и млади учесници.
Прегледај го приврзокот 481167Прегледај го приврзокот 481169
... единствениот страв од ајкула веќе не е единствен, многу риби станале опасни, отровни, па дури не може човек барем да ги изеде од што се токсични, од каде пак вакви агресивни токсични риби во мирното Егејско Море.
Прегледај го приврзокот 481170
... гледајќи на гугл мапс убаво се гледа патот на масовната миграција на овие инвазивни морски видови низ Суецкиот канал од Индо-пацифичкиот регион, конкретно сребрена зајак риба (Lagocephalus sceleratus) потекнува од Црвеното Море, како еден од најштетните видови што сега се присутни во Средоземното Море, нема да е чудно да дојде и некоја ајкула од рајското туристичко место Hurghada.
Прегледај го приврзокот 481171Прегледај го приврзокот 481172
Многу глупи се поготово земјиве ко Гранција, Швајцарија… Наместо да отворат граници за нас од Балканот они сосема спротивно се потешко прават да мигрираш и дефакто одбиваат добри мигранти ама затоа за арапи и црнци нема проблема ама затоа ке им се ебе мамето
Rabotata e, prebroj si gi prstinjata na nodjinjata, ako gi imas site deset treba da si castisШто се дешава со рибава сварно, гледам некоја драма? Некој да ми објасни, ако е во тек?

Само ме плашат со нешто. Или ајкули, или риби, не можи чоек да ужива.Rabotata e, prebroj si gi prstinjata na nodjinjata, ako gi imas site deset treba da si castis![]()

Sade stresoj u pm, coek rajat da ne eСамо ме плашат со нешто. Или ајкули, или риби, не можи чоек да ужива.![]()

.
Вас нека ве јадат рибитеSade stresoj u pm, coek rajat da ne e
I ne mora na plaza da se kapis za da uzivas, ete mozis kniga da si citas na primer.
Nie so ne sme tolku po citanjeto treba da mu ja mislime![]()

Duri ne kasat pod pojas, nema gajleВас нека ве јадат рибите![]()

Епа секаде касале.Duri ne kasat pod pojas, nema gajle![]()