Фан клуб - РК Вардар

Имаше вчера текст на Призма дека салата (која има и хотел) сега ќе се дели меѓу должниците на Манд, затоа што никој не се јавува да ја купува. Така што ќе видиме што ќе се деси со тоа. Не исклучувам и јас дека евентуално ќе заврши во раце на општината. А дека Јане ќе оди кај Михо, Вардар, не верувам. Некоја институција ќе мора да ја земе да ја стопанисува, треба доста пари да се одржува тој објект, мора да се рента. Нема пари Вардар, како клуб, сам да го прави тоа, а не верувам и дека се има капацитет за менаџирање. Затоа што ако се рента, ќе се ограничува колку ќе може да се тренира и игра таму. Самсоненко гореше пари за Вардар, па тоа беше друга ситуација. Ова според мене е добра опција, Вардар да остане во Аеродром, во сала со капацитет што може полесно да се менаџира за ракомет.

ne miho, posle miho. sosema drug gazda e u prasanje posle toa.

prakticno so parite od tamu opstinaa ke gi odkupi gazdite na salata na pece i ke ja dovrsi. ovie sega na koj imbse dolzi pari nitu ja sakaat nitu imaat zelba da ja dovrsat taka da ili ke ja dadat za sitno ili ke im ja zeme opstinatw otkako ke prestanat da plakaat komunalii i odrzuvanje. si imaat veke razraboteno shema ostanuva samo da se slucat nekoj raboti. zatoa i se odolgovlecuva cela procedura pece veke 5 god nema denar dadeno.

Гледам има некое движење за спортската сала до Хилтон, на 200-300 метри од Јане. Кој не е информиран, оваа сала, со наводен капацитет од 3,000, почна да се гради во 2009, ама нешто одма заглави, па во 2015-16, почнаа нешто појако, и во 2018та прекинаа, зошто фирмата која ја градеше отиде во стејач. Од надвор е завршена салата, а внатре не е уредена, ама тоа брзо може да се среди. 3 пати била на аукција, ама никој не ја купил зошто 8.7 мил евра е цената, и државата не може да му ја земе на инвеститорот зошто општина Аеродром му дала продолжување за градење, иако еве, одиме накај 17 години како трае проектот. Па сега, зошто не може да се продадат, ќе се вршела распределба меѓу најголемите должници на тие Манд што ја градеа.

Порано имаше рендери на build.mk како треба да изгледа салата. Трибините внатре, како бетонски сакали се готови, сум бил да ги гледам во 2018, пред да и стават прозори, не ми делуваше дека ќе има 3,000, ама може. Еве слика од салата кој не ја видел, иако фактичката состојба е понапред од ова, сите прозори се ставени и памтам во 2018 плочки лепеа нешто внатре. За жал нема други слики.

4mj302p.png

Добро би било, ако оваа сала добие сопственик, или општината успеа да ја земе и доврши, нема многу работа, тука да се пресели Вардар во иднина. Не е драстична промена, 200-300 метри од Јане, има голем паркинг пред салава, тука блиску застануваа 23ка и 3ка мислам поминува, и накај 3,000 капацитет е сосема доволен за потребите на РК.
Мене овој објект воопшто не ми личи на спортска сала...

Мене овој објект воопшто не ми личи на спортска сала...
Не личи. Тоа горе се соби, за хотел мислам. Не знам која е логиката тука. Салата е во земја ако памтам, сега има доле прозори, стаклени врати, па не се гледа веќе внатре, ама колку што памтам во земја е дел. Нема веќе инфо онлјан за салава, на времето имаш и некои рендери. Еве понова слика. Тоа доле е затворено сега. 8 години седи вака, ништо не е мрднато.

Fujk4Foh.jpg

Инаку од Гугл стрит вју, се гледа во фаза на изградба, и се гледа дека тоа напред е изгледа хотелот, а салата е прилепена до него.

7Nq5dqu.png

Последно уредено:
Има некоја најава за уште некое засилување или тоа е тоа ?
Моментално на пазарот немат играчи од калибар шо барате,можеби добро е за вас ако Бриет од Нант заминит во Магдебург ,полесно ке ги тепате.

И овој као Јака има да шизне на атмосфера..

mesto-za-da-se-dokazham-na-najvisoko-nivo/

И овој као Јака има да шизне на атмосфера..

mesto-za-da-se-dokazham-na-najvisoko-nivo/
Deckovo mal bil koga se krevase parketo, pa mn mn neznae kade treba da igra

Aj da prognozirame

Imame 6 utakmici sezonava vo LS vo prva faza. 3 vo gosti i 3 doma.
Kolku pobedi mu davate na Vardar doma i kolku vo gosti?

Back
На врв Bottom