A1 TV кабелска телевизија (Blizoo/Cabletel/Vip TV) - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата Xak
  • Време на започнување Време на започнување
Go sredi problemot? Dan im imaš PIN klaeno?
Сабајлево беа отклучени. Немам ништо ставано PIN какво е такво сум го инсталирал и сум се најавил со истиот налог што ми го дадоа за нивниот Android box.

Еј уште ми се отклучени каналиве од промоцијава новогодишна. Немам против, дури и супер ми е што гага се гледа но зарем никој таму во А1 не приметува дека луѓе бесплатно си гледаат дел од каналите?

Еј уште ми се отклучени каналиве од промоцијава новогодишна. Немам против, дури и супер ми е што гага се гледа но зарем никој таму во А1 не приметува дека луѓе бесплатно си гледаат дел од каналите?
Тој проблем го имаат некое време не би го објаснил за да не го поправат.

Дали мораш да имаш смарт андроид тв и апликација XploreTV за да ги имаш функциите на "паметна телевизија". Со ресиверот само си е нормална тв, така?

Дали мораш да имаш смарт андроид тв и апликација XploreTV за да ги имаш функциите на "паметна телевизија". Со ресиверот само си е нормална тв, така?
Не мора да имаш AndroidTV. Во А1 Имаш и ресивери и Android box.

Зависи кој ресивер. Конкретно овој ресивер е со XploreTV и има опции снимање, премотување, гледање помината тв програма, има Netflix Youtube, Deezer.
10256.jpg

Имаат А1 и Android box кој има XploreTV апликација и плус може да си инсталираш апликации од Play Store. Мене ми дадоа комбинација и тој Kaon ресивер и Android Box да не влечам во соба кабли туку со WiFi е поврзан.

Има можност А1 и XploreTV апликација само да се инсталира ако имаш смарт телевизор LG, Samsung, Hisense, Philips и било кој телевизор или бокс со AndroidTV.

Имаат и други опции кој не се технологија што бара интернет и кој нема многу опции.

Последно уредено:
А ќе можам да симнувам други апликации јас самиот? Пример Стремио. На ресиверот од Мтел за MoveTv можам да симнам што сакам.

А ќе можам да симнувам други апликации јас самиот? Пример Стремио. На ресиверот од Мтел за MoveTv можам да симнам што сакам.
Да на тој Android box може. Е сега не знам дали го даваат и за оние без оптика и дали воопшто го даваат само еден или се смета за додатен како втор ресивер.

Ако имаш телевизор со AndroidTV имаш и опција само да инсталираш XploreTV апликација.

Најдобро е тркни до салон и распрашај се подетално.

Заборавив да пишам ако имате комбинација еден Android box и тој Kaon ресивер што го пишав тогаш ако пуштиш исти канал на двете може да се случи да касни на Android боксот доста многу сигналот на телевизијата. Пример фудбал се гледа оделно во една соба и други во дневна едните веќе го виделе голот а другиве уште се назад со преносот.

Заборавив да пишам ако имате комбинација еден Android box и тој Kaon ресивер што го пишав тогаш ако пуштиш исти канал на двете може да се случи да касни на Android боксот доста многу сигналот на телевизијата. Пример фудбал се гледа оделно во една соба и други во дневна едните веќе го виделе голот а другиве уште се назад со преносот.
Да исто ко на апликација A1 Xplore касни некој 20-30 секунди со обичниот ресивер.

Исто имам приметено на Android TV има опција да враќаш назад на некој канали на пример 5 минути назад а на андроид на телефон нема таква опција исто и на Каон ресиверите нема опција.

Не знам зошто не направат на сите да може вака а и на сите канали да можеш да вратиш дека на арените не може пример да вратам реприза..

Не давале А1 андроид бокс. Ми рече обичен ресивер само за каналите.

Не давале А1 андроид бокс. Ми рече обичен ресивер само за каналите.
Мене ми дадоа еден Kaon ресивер и Android box како дополнителен. Јас сум на оптика.

Последно уредено:
Епа кај мене нема оптика. Можи затоа. А демек со обичниот ресивер нема да ги имам опциите премотување програм и слично?

Епа кај мене нема оптика. Можи затоа. А демек со обичниот ресивер нема да ги имам опциите премотување програм и слично?
Зависи кој ресивер. Јас тој што го имам има опции такви но јас слабо тоа котистам.

Back
На врв Bottom