Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Добро бе луѓе, некој пат навистина не ја гледате шумата од дрвјата. Внимателно ја пратам кариерата не само на Нолан туку и на ред други американски режисери (добро овој е и Британец ама нејсе). Прв пат од вкупно 13 филмови колку што ги има режирано се крева џева околу кастингот поради овие LGBT и земање на слобода при интерпретирање на ликови моменти... Значи се работи за Одисеја, приказнава е напишана пред три илјади години, кога ако бидеме реални, и мајки и синови се пердашеле, вие се фативте за еден транс што ставил, една црнкиња Елена Тројанска што ќе ја глумела и слично... Ако имаше некој филм што ќе земеше слобода со вакви работи тогаш е овој... важното е како сето ова ќе биде во служба на приказната, ќе има ли поента или нема и ред други работи... Факт е дека кога се работи за Нолан, секој актер буквално сака да работи со него... и нормално меѓу тие ке се најде и по некој како овој Елиот или Елен или како и да беше. Да почекаме вака да излезе филмов па после тоа да плукаме? Инаку во однос на самиот филм - го гледам како кулминација на цела негова кариера и мислам дека може после него слободно да се пензионира од режирање или да снима по некоја сај фај серија пред пензија... сите тематиките и сензибилитети што ги има во кариерата се дестилирани тука (враќањето и отсуството од домот како мотив преку кастингот на Мет Дејмон како актер со најмногу такви улоги, епската позадина на приказната и др).

Добро бе луѓе, некој пат навистина не ја гледате шумата од дрвјата. Внимателно ја пратам кариерата не само на Нолан туку и на ред други американски режисери (добро овој е и Британец ама нејсе). Прв пат од вкупно 13 филмови колку што ги има режирано се крева џева околу кастингот поради овие LGBT
Шумата е ..... LGBT
Застапувањето пропагирањето на хомосексуалноста и други настраности во филмовите и сериите веќе е претерано застапено и пренагласено..
Поради тоа многу филмови и серии ми станаа одвратни.
Некој намерно ја бута и форсира таа агенда.... тоа веќе не се трпи

Жими се ќе почнам да гледам турски и руски филмови и серии...

Последно уредено:
Може Хелена од Троја отсекогаш бил црнкиња, ама пошто ние сме расисти, сме ја замислувале ко бела. :LOL:

Или што би рекле некои просветлени членови тука, тоа што еден измислен лик од книжевноста бил пред 20-50-300 години бел, не значи дека секогаш ќе е бел. Светот се менува, на полошо, ама да не бидеме затуцани и расисти. :D

Добро бе луѓе, некој пат навистина не ја гледате шумата од дрвјата. Внимателно ја пратам кариерата не само на Нолан туку и на ред други американски режисери (добро овој е и Британец ама нејсе). Прв пат од вкупно 13 филмови колку што ги има режирано се крева џева околу кастингот поради овие LGBT и земање на слобода при интерпретирање на ликови моменти... Значи се работи за Одисеја, приказнава е напишана пред три илјади години, кога ако бидеме реални, и мајки и синови се пердашеле, вие се фативте за еден транс што ставил, една црнкиња Елена Тројанска што ќе ја глумела и слично... Ако имаше некој филм што ќе земеше слобода со вакви работи тогаш е овој... важното е како сето ова ќе биде во служба на приказната, ќе има ли поента или нема и ред други работи... Факт е дека кога се работи за Нолан, секој актер буквално сака да работи со него... и нормално меѓу тие ке се најде и по некој како овој Елиот или Елен или како и да беше. Да почекаме вака да излезе филмов па после тоа да плукаме? Инаку во однос на самиот филм - го гледам како кулминација на цела негова кариера и мислам дека може после него слободно да се пензионира од режирање или да снима по некоја сај фај серија пред пензија... сите тематиките и сензибилитети што ги има во кариерата се дестилирани тука (враќањето и отсуството од домот како мотив преку кастингот на Мет Дејмон како актер со најмногу такви улоги, епската позадина на приказната и др).
Zemi go koe bilo umetnicko delo, slika, sto perfektno ja otslikuva vizijata na onoj sto ja napravil, i vrati go vremeto nazad pred da go slika istoto, i da mu reces ne, ovde ke moras crna boja da stavis, a tuka vinozito.
Dali istoto toa delo ke bide glorificirano i ke ostavi beleg vrz umetnosta? Ili so toa, umetnosta e kompromitirana i dozvivuva kolaps i golem downgrade.

Ok e e Majkl Dzekson, pesnava ti e super, ama ke mora eden del da otpee i Joce Panov, za da se zadovolat vkusovite na mentalno bolnite.

E toa mu se slucuva sega i na Nolan, za da ispolni kvota postavena od mentalno rastroenoto americko opstestvo, ne deka on bas taka sakal iako ova sekako ne mozeme da go znaeme, ama da ne se pravime pa naudreni, site znaeme mnogu dobro zasto ovie likovi se del od filmot i koj toj trend go nametnuva.

Kompromitirano e sve od nezdravoto, umetnosta mnogu odamna isto taka, zatoa sve dozivuva totalen kolaps, zatoa vladee golema nostalgija za Se ona sto e napraveno pred mnogu godini, dali muzika, dali filmovi, serii, koga postoese mnogu pogolema sloboda na izrazuvanje, i mentalno bolnite snegulki ne bea vo moznost da unistuvaat sve sto vredi.

Како ќе биде во служба на приказната Ахил да е женче што станала твинк?
Како да поверувам дека баш она го победи Хектор?

Каков аргумент е ова?

Некој може да го разбере и како „Нолан било какво срање да направи, некој тоа ќе го исрка и ќе бара уште“? Ако тоа го кажуваш, тогаш ОК. Но ако кажуваш дека не е битно децата што ќе ти гледаат онакви накази и тоа да им биде претставувано како „нормално“ само затоа што - „Нолан“, тогаш... ..... ............
Лол. Ко прво кој рече и ти ги тера децата твои да го гледаат? Уствари филмот сам по себе си е R rated, што значи нема шо мајка да бараат децата твои под 18 треба да го гледаат, освен ако не е со присуство на родител.
Второ, колку само треба да си плиток за така да го сфатиш коментарот. Факт е дека Нолан ги има режирано некои од најдобрите филмови во историја нема потреба да ги набројувам земи гуглни си ги, секој пат кога има нов филм има 99% шанса да е синематик мастерпис, затоа си има причина што имс толку гледаност. Ако ти нејќеш да глеаш ради некојс наказа, транџа или црнец, it sounds like a you problem, никој не те тера, со толкава инвестиција, каст и Нолан едноставно нема шанса да феилне во бокс офис. ✌️

Последно уредено:
Како ќе биде во служба на приказната Ахил да е женче што станала твинк?
Како да поверувам дека баш она го победи Хектор?
Некој не слушнал за приказната за Давид и Голијат изгледа :)

Само што проверив Eliot Page ќе го глуми Sinon, а не Ахил. Така што не знам дали е корегирано отпосле или само глупи гласини биле од старт, ама еден проблем помалку за луѓево што цепидлачат. :)

Некој не слушнал за приказната за Давид и Голијат изгледа :)
Зборуваме за најпознатиот дуел во историјата каде е опишана борбата.
Ахил не користел чатал туку копје и меч и за нив е потребна физичка сила.
Тоа е исто ко ти да напишеш книга како на пример Антонија Гиговска го победила Мајкл Тајсон во бокс.
Автоматски споено мислење:

Само што проверив Eliot Page ќе го глуми Sinon, а не Ахил. Така што не знам дали е корегирано отпосле или само глупи гласини биле од старт, ама еден проблем помалку за луѓево што цепидлачат. :)
Фер, не знаев дека не е Ахил, океј.
Но и да го глумеше ти пак си беше во одбрана на тоа и пред да дознаеме.

Но пак, нема зошто трансродова жена да глуми маж.
Нека си глуми транс ликови.

Јас пак ќе речам, дај нека излезе филмов па после ќе паламудиме, вака однапред нема никаква поента.

Можи и кралицата Шарлот била црнкиња, а германците тоа не го ни приметиле кај принцезата, англичаните уште помалку кај кралицата.
Фикција. Абе ај, Шарл де Гол бил кинез.
Веќе си играат со ликовиве, затоа повеќе ги поштував Spartacus и Spartacus Gods of the arena сериите. Нема трте мрте.

Последно уредено:
Кој му е интересно нека паламуди.
Секогаш ќе има и глејзери и хејтери.
:toe:

Но пак, нема зошто трансродова жена да глуми маж.
Нека си глуми транс ликови.
а колку симпатично девојче беше.

Че видиме за филмот, првин нека излезе саглам.

Можи и кралицата Шарлот била црнкиња, а германците тоа не го ни приметиле кај принцезата, англичаните уште помалку кај кралицата.
Фикција. Абе ај, Шарл де Гол бил кинез.
Ти си сељак и не се разбираш во уметност.

:)

Автоматски споено мислење:

Лол. Ко прво кој рече и ти ги тера децата твои да го гледаат? Уствари филмот сам по себе си е R rated, што значи нема шо мајка да бараат децата твои под 18 треба да го гледаат, освен ако не е со присуство на родител.
Второ, колку само треба да си плиток за така да го сфатиш коментарот. Факт е дека Нолан ги има режирано некои од најдобрите филмови во историја нема потреба да ги набројувам земи гуглни си ги, секој пат кога има нов филм има 99% шанса да е синематик мастерпис, затоа си има причина што имс толку гледаност. Ако ти нејќеш да глеаш ради некојс наказа, транџа или црнец, it sounds like a you problem, никој не те тера, со толкава инвестиција, каст и Нолан едноставно нема шанса да феилне во бокс офис. ✌️
Така мислеа и Дизни, со воук Пепелашка - потсети ме, како они поминаа на бокс офис?
Така мислеа и Бадвајзер, кога го најмија педерот да им снима реклама... Па после почна малку да се менува парадигмата.

А сега за важното: Не е ова што се дешава само мој проблем, туку проблем на сите нормални луѓе... Извини ако ти не се гледаш во описот.

Нолан или било кој друг, може слободно да се eбe со ужарено железо, ако учествува во промовирање на воук и лгбт. Свесни и нормални луѓе треба му да го бојкотираат филмот. Барем во кино. Да се пиратира ако веќе мора да се гледа.

Филмската одамна веќе не е уметност, туку само уште еден медиум за перење мозок и социјален инжинеринг. Само вие повеќето од мнозинството, тек треба да го разберете тоа (што ви се случува).

Back
На врв Bottom