- Член од
- 24 април 2026
- Мислења
- 14
- Поени од реакции
- 24
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ako mu se veruva na internetov, a mu se veruva togas ova pogore sto se nudi e em poskapo em klasa podole od na primer ova so mnogu slični oznaki
| Karakteristika [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13] | Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VG | Mitsubishi MSZ-AJ35KP / MUZ-AJ35 (HR/HJ) |
|---|---|---|
| Klasa uređaja | Premium klasa (naslednik popularne AP serije) | Ekonomska / Standardna klasa |
| Energetska klasa (Hlađenje) | A+++ | A++ (kod starijih HJ modela samo A) |
| Energetska klasa (Grejanje) | A++ | A+ |
| Sezonska efikasnost (SEER / SCOP) | 8.7 / 4.7 | Oko 6.2 / 4.3 (znatno veća potrošnja struje) |
| Najniža radna temp. (Grejanje) | Do -20 °C (Odlična za primarno grejanje) | Do -10 °C ili -15 °C (Zavisi od tačne podserije) |
| Nivo buke unutrašnje jedinice | Izuzetno tih – od 18 dB(A) | Glasniji – od 21 ili 22 dB(A) |
| Wi-Fi modul | Fabrički ugrađen (MELCloud) | Opciono (Kupuje se posebno kao adapter) |
| Filtracija vazduha | Plasma Quad Plus filter (protiv virusa, bakterija i alergena) | Standardni filter za krupnu prašinu |
| Dizajn i završna obrada | Luksuzan mat beli finiš (manje se vidi prašina) | Standardna sjajna bela plastika |
Не ги знам сите модели ама тука на флаерот рекламираат АУ35КРAko mu se veruva na internetov, a mu se veruva togas ova pogore sto se nudi e em poskapo em klasa podole od na primer ova so mnogu slični oznaki
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VG vo https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-electric-msz-muz-ay35vg/
Eve direktna sporedba:
Karakteristika [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13] Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VG Mitsubishi MSZ-AJ35KP / MUZ-AJ35 (HR/HJ) Klasa uređaja Premium klasa (naslednik popularne AP serije) Ekonomska / Standardna klasa Energetska klasa (Hlađenje) A+++ A++ (kod starijih HJ modela samo A) Energetska klasa (Grejanje) A++ A+ Sezonska efikasnost (SEER / SCOP) 8.7 / 4.7 Oko 6.2 / 4.3 (znatno veća potrošnja struje) Najniža radna temp. (Grejanje) Do -20 °C (Odlična za primarno grejanje) Do -10 °C ili -15 °C (Zavisi od tačne podserije) Nivo buke unutrašnje jedinice Izuzetno tih – od 18 dB(A) Glasniji – od 21 ili 22 dB(A) Wi-Fi modul Fabrički ugrađen (MELCloud) Opciono (Kupuje se posebno kao adapter) Filtracija vazduha Plasma Quad Plus filter (protiv virusa, bakterija i alergena) Standardni filter za krupnu prašinu Dizajn i završna obrada Luksuzan mat beli finiš (manje se vidi prašina) Standardna sjajna bela plastika Автоматски споено мислење:
Ne gi poznavam modelive na MITSU, ako nekoj koj dobro gi poznava go yamoluvam neka ostavi komentar ako saka, bidejći ovoj od klimatizer.mk mi ostava mnogu silen utisok, plus dimenzionalno mi se uklapa vo prostorot.....
Postoibsamo eden model AY na Mitubishi Electric.Ako mu se veruva na internetov, a mu se veruva togas ova pogore sto se nudi e em poskapo em klasa podole od na primer ova so mnogu slični oznaki
Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VG vo https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-electric-msz-muz-ay35vg/
Eve direktna sporedba:
Karakteristika [1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13] Mitsubishi Electric MSZ/MUZ-AY35VG Mitsubishi MSZ-AJ35KP / MUZ-AJ35 (HR/HJ) Klasa uređaja Premium klasa (naslednik popularne AP serije) Ekonomska / Standardna klasa Energetska klasa (Hlađenje) A+++ A++ (kod starijih HJ modela samo A) Energetska klasa (Grejanje) A++ A+ Sezonska efikasnost (SEER / SCOP) 8.7 / 4.7 Oko 6.2 / 4.3 (znatno veća potrošnja struje) Najniža radna temp. (Grejanje) Do -20 °C (Odlična za primarno grejanje) Do -10 °C ili -15 °C (Zavisi od tačne podserije) Nivo buke unutrašnje jedinice Izuzetno tih – od 18 dB(A) Glasniji – od 21 ili 22 dB(A) Wi-Fi modul Fabrički ugrađen (MELCloud) Opciono (Kupuje se posebno kao adapter) Filtracija vazduha Plasma Quad Plus filter (protiv virusa, bakterija i alergena) Standardni filter za krupnu prašinu Dizajn i završna obrada Luksuzan mat beli finiš (manje se vidi prašina) Standardna sjajna bela plastika Автоматски споено мислење:
Ne gi poznavam modelive na MITSU, ako nekoj koj dobro gi poznava go yamoluvam neka ostavi komentar ako saka, bidejći ovoj od klimatizer.mk mi ostava mnogu silen utisok, plus dimenzionalno mi se uklapa vo prostorot.....
Nema razlika, celosnata sifra e AY..VGKP, nekoj koristi skratena oznaka.Не ги знам сите модели ама тука на флаерот рекламираат АУ35КР
Не АЈ35КР како што птавиш во споредбата
Е сега дали има АУххКП и која е разликата до АУххVG е главното прашање
Zborot mi e, ne vrzano za modelot, deka se nudi klima od vlezen model so A++ za 1000 den poskapo od klima koja e skalilo pogore so A+++ najverojatno vo sredna visoka klasa, ne gi poznavam modelive, ili poinaku kazano MUDA ZA BUBREZI.....Не ги знам сите модели ама тука на флаерот рекламираат АУ35КР
Не АЈ35КР како што птавиш во споредбата
Е сега дали има АУххКП и која е разликата до АУххVG е главното прашање
Ti udrila vrukinata vo glava izgleda, modelot AJ sto si go pisal ne postoi.Zborot mi e, ne vrzano za modelot, deka se nudi klima od vlezen model so A++ za 1000 den poskapo od klima koja e skalilo pogore so A+++ najverojatno vo sredna visoka klasa, ne gi poznavam modelive, ili poinaku kazano MUDA ZA BUBREZI.....
Ako mu se veruva na internetov, a mu se veruva togas ova pogore sto se nudi e em poskapo em klasa podole od na primer ova so mnogu slični oznaki
Eve direktna sporedba:
Ne gi poznavam modelive na MITSU, ako nekoj koj dobro gi poznava go yamoluvam neka ostavi komentar ako saka, bidejći ovoj od klimatizer.mk mi ostava mnogu silen utisok, plus dimenzionalno mi se
Злате, имаш AY (со ипсилон), и богами 1200€ за 3.5ка ич не е ефтино...Zborot mi e, ne vrzano za modelot, deka se nudi klima od vlezen model so A++ za 1000 den poskapo od klima koja e skalilo pogore so A+++ najverojatno vo sredna visoka klasa, ne gi poznavam modelive, ili poinaku kazano MUDA ZA BUBREZI.....
Ne znam kaj gledas ti 1200e jas gledam na https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-electric-msz-muz-ay35vg/ deka e sega 58990 den za ovoj so Y i kako sto citam bas toj e naslednik na AP serija. Ne razbiram koj dimenzii gi brkam......Злате, имаш AY (со ипсилон), и богами 1200€ за 3.5ка ич не е ефтино.
Кога излезе AY и ги замени АP моделите, цената им рипна 20к нагоре за скоро истиот уред...Злате, имаш AY (со ипсилон), и богами 1200€ за 3.5ка ич не е ефтино...
А и не би требало да е наследник на AP ,оти се тука со перформанси/цена..
AJ (латиница) не постои, постои HJ ама таа е ептен влезен модел за ладење!
HR е тука негде со мојата DM, се разбира понов модел, и за 550€ беше на промоција пред некој месец (можда и уште е).
Автоматски споено мислење:
П.С. ќе разберам ако бркаш димензии.. ама за дупло цена, плаќаш 15-20% (реално) перформанси и луксуз...
Океј, ја мислев 1200 е...Ne znam kaj gledas ti 1200e jas gledam na https://klimatizer.mk/proizvod/mitsubishi-electric-msz-muz-ay35vg/ deka e sega 58990 den za ovoj so Y i kako sto citam bas toj e naslednik na AP serija. Ne razbiram koj dimenzii gi brkam......
Знам дека забегаа со цени едно време..Кога излезе AY и ги замени АP моделите, цената им рипна 20к нагоре за скоро истиот уред...
Сеа вака на попуст AY35 од 80к симната на 60к е веќе коректна цена....
Pa bez popustot i sega se zabegani, so popustot moze da se razmisli za niv (iako pak ima seriozna konkurencija od kina)Океј, ја мислев 1200 е...
За 950€ веќе може да се прави муабет..
Знам дека забегаа со цени едно време..
Ajde zapomni veke ednas deka ne postoi AJ model na Mitsubishi .Primetuvam deka ovoj model na AY35 ima samo 550 gr freon spakuvani vo da rečeme pristojni 30kg nadv. edinica, dodeka eve moive kilavi kinezi imaat poveče, HAIER ima 620 gr vo 27 kg i VIVAX 710gr vo 27 kg. i toa zboruvame za epten vlezni modeli....
Mene ova ne mi ostava nekoj poseben vpećatok i ako se zeme vo obzir podatokot deka ovaa serija na AY ima problem so motorot od vn. ventilator daleko mu bila lepa kuća na MITCUBISHI, gleam ima golemi poplaki posle samo godina dve koristenje....
Se izvinuvam za nenamernata i nesoodvetnata sporedba pomedju AY i AJ modelite, KP oznakata samo znači deka ima vgradeno WI FI modul bukvata K, a P znaci deka ima Plasma Quad Plus filtracija na vozduhot i mozebi e i zatoa poskap inače se potpolno isti.....